|marți, iunie 22, 2021
  • Follow Us!

Atenţie, domnule Buşe: în Consiliul Judeţean se comit fapte penale! 

Atenţie, domnule Buşe: În Consiliul Judeţean se comit fapte penale!

Infractori informatici, plătiţi din bani publici

Conform Codului de Procedură Penală şi Codului Penal violarea corespondenţei este o infracţiune. Redăm în continuare articolul d e lege care incriminează această abjectă faptă.


ART. 195

Violarea secretului corespondenţei

Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare. Acţiunea penalã se pune în mişcare la plângerea prealabilã a persoanei vătămate.
Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.”

În Consiliul Judeţean acest articol de lege este călcat în picioare. Indivizi care au acces la serverul instituţiei şi care ar trebui să vegheze la bunul mers al serviciului informatic citesc corespondenţa angajaţilor, ba chiar a unor şefi ai instituţiei. Recent o publicaţie a comis infracţiunea de a publica un fragment dintr-o astfel de corespondenţă violată.

Derbedeii au mers chiar mai departe de atât şi au dereglat programe pentru a compromite profesional salariaţi ai instituţiei, care şi-au văzut munca făcută varză. Domnul preşedinte Buşe trebuie să ia de urgenţă măsuri împotriva acestor infractori informatici, plătiţi din bani publici. În cursul zilei de luni a fost sesizată şi procuratura şi a fost depusă o plângere în instanţă împotriva unuia dintre infractori.

Informaţiile pe care le deţinem ne fac să credem că doi dintre infractori sunt membri ai unui partid de Opoziţie şi nu operează pentru un serviciu de informaţii, ci pentru unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean (cu care sunt şi colegi de partid). Demnitarul furnizează după aceea date unei anumite părţi a presei, cea căreia nu-i pasă de legile scrise şi de cele ale bunului simţ.

(T.P.)

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Prea-cinstitul Cîlea a fost condamnat penal
(Impact)Dumitru Buşe distruge echilibrul din transportu…
(Actualitate)Privatizarea cu fonduri de investiţii, cea mai …
(Editorial)Paraziţii PSD-ului Valcea
(Administratie)Primarul de la Frânceşti, trimis în judecată de…
(Fapt divers)Isprăvile poliţistului Chituc
(Sport)Municipalii au pierdut primul meci din acest re…
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Politica)Geoană, şantajat de sindicate! Dinozaurii au în…
(Impact)Atenţie, domnule Buşe: În Consiliul Judeţean se…
(Administratie)Şantierul din Fârtăţeşti ia amploare
(Politica)Deputatul Emilian Frâncu ajută sistemul sanitar…
(Administratie)Primarul din Popeşti inaugurează un Cămin Cultural
(Administratie)Punct sanitar în satul Marcea
(Administratie)Edilul Ionescu a băgat în faliment Primăria St…


Leave a Response