|vineri, iunie 25, 2021
  • Follow Us!

Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren 

Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren

Mitingul PSD, un mare fâs

Mitingul primarilor PSD, care au mers în grup săptămâna trecută la Prefectura Vâlcea, nemulţumiţi de felul cum au fost împărţiţi banii pentru şcoli de Guvern s-a dovedit a fi un mare „fâs“.

Peste 30 de primari – grevişti

Aproximativ 30 de primari şi viceprimari PSD din judeţul Vâlcea au pichetat, miercuri, sediul Prefecturii, reclamând că banii repartizaţi în 2008 prin două hotărâri de Guvern pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ au fost repartizaţi pe criterii politice. Primarii, viceprimarii, consilierii locali şi judeţeni care au participat la miting au susţinut că fondurile au fost repartizate de Guvern în mod „abuziv şi discriminatoriu".

Preşedintele PSD Vâlcea, Aurel Vlădoiu, a declarat că prin hotărârile de Guvern nr. 94 şi 370 în anul 2008 au fost alocaţi judeţului Vâlcea 26,8 milioane de lei pentru modernizarea şcolilor. „Din această sumă primarii PNL au primit 13,813 milioane de lei, primarii PDL, 6,323 milioane de lei, iar primarii PSD, 3,443 milioane de lei. Din cei 35 de primari PSD ai judeţului au primit fonduri doar zece. Sunt 18 localităţi care au primari PSD şi nu au beneficiat de niciun leu. În timp ce primarii PNL au primit pentru modernizarea unei şcoli sume cuprinse între 200.000 şi 800.000 de lei, primarilor PSD li s-au repartizat sume cuprinse între 15.000 lei şi 200.000 de lei.” a declarat deputatul Vlădoiu.

Pesediştii au cerut demisia conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean, a inspectorului şef Gheorghe Ciucă, care s-a ocupat de distribuirea banilor pentru şcoli. „Solicităm atenţionarea severă a celor care au împărţit banii şi rugăm prefectul să constituie o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiei, Consiliului Judeţean şi ISJ, care să analizeze stadiul executării lucrărilor în şcoli şi sumele care s-au alocat?, a susţinut cel mai activ politician PSD din Vâlcea.

Promisiuni de verificare a situaţiei

În urma discuţiilor cu primarii PSD, Radu Renga, prefectul de Vâlcea a decis că va fi constituită o comisie formată din reprezentanţi ai instituţiei, Consiliului Judeţean şi Inspectoratului Şcolar Judeţean, care să verifice modul în care au fost cheltuiţi banii alocaţi unităţilor şcolare. „O să trimit protestul lor la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi le-am solicitat primarilor nemulţumiţi să atenţioneze în scris prefectura cu privire la două-trei probleme stringente cu care se confruntă localităţile lor. Am hotărât să solicităm şi suplimentarea microbuzelor destinate transportului elevilor din judeţ, pentru că mulţi primari s-au plâns că au nevoie de aceste mijloace de transport“, a precizat Radu Renga.

Pensionarul Persu pus la punct de prefect

Purtând trei pancarte, primarii şi consilierii PSD au parcurs în marş circa 500 de metri, de la sediul PSD până la Prefectură, unde au fost primiţi în audienţă de prefectul Radu Renga. Prefectul Radu Renga a venit la întâlnire „înarmat” cu nişte liste pe care avea trecute toate fondurile primite în localităţile PSD în ultimii patru ani. De asemenea, el i-a atenţionat în mai multe rânduri pe primari să nu îi mai consume timpul degeaba, spunând că era foarte ocupat în acea zi cu audienţele. Prefectul l-a sancţionat de mai multe ori verbal pe consilierul judeţean Dumitru Persu, care începuse în stilul caracteristic să bată câmpii şi să ameninţe ca la „uşa cortului“. Primarul comunei Scundu a contrazis sumele citite de prefect de pe listele pregătite dinainte. „Eu nu am primit banii aceia, de care vorbiţi decât pe hârtie, ba mai mult, s-a încercat să mi se forţeze mâna pentru a trece în barca PNL. Mi s-a spus că numai aşa pot face rost de bani pentru şcoli, ceea ce mi se pare anormal” , a spus primarul de la Scundu. Edilul de la Tomşani, Dumitru Pearcu a subliniat că elevii din localitatea sa trebuie să meargă 7-8 kilometru pe picioare până la şcoală, pentru că microbuzul şcolar, care este de fapt un Aro prăpădit, care se strică o dată la două zile nu funcţionează. „Părinţii îi cară pe copii la şcoală cu maşinile personale. Le-am spus celor de la inspectorat că eu scriu cu mâna mea PNL şi fac săgeţi pe microbuz, dacă mi-l aduc, doar să-l aducă odată.” – spune primarul Pearcu. La finalul întâlnirii, prefectul Radu Renga i-a informat pe cei prezenţi că va transmite protestul lor la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative şi le-a solicitat primarilor nemulţumiţi să atenţioneze în scris Instituţia Prefectului cu privire la 2-3 probleme stringente cu care se confruntă localităţile respective.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului…
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal…
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l…
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F…

Leave a Response