|vineri, iunie 18, 2021
  • Follow Us!

Aventurile unui poliţist braconier 

Aventurile unui poliţist braconier


Traian Guminski

Aşa cum am promis revenim cu amănunte despre activităţile extraprofesionale ale şefului de post din comuna Păuşeşti Măglaşi. Care, aşa cum anticipam, a intrat în campanie electorală defăimând public un candidat la funcţia d e primar şi sugerând electoratului să îl voteze pe un altul. Spuneam într-un articol trecut că una din pasiunile cele mai mari ale poliţistului buclucaş este vânătoarea. Atât de mare este pasiunea încât : „ În punctul Capul Dealului din comună au dispărut căprioarele.

Cred că şi mistreţii sunt pe cale de dispariţie. Chituc iese des noaptea la vânat iar vânătoarea pe timp de noapte este infracţiune” ne spune un localnic care l-a surprins pe poliţist noaptea în timp ce urmărea un porc mistreţ pe care îl rănise. „ Dacă îi confişti puşca înnebuneşte. Este maniac. Înainte de 1989 a fost prins braconând undeva pe lângă Fârtăţeşti unde era ajutor de şef de post. A fost judecat în faţa tuturor subofiţerilor din Vâlcea şi sancţionat.

Cred că ar trebui să cereţi să vă prezinte şefii Poliţiei dosarul său. „ ne spune un fost ofiţer de poliţie. În comună găsim un alt cadru de Poliţie. Marin Matei a fost plutonier adjutant. Are 26 de ani petrecuţi în poliţie. A ieşit la pensie dar lumea încă îl regretă. „ Când eram eu şef de post aici ţiganii nu furau nimic. Nu aveau curaj. Le făcusem traseu, aveau voie din casă doar pe drum până în staţia de autobuz.

Actualul şef de post este prea apropiat infractorilor. Şi se amestecă în fel de fel de treburi . De multe ori şi acolo unde nu are atribuţiuni. Întrebaţi-l pe Chituc cum a rezolvat dosarul în care au fost doi morţi. Este vorba de un grav accident de circulaţie petrecut în 4 august 1996. Şi anul trecut Chituc a camuflat un alt dosar în care un cetăţean era vinovat. Acesta lovise o bătrână cu autoturismul şi îi împrăştiase dinţi pe şosea. Vinovatul a scăpat. Ca de obicei” ne spune cu tristeţe domnul Matei, care îngrozit d e ultimele acţiuni vânătoreşti ale poliţistului buclucaş intenţionează să depună un raport la şeful IGP. Vom reveni cu amănunte.

P.S. Nu am uitat de solicitarea ca acest individ să fie mutat din comună măcar pe timpul alegerilor. Presimţim că reclamaţiile se vor înmulţii cât de curând .

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Misterul deciziei de pensionare a consilierului…
(Impact)Antares încearcă să acapareze piaţa vâlceană
(Impact)Omul de afaceri Nicolae Sofianu denigrat de fal…
(Administratie)Constantin Neagoe dezminte acuzaţiile din presă
(Politica)Cuplul politic Cîlea-Persu pierde teren
(Politica)Acuzaţii grave la adresa inspectorului şef de l…
(Editorial)Gutău, meci de palmares
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarul din Stoileşti este aerian
(Impact)Petre Ungureanu deputatul a fost criticat pe OTV
(Fapt divers)Aventurile unui poliţist braconier
(Sport)Sportivii de la Chimia au câştigat 98 de medalii
(Administratie)Fârtăţeşti o comună cu un primar de excepţie
(Actualitate)Crizã de medicamente gratuite
(Administratie)Liberalii şi-au lansat candidatul în Duminica F…

Leave a Response