Curajul pentru suspendare

miercuri, 9 aprilie 2008

Curajul pentru suspendare

Traian Guminski

Cu nici două luni înainte de alegeri nu este uşor pentru nici un partid să suspende doi membri cunoscuţi, consilieri judeţeni, activişti cu pretenţii la noi mandate, membrii vechi de partid cum este cazul unuia dintre ei. La Râmnicu Vâlcea, PSD s-a schimbat mai mult ca în alte părţi. Organizaţia este acum condusă autoritar, dar democratic. Oamenii de acolo care vor să vadă, au văzut schimbările din PDL şi PNL.

Schimbări de oameni, de activişti, de generaţii. Nu au dorit totuşi să renunţe la oameni depăşiţi poate din punct de vedere politic dar care păreau membri loiali. Păreau să aducă voturi prin relaţiile şi cunoştinţele care le au. Mă refer la consilierii judeţeni Dumitru Persu şi Constantin Pîrvu, suspendaţi din partid de către conducerea organizaţiei municipale din care fac parte, la începutul acestei săptămâni.

Despre primul dintre ei presa a scris de mai multe ori. La mod negativ. Dar în ediţia noastră de luni noi am dezvăluit modul meschin în care vicepreşedintele PSD Vâlcea a încălcat legea, încasând sume imense pentru o pensie anticipată la care nu avea dreptul legal. Nu avea dreptul decât dacă renunţa la indemnizaţia de consilier judeţean şi la cea de preşedinte ATOP. Aşa cum am spus atunci, lăcomia l-a pierdut. Curtea de Conturi a sesizat ilegalitatea iar Casa de Pensii va face demersurile legale pentru recuperarea banilor.

PSD nu putea însă să recupereze deficitul de imagine. Tipărită într-un tiraj de 4000 de exemplare ediţia noastră va mai fi citită şi pe internet de încă alte mii de vâlceni. Iar cititorii vorbesc, povestesc colegilor, familiilor, vecinilor. Deficitul de imagine adus de Persu este enorm. Lumea vrea protecţie de la social democraţi şi află cum se îmbogăţeşte unul dintre ei ilegal, unul care ştie că încalcă legea, unul care vrea să fie vice de consiliu judeţean sau senator.

Celălalt, Pârvu, un cârcotaş prin excelenţă a criticat mereu politica PSD de parcă ar fi fost ales pe lista papuaşilor nu a partidului. S-a lăudat că a adus acum patru ani mii de voturi dar colegii săi de partid au vorbit în acest timp şi cu alte sute de sindicalişti şi au aflat cât de apreciat este în realitate acesta. Acestea au fost doar câteva din motivele pentru care conducerea de la municipiu a votat în unanimitate, după dezbateri lungi în care mai mulţi membri de partid au criticat comportamentul celor doi, suspendarea lor din funcţie.

Dar noi nu comentăm acum motivele. Oricum suntem de acord cu îndepărtarea lor mai ales de pe listele locale. PSD va câştiga enorm din aceste excluderi, dar pe moment trebuie remarcat curajul de a lua o astfel de decizie, de a recunoaşte public că un coleg de-al lor a greşit, a încălcat legea, şi de a recunoaşte acest lucru în preajma alegerilor. „Nu credeam că vor avea curaj să rupă pisica în două” ne spunea ieri un consilier judeţean liberal. Omul ar fi preferat ca PSD să îi păstreze pe cei doi şi să îi pună pe liste. „ I-am fi atacat mai uşor în campanie iar Câlea ar fi pierdut lejer câteva mii de voturi din cauza lui Persu“ spunea liberalul cu regret.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Persu şi Pîrvu au fost exmatriculaţi
(Actualitate)Muritorul Ghiţulete, pictat pe pereţii bisericilor
(Politica)Dorin Dobrişan, către râmniceni
(Impact)Preşedintele Buşe favorizează firma ANTARES
(Administratie)Comuna Stoileşti are nevoie de o schimbare
(Editorial)Curajul pentru suspendare
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Comuna Mihăeşti din judetul Valcea ar putea dev...
(Fapt divers)Ofiţer MAPN rupt de beat la volan
(Sport)Bondrea a transformat gruparea din Zăvoi în Ech...
(Administratie)Veşti bune din Fârtăţeşti
(Politica)Liberalii au şanse reale în 52 de localităţi di...
(Politica)Bogdan Pistol joacă totul pe o singură carte
(Editorial)Cu pieptul înainte!
(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe