Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Judeţean Valcea

miercuri, 19 martie 2008

Politicieni inutili!

Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Judeţean

 Până la alegerile locale vom prezenta constant realizările aleşilor care au făcut treabă dar nu vom trece cu vederea să facem portretul acelora care au profitat de conjuncturi pentru a-şi rotunji veniturile din bani publici fără a avea merite politice sau administrative deosebite. Unul dintre personajele controversate ale politicii locale este matusalemicul lider al CNSRL Frăţia din Vâlcea. Nimeni nu mai ştie exact câte primăveri au trecut de când acest individ ocupă scaunul de mare şef sindical.

În ultimii patru ani l-a ocupat şi pe cel de consilier judeţean. Omul a ajuns pe lista social democraţilor la alegerile trecute deoarece PSD credea că Pârvu poate aduce voturile a mii de sindicalişti. Ce a făcut acesta însă bun pentru sindicalişti nu ştie nimeni. În ultimii patru ani deşi putea să o facă s-a abţinut de la a promova mişcări sindicale. În cazul SC Foraj Sonde SA au existat destule voci care susţin că a bătut palma cu arhicunoscuţii fraţi Cristescu. În Consiliul Judeţean, cu faţa mereu încruntată, pus pe harţă, nu a fost de nici un folos grupului de consilieri judeţeni.

Aceştia puteau colabora în multe situaţii cu cei din PNL în favoarea unor localităţi. Dar Pîrvu este nesuferit pentru mulţi liberali aşa că. Lipsit de diplomaţie, a făcut doar rău partidului. Nu şi lui pentru că aşa cum remarca un politician liberal, Pîrvu face parte din tagma sindicaliştilor convertiţi la politică şi afaceri. Acum omul vrea, pe bună dreptate din punctul său de vedere pentru că se consideră deştept, aducător de voturi şi important, un nou mandat. Dar în partid nu este bun nici d e lipit afişe.

Cu gură mare la şedinţe ca să intimideze colegii cu mai mult bun simţ Pîrvu nu îşi asumă nimic concret. Omul vrea doar un loc pe listă. Un loc din care să mai mănânce indemnizaţie patru ani şi să se vadă invitat la televiziuni unde să bată câmpii. Bineînţeles munca din alegeri să o facă alţii, răspunderea pentru rezultate să o poarte alţii, banii pentru presa scrisă şi televiziuni să îi doneze alţii. Chiar aşa cât plăteşte Pîrvu la PSD cotizaţie că el doar din cotizaţiile vâlcenilor trăieşte? Punem pariu că nu a donat nici un leu partidului!

Apoi omul acesta ar trebui să facă ceva pentru Vâlcea. Ce a făcut concret pentru locuitorii vreunei comune sau oraş? Ce a făcut pentru membrii de partid colegii lui? Ce a făcut pentru sindicalişti? Casa de Cultură a Sindicatelor a ajuns un fel de Dovali pentru firme de alt gen. Nici urmă de acţiune culturală organizată pentru sindicalişti. Aşadar acest om nu are de ce să fie votat pentru un nou mandat. Din păcate va ajunge din nou consilier pentru că şefii lui de partid nu au curaj să îl exmatriculeze de pe listă.

Ca el sunt şi alţii. Nu numai de la PSD. Ei mănâncă mandate ale unor oameni capabili care ar putea să facă ceva bun pentru comunitate, care s-ar implica cu adevărat în viaţa de partid dar şi în cea publică. Unii dintre oportunişti s-au specializat în lătrat ţipând ca din gură de şarpe pentru a intimida. Alţii precum un coleg de partid de a domnului Pîrvu sunt artişti în camuflaj. Au făcut averi discret şi repede, se strecoară prin consiliu şi prin viaţă. Au numai mână de luat, păcălesc, mimează munca cu o îndemânare aproape perfectă. Sunt cameleoni. Vâlcenii ar trebui să voteze acea listă care conţine cât mai puţine astfel de exemplare „ exotice”!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Sindicalistul Pîrvu, oportunist în Consiliul Ju...
(Impact)Clanul Antoneştilor se zgârceşte pentru o bucat...
(Ancheta)Cine îl acoperă pe „miliţianul” Chi...
(Administratie)Alunecări de teren, periculoase pentru Berbeşti
(Editorial)Gutău nu va bate pe nimeni
(Politica)Bogdan Pistol apara interesele Oltchim
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle(Sport)Gyor şi Lada, Zvezda şi Hypo, careul de aşi al ...
(Actualitate)Fântânile fin Laloşu, din nou în flăcări
(Administratie)Râmnicul s-a înfrăţit cu un oraş turcesc
(Administratie)Comuna Nicolae Bălcesu se europenizează
(Administratie)Ecouri la Festivalul National Glasul cânteculu...
(Actualitate)Total Electric Oltenia din Râmnicu Vâlcea
(Administratie)În comuna Voiceşti au început să vină bani
(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe