|marți, iunie 15, 2021
  • Follow Us!

A murit Dumitru Anescu 

A murit Dumitru Anescu

De câteva zile, fotbalul vâlcean a mai pierdut o personalitate. La 73 de ani, în urma unui infarct, profesorul Dumitru Anescu a încetat din viaţă. De numele lui Dumitru Anescu se leagă cea mai mare performanţă a fotbalului vâlcean. Cu el ca principal, Chimia Rm. Vâlcea câştiga în 1973 Cupa României. Drumul vâlcenilor în acel an a început cu 16-imile, meci jucat acasă cu Steagul Roşu Braşov, câştigat de băieţii lui Anescu la limită, 1-0. A urmat, la Hunedoara, 8-imile cu CFR Cluj, tot 1-0 (gol Oroviţ).

În sferturi, Chimia a jucat la Ploieşti cu FC Argeş, şi a câştigat cu 2-1, ambele reuşite vâlcene fiind semnate de Gojgaru. A urmat semifinala, la Piteşti, cu Metalul Bucureşti. A fost 2-2, după 90 de minute şi prelungiri, vâlcenii câştigând la penalti-uri. Finala cupei, Chimia –Constructorul Galaţi, s-a jucat în dublă manşă. În primul meci a fost 1-1, după care trupa lui Mitică Anescu a câştigat cu un categoric 3-0 (goluri Iordache şi Gojgaru, de două ori).

De asemenea, cu Dumitru Anescu principal, Chimia a mai stabilit o performanţă vâlceană, gruparea din Zăvoi jucând atunci în Cupa Cupelor două partide cu Glentoran Belfast (Irlanda de Nord). A fost 2-2 la Vâlcea irlandezii câştigând acasă returul, 2-0. În ultima vreme, Mitică Anescu era observator divizionar B, C şi în campionatul vâlcean. Profesorul Dumitru Anescu a fost deschizătorul de drum în performanţele fotbalului vâlcean, şi, din păcate, iată, deşi au trecut 33 de ani de la câştigarea cupei, în 1973, Vâlcea nu a mai ajuns niciodată la aceeaşi performanţă.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Consilierul judetean Dumitru Persu a incalcat l…
(Impact)Poluare de Mediu pe strada Depozitelor
(Politica)Bogdan Pistol se implică în proiecte interesante
(Actualitate)Disponibilizaţii Oltchim, sfătuiţi să se angaje…
(Administratie)Doru Ioan Filip va fi ales primar
(Administratie)Primarii din Goleşti şi Şuşani au ajuns la Bru…
(Sport)Municipalii au remizat în Zăvoi cu Minerul Lupeni
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Editorial)Comentarii de Tiberiu Pîrnău
(Fapt divers)Meilă a fost condamnat
(Fapt divers)Un vâlcean, autorul inscripţiilor antisemite şi…
(Fapt divers)Liceenii din Călimăneşti, instruiţi împotriva i…
(Sport)A murit Dumitru Anescu
(Sport)„Chimistele” au bătut la Buzău şi a…
(Administratie)Primarul din Ocnele Mari are grijă de generaţii…

Leave a Response