Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante

duminică, 6 aprilie 2008

O campanie electorală sănătoasă

Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante

Traian Guminski

 Tânărul doctorand economist Bogdan Pistol, al cărui traseu profesional şi politic l-am prezentat în ediţia trecută, recuperează zi de zi handicapul faptului că a fost desemnat abia luna trecută drept candidat al PNL la Primăria Râmnicului.

- Te-ai implicat în programe legate de ziua Mondială a Sănătăţii. Este un gest electoral?

• În nici un caz. Nu este prima dată când eu şi colegii mei sprijinim programe legate de sănătate. De Ziua Mondială a Sănătăţii, 7 aprilie, vom demara o acţiune de conştientizare a populaţiei asupra riscurilor la care se supune un om atunci când nu consumă alimente sănătoase. Am explicat beneficiile unei alimentaţii sănătoase, am tipărit câteva mii de exemplare de pliante care conţin informaţii în acest sens şi le vom distribui în Râmnicu Vâlcea.

- Poate nu e un demers electoral dar poate fi suspectat ca unul de imagine?

• Am o imagine bună în rândul celor care mă cunosc, dar ştiu că actualul primar are o bună popularitate tocmai pentru că este cunoscut de tot oraşul. Râmnicenii nu trebuie să uite că Mircia Gutău nu ar fi fost primarul de azi dacă cu ani buni în urmă nu era ales consilier, mai multe mandate până să ajungă viceprimar şi apoi primar.

- De ce crezi că Mircia Gutău nu mai trebuie să fie primar?

• Cred doar că eu aş fi un primar mai bun, mai dinamic, mai energic. Că lista noastră de candidaţi la consiliul local formată din mulţi tineri, este mai echilibrată şi mai bună, că am putea să atragem investiţii importante în Râmnic.

- Eşti economist, unul cu bune rezultate în carieră, motiv pentru care ai fost desemnat administrator al mai multor societăţi comerciale importante, dar crezi că investiţiile sunt principalul handicap al oraşului?

• Nu au fost atrase sume importante din UE şi Râmnicu Vâlcea are nevoie de o dezvoltare rapidă. Avem nevoie de foarte multe locuinţe pentru că în oraş preţul caselor, terenurilor şi apartamentelor este foarte mare din cauză că s-a construit puţin. Apoi investiţiile ar permite o dezvoltare de alt gen. Oraşul a rămas în urma altor centre precum Piteştiul, Sibiul, Craiova, Clujul şi chiar Târgu Jiu tocmai din cauza acestui lucru.

-
Ai atacat de multe ori problema locurilor de parcare, a traficului, a mediului. Iată că în oraş s-a mai inaugurat o parcare. Ce spui?

• Normele Uniunii Europene prevăd o suprafaţă verde de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor. În Râmnic sunt doar 10 metri pătraţi, în scădere faţă de acum patru ani. Traficul rutier este infernal cu toate că s-au amenajat locuri de parcare în cartiere. Dar nu trebuie uitat că multe din aceste locuri de parcare s-au realizat prin distrugerea unor spaţii verzi. Eu vin cu soluţia construirii unor parcări subterane pe sub terenurile din curţile unor unităţi de învăţământ, fără afectarea spaţiilor verzi. Am un proiect, care ne va permite să creştem suprafaţa verde a oraşului.

- Proiecte doar pentru tineri?

• În nici un caz, deşi mă îngrijorează faptul că un sfert din masa monetară vehiculată în oraş provine din bani trimişi acasă de tinerii, care muncesc în străinătate. Dezvoltarea investiţiilor, mai ales a sectorului de construcţii, va oferi locuri de muncă bine plătite. Sunt proiecte care vin şi în sprijinul pensionarilor. În oraş nu au fost reabilitate imobile de locuinţă. Guvernul alocă sume importante în acest sens. Dacă administraţia locală se va implica în acest sens multe blocuri vor fi reabilitate termic lucru care va ajuta în primul rând pensionarii a căror pensie se duce, în mare parte, pe plata utilităţilor. Valoarea cheltuielilor va scădea. Cred că mansardările trebuiau făcute în paralel cu reabilitarea iar firmele, care au realizat mansardări în oraş trebuiau cumva determinate să facă şi aceste reabilitări termice.

-Ai o susţinere mare din partea partidului, cum ai obţinut-o?

• Aşa cum spuneam mai devreme cei care mă cunosc ştiu bine ce fel de om sunt şi ce pot face. Iar în PNL sunt cunoscut pentru că am activat şi la nivel naţional, am susţinut multe proiecte naţionale, am fost în organizaţiile din multe judeţe, i-am ajutat pe mulţi în campanii electorale. Tinereţea mea şi faptul că sunt cel mai tânăr candidat la primăria unui municipiu şi încă unul, care are un primar cu mare aderenţă la populaţie a determinat această susţinere. Sper ca în 3 mai, când mă voi lansa oficial în campanie într-un spectacol la Sala Sporturilor, atunci când voi prezenta şi echipa noastră de candidaţi la consiliul local, să am alături colegi reprezentativi din ţară. Pregătesc şi un spectacol în aer liber pentru râmniceni la care cred că va fi prezent şi premierul Călin Popescu Tăriceanu.

- Am asistat la o scenă în care unii colegi de la municipiu îţi reproşau că îţi neglijezi campania electorală pentru a susţine candidaţii liberali din alte localităţi. Este adevărat?

• În primul rând încă nu suntem în perioada de campanie electorală. Apoi nu am putut refuza solicitările unor colegi. Ei au dorit să mă consulte asupra unor puncte din programul lor electoral. I-am consiliat privind obţinerea surselor de finanţare pentru realizarea obiectivelor ce le doreau. În acele comune mulţi râmniceni au case, au gospodării, au părinţi. M-am gândit că ajutând primari de comune să dezvolte proiecte edilitare nu fac decât să ajut şi populaţia din Râmnic.

- Am remarcat ieşirile tale pe posturi de televiziune. Ai un discurs deloc critic la adresa adversarilor politici, mai ales a contracandidaţilor tăi. Este vorba de o tactică?

Este vorba de bun simţ şi de educaţie. Populaţia judecă singură greşelile politicienilor. Să nu credeţi că lumea nu ştie cât a costat o grădiniţă, un loc de joacă, o parcare. Nu are rost să critic lucrări care oricum nu mai pot fi demolate. Nu are rost să atac ideile unor oameni care doresc să fie primar. Eu vreau să construiesc şi le vorbesc oamenilor despre construcţiile pe care le cred realizabile. Eu vreau să aduc în Râmnic constructori, investitori şi le vorbesc oamenilor despre cum voi face acest lucru. Am fost mereu un om de echipă, aşa am fost format şi o echipă eficientă lucrează la proiecte nu le comentează pe ale altora.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l...
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje...
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru...
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi...
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i...
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a...
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe