ETO Gyor, aproape de calificarea în finala Ligii Campionilor

joi, 24 aprilie 2008

Dupa victoria de la Zvezda, cu vâlceanca Aura Bradeanu în mare forma,

ETO Gyor, aproape de calificarea în finala Ligii Campionilor

Liga Campionilor la handbal feminin si-a derulat partidele din primul tur al semifinalelor. Echipa ce a scos Oltchim-ul din competitie, Lada Togliatti a trecut acasa de Hypo Viena, scor 31-28. În celalalt meci, la Zvenigorod, Zvezda a pierdut cu ETO Gyor, românca Aura Bradeanu jucând excelent si marcând numai putin de 11 goluri. Returul, meciul ETO Gyor – Zvezda, este programat pe 27 aprilie, în Ungaria, si va fi condus de românii Alin Cârligeanu  şi Gheorghe Bejenariu. Cealaltă partidă a returului, Hypo – Lada, va fi pe 26 aprilie, la Viena.

Altfel, aşa cum ştiţi, Braşovul Marianei Târcă nu a mai avut suportul arbitrilor, ca în campionatul intern, şi a pierdut meciul tur al semifinalei Cupei cupelor, la San Sebastian, cu AKABA BeraBera, 27-28. În celălalt meci al semifinalei (partida tur), Podravka a trecut de Larvik, acasă, 29-27. Returul în ambele cazuri, sunt programate pe 26 aprilie, la Braşov şi Larvik (Norvegia). În schimb, în meci tur al semifinalei Challange Cup, Dunărea Brăila a câştigat la Oldenburg, 31-31, şi gruparea lui Liviu Paraschiv păstrează prima şansă pentru calificare în finală, pentru că va juca returul la Brăila pe 26 aprilie. În celălalt meci tur , spaniolele de la Merignac Handball au câştigat, 28-23, la Bratislava. Meciul retur este programat pe 27 aprilie, în Spania.  

Brasovul, pas gresit la San Sebastian

Asadar, desi au avut noroc la tragerea la sorti a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal feminin, brasovencele de la Rulmentul au avut probleme în disputa din prima mansa, la San Sebastian, în Spania, cu o echipa aproape necunoscuta, AKABA BeraBera.  Jucând, zica-se, magistral, dar din pacate, fara a mai avea sprijinul arbitrilor, asa cum se întâmpla în campionatul intern, brasovencele au pierdut în Spania, 27-28, desi la pauza ardelencele conduceau cu 14-12.

Principala marcatoare a gruparii de sub Tâmpa a fost Cristina Neagu, cu 8 goluri. Mariana Târca a folosit în acest meci urmatorul lot de jucatoare: Spirova, Munteanu – portari; Damian 1, Vintilă 1, Barcan 1, Niculae 6, Neagu 8, Molfea, Chung Eun Hee, Woo Sun Hee 4, Gogârlă 3, Alexandrescu 1, Şorodoc 2, De Sousa. Returul va avea loc sâmbătă, 26 aprilie, la Braşov. După cum se ştie, deţinătoarea Cupei Cupelor este tot o echipă românească, Oltchim, învingătoare în dublă manşă, anul trecut, în faţa grupării nordice Byasen Trondheim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe