„Chimistele” au bătut la Buzău şi acasă pe Dunărea Brăila

duminică, 6 aprilie 2008

Alte două reuşite în campionatul intern pentru „galacticele” lui Tadici

„Chimistele” au bătut la Buzău şi acasă pe Dunărea Brăila

- urmează meciurile de la Deva, cu CSM Cetate, şi acasă cu Oţelul Galaţi

După două luni de pauză, campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin s-a reluat la sfârşitul săptămânii trecute. Campioana en-titre, Oltchim Rm. Vâlcea, a jucat la Buzău cu Hidroconcas. Fără Oana Manea şi Adriana ├×ăcălie, accidentate, trupa lui Tadici a învins la o diferenţă de 13 goluri, 40-27. Cel mai disputat meci a fost cel de la Galaţi, unde Oţelul lui Cornel Bădulescu a condus o bună perioadă de timp pe Rulmentul Braşov, însă gruparea de la poalele Tâmpei a câştigat la final cu 26-22. Celelalte rezultate ale etapei: Tomis Constanţa – Jolidon Cluj 34-29, HCM Roman – HC Zalău 26-22, HC Dunărea Brăila – CSM Sf. Gheorghe 44-21; CSM Cetate Deva – HCM Baia Mare 22-30; Rapid Bucureşti a stat.

Doar 12 minute au rezistat brăilencele

La doar trei zile distanţă, „chimistele” au revenit în Polivalentă pentru meciul cu Dunărea Brăila. Doar 12 minute au rezistat fetele lui Liviu Paraschiv maşinii de handbal Oltchim, maşină care s-a pus, totuşi, în mişcare mai greu, ca de obicei. Astfel, brăilencele au fost cele ce au condus până în minutul 7 când Oltchim a luat conducerea pe tabela de marcaj. În minutul 13 era 8-5, apoi la jumătatea primei reprize erau 4 goluri între vâlcence şi brăilence, 10-6. În minutul 25 aveam 7 goluri avans, 17-10, pentru ca prima repriză să se încheie cu o diferenţă de 9 goluri în favoarea chimistelor, 20-11.

Luminiţa Dinu a „ferecat” poarta

În debutul reprizei secunde, între buturile grupării vâlcene a intrat Luminiţa Dinu, care a ferecat practic poarta, vâlceanca primind doar 4 goluri în 20 de minute. În minutul 40 era 28-12, apoi, la jumătatea părţii secunde aveam 14 goluri avans, 29-15. Cu cinci minute înainte de final aveam 23 de goluri avans, 38-15, pentru ca la final tabela de marcaj a Sălii Traian să consemneze victoria categorică a vâlcencelor, 41-17. Am consemnat cu acest prilej revenirea a două jucătoare de bază de la Oltchim, multă vreme accidentate, Iulia Puşcaşu şi Roxana Gatzel. Rămân cu probleme medicale Oana Manea, Vali Ardean şi Adriana ├×ăcălie (accidentată la lotul naţional de tineret), iar Roxana Cherăscu aşteaptă un copil.

Gâlcă, principala marcatoare chimistă

Principalele marcatoare ale grupării vâlcene în acest meci au fost Ionela Gâlcă (7), Ada Nechita şi Narcisa Lecuşanu (câte 6 goluri). Au mai punctat Puşcaşu – 5, Gatzel – 3, Luca – 1, Ivan – 1, Vădineanu – 3 şi Meiroşu – 1. Singura jucătoare de câmp ce n-a marcat este Vali Beşe. De la Dunărea Brăila au înscris Cristea, Horja, Tomuleanu şi Chitacu – fiecare câte 1 gol, Crăciun – 3, Luca – 3, Radovici – 3 şi Lipan – 4. Partida a fost condusă de arbitri târgmureşeni Cornelui David şi Claudiu Belean. Etapa viitoare, la mijlocul săptămânii, vâlcencele joacă la Deva cu CSM Cetate, după care urmează, duminica viitoare, tot de la ora 11, în Polivalentă, disputa cu Oţelul Galaţi, formaţia profesorului Cornel Bădulescu.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l...
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje...
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru...
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi...
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i...
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a...
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe