Sute de disponibilizări la fostele subunităţi ale Oltchimului

duminică, 9 martie 2008

Problemă socială!

Sute de disponibilizări la fostele subunităţi ale Oltchimului

• ├×âncul de la Carvil-Mizil vrea să le dea salariul minim pe economie salariaţilor de la Avicola • Liderul sindical Diculoiu stă cu mâinile în sân

 831 de persoane vor fi disponibilizate în perioada următoare de la combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, dintre care 598 provin de la subdivizia Agroalimentară a combinatului (Avicola, Suinprod şi FNC Băbeni), iar restul de 233 de la Conservil. Motivele disponibilizării, măsură pe care conducerea combinatului este obligată să o adopte, este faptul că noul proprietar al fabricilor din subdivizia Agro, firma Carvil din Mizil nu a fost de acord să preia muncitorii de la combinat sau le-a oferit acestora salariul minim pe economie.

În privinţa fabricii Conservil, motivul disponibilizărilor priveşte faptul că fabrica nu este rentabilă. Deşi vor primi salarii compensatorii, multora dintre muncitorii disponibilizaţi le va fi foarte greu să-şi găsească locuri de muncă în altă parte, deoarece mulţi sunt specializaţi pe domeniile specifice fabricilor la care au lucrat. Printr-o notificare, managerul general al Oltchim, Constantin Roibu a anunţat conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea, Inspectoratul Teritorial de Muncă şi Sindicatul Liber al Oltchim în legătură cu disponibilizarea a 831 de angajaţi.

Din adresa respectivă reiese faptul că, în urma adjudecării activelor AGRO, la 31 ianuarie, noul proprietar nu va prelua şi personalul existent, respectiv 598 de persoane care lucrează la Avicola Băbeni, Fabrica de Nutreţuri Combinate (FNC) şi Suinprod. Drept urmare, contractele individuale de muncă ale personalului vor fi desfăcute ca urmare a concedierilor colective. Şi salariaţii de la Conservil vor avea aceeaşi soartă.

În urma hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor pentru vânzarea activelor de la Fabrica de Conserve Râureni, la licitaţia din 12 februarie nu s-a prezentat niciun ofertant, astfel că fabrica că urmează să fie concediaţi colectiv cei 233 de salariaţi, urmând închiderea operaţională a unităţii. „Personalul va fi concediat prin reducerea efectivă a posturilor din subunităţile AGRO, neputând fi redistribuit.”, se mai arata in înştiinţarea Oltchim.

Salariaţii disponibilizaţi se aleg cu 12 plăţi compensatorii şi cinci salarii de bază, pentru cei cu vechime de peste 15 ani, iar pentru ceilalţi doar cu salariile de bază şi şomajul, în funcţie de vechime. Reprezentanţii Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu spune că această măsură a fost luată spre binele salariaţilor, deoarece aceştia au acum posibilitatea de a beneficia de salarii compensatorii, în timp ce, în caz contrar ar fi devenit doar … şomeri.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Facturile emise de CEZ au scos din minţi mii de...
(Impact)Sute de disponibilizări la fostele subunităţi a...
(Fapt divers)Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)Primarul Gutău se „sinucide“?
(Politica)Ion Tudor, singurul contracandidat REAL al lui ...
(Actualitate)Gura de oxigen pentru afaceristul-deputat Becse...
(Administratie)Primarul Dobre din Dăeşti a încălcat legea
(Administratie)Ioan Filip şi-a anunţat candidatura la Primăria...
(Sport)„Municipalii” au învins la scor de ...
(Fapt divers)Tănăsoaica muşcă mâna celui, care i-a dat să mă...
(Administratie)├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene
(Finante)Obligaţii declarative ale contribuabililor cu t...
(Politica)Deputatul Frâncu nu suportă minciunile lui Bleotu
(Sport)FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, um...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe