Comuna Stoileşti are nevoie de o schimbare

miercuri, 9 aprilie 2008

Comuna Stoileşti are nevoie de o schimbare


Primarul Ionescu a îngropat primăria în datorii

Traian Guminski

 În urmă cu patru ani în Stoileşti a fost o bătălie aprigă pe viaţă şi pe moarte. Comuna a re o mare suprafaţă de întindere, multe sate răsfirate şi o reţea foarte lungă de rumuri. Unele dintre cele mai proaste drumuri din ţară. Populaţia de aici este foarte harnică. Oamenii sunt gospodari, Stoileştiul nu a avut CAP şi mulţi oameni au şi servicii la oraş.

Marian Obogeanu un om dedicat comunei

Le-au putut ţine pentru că unul de al lor, Marian Obogeanu, şi-a făcut o firmă de transport persoane şi a avut curajul de a prelua acest traseu auto spre Râmnic, spre Oltchim, deşi ţi se rupe inima când bagi bani munciţi într-un autobuz şi vezi cum se strică acestea rapid pe drumuri neasfaltate, desfundate şi pline de gropi. Obogeanu s-a înscris acum patru ani în concursul electoral pentru primărie. „ Sunt liberal din convingere, am muncit un an de zile, zi lumină, în America unde m-au chemat unchii mei, pentru strânge banii de firmă, de autobuze.

Puteam rămâne acolo, puteam să îmi duc familia în SUA. Am preferat să vin acasă, să investesc în comuna mea. Mi-am făcut o gospodărie mare şi frumoasă. Am deschis o mini alimentară, un restaurant, o firmă de transport. Am vrut să ajut oamenii de aici să îşi păstreze locurile d e muncă din Râmnic, dacă nu aveau curse auto regulate ar fi pierdut serviciile. Am ajutat apoi indirect toată populaţia prin taxele şi impozitele plătite primăriei. Dar vedeam că nu se face nimic, nu se asfaltează, nu se repară. Primăria a fost condusă ani în şir de un om lipsit de experienţă managerială. Locuitorii se plângeau. Unii m-au rugat să candidez. Aşa m-am decis.” povesteşte Marian Obogeanu.

O alegere greşită

Numai că Marian a pierdut alegerile în turul doi de scrutin. Promiţând marea cu sarea Traian Ionescu (PSD) a fost ales primar. Liberalul a fost ales viceprimar de către consilieri. Numai că în scurt timp Obogeanu şi-a dat seama că primarul nu are idee de ce înseamnă un buget, nu înţelege să acceseze fonduri europene, nu ştie să administreze şi nu îl lasă nici pe viceprimar să facă treabă. „ Aşa că mi-am dat demisia. Nu vroiam ca numele meu să fie asociat de a lui. În timp oamenii au înţeles că au ales greşit. Drumurile sunt la fel d e proaste iar primăria este îndatorată. Are d e plătit miliarde aiurea. S-au făcut pietruiri fără rost.

Apa a spălat macadamul şi pietrele. Nu s-a consolidat nimic, nu s-a turnat asfalt, nu s-a terminat alimentarea cu apă începută acum 8-10 ani. Căminele culturale au ajuns cocină de porci. Nu au fost în stare să le zugrăvească. În ziua de Paşti voi face o serbare la toate căminele, voi aduce formaţii de muzică şi vom pune de o horă. Nu s-a mai organizat o horă în comună de acum patru ani şi tot eu am făcut-o atunci.” spune cu voce tristă Obogeanu.

Ionescu terorizează salariaţii primăriei

Actualul primar nu ţine cont de nici un sfat. Nu a consultat nici un specialist atunci când a comandat fel de fel de lucrări fără a avea fonduri. Primăria are de achitat zeci de facturi dar nu are din ce. Contabilul s-a băgat în concediu de boală de teama primarului. „ Nu mai vrea sa semneze acte ilegale” spune un cetăţean din Bârsoiu care cunoaşte situaţia. În urmă cu ceva timp doamna Nisipeanu, secretara, a trebuit să îşi ia medical după ce edilul a strâns-o de gât într-un acces de furie. Marian Obogeanu se gândeşte deja cum să achite restanţele primăriei. „ Ştiu că dacă voi ajunge primar am o sarcină grea.

Va trebui să rezolv tot ce nu a făcut Ionescu şi să achit şi facturile restante, să plătesc datoriile primăriei. Ştiu că voi reuşi pentru că am proiecte, un program bun şi mulţi politicieni din Râmnic şi din Bucureşti care mă vor ajuta. Promit să repar drumurile şi oamenii ştiu că voi face acest lucru!” Redacţia noastră îl susţine pe Marian Obogeanu şi îi sfătuieşte pe locuitorii din Stoileşti să tranşeze alegerile din primul tur de scrutin pentru a economisi de la buget câteva sute de milioane d e lei cât ar costa organizarea celui de al doilea tur de scrutin pentru alegerea primarului.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Persu şi Pîrvu au fost exmatriculaţi
(Actualitate)Muritorul Ghiţulete, pictat pe pereţii bisericilor
(Politica)Dorin Dobrişan, către râmniceni
(Impact)Preşedintele Buşe favorizează firma ANTARES
(Administratie)Comuna Stoileşti are nevoie de o schimbare
(Editorial)Curajul pentru suspendare
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Comuna Mihăeşti din judetul Valcea ar putea dev...
(Fapt divers)Ofiţer MAPN rupt de beat la volan
(Sport)Bondrea a transformat gruparea din Zăvoi în Ech...
(Administratie)Veşti bune din Fârtăţeşti
(Politica)Liberalii au şanse reale în 52 de localităţi di...
(Politica)Bogdan Pistol joacă totul pe o singură carte
(Editorial)Cu pieptul înainte!
(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe