SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru datorii în valoare de 99 de miliarde de lei

duminică, 16 martie 2008

Comunicat de presă

Finanţele Publice au aplicat legea

SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru datorii în valoare de 99 de miliarde de lei

 În legătură cu licitaţiile publice organizate la Societatea Comercială Bere Alutus SA Râmnicu-Vâlcea, în zilele de 10 şi 11 martie 2008, pentru recuperarea creanţelor fiscale restante, având în vedere unele relatări ale presei locale, pentru lămurirea opiniei publice, conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea face precizările de mai jos.

1. Societatea Comercială Bere Alutus SA Râmnicu-Vâlcea a înregistrat obligaţii fiscale restante faţă de bugetul general consolidat al statului, fapt pentru care, în temeiul prevederilor Titlului I - Transparenţa informaţiilor referitoare la obligaţiile bugetare restante din Cartea I - Reglementări generale pentru prevenirea şi combaterea corupţiei din Legea nr. 161/2003, a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, domeniul Finanţe.
La 12 martie 2008, SC Bere Alutus SA avea obligaţii fiscale de 9.895.464 lei (aproximativ 99 de miliarde lei vechi – n.r.), din care 9.674.845 lei creanţe restante, acumulate în ultimii 5 ani.

2. Pe parcursul anului 2007 şi până la 12.03.2008, operatorul economic a efectuat plăţi voluntare de 758.208 lei şi, ca urmare aplicării măsurilor de executare silită, 191.900 lei, sume care reprezintă doar 9% din volumul celor datorate.

3. Ca urmare a neplăţii obligaţiilor fiscale, Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii (AFPCM), în a cărei evidenţă fiscală se află SC Bere Alutus SA, a întreprins măsurile de executare silită stabilite de Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, constând în: emiterea de somaţii, titluri executorii, poprirea disponibilităţilor din conturile bancare, terţ poprit, sechestre pentru bunuri urmăribile mobile şi imobile, organizarea de licitaţii publice.

4. Cu toate că DGFP Vâlcea a dat dovadă de disponibilitate în relaţia cu contribuabilul, SC Bere Alutus SA nu a colaborat pentru plata creanţelor restante, sustrăgându-se de la executarea silită a disponibilităţilor băneşti prin nedeclararea conturilor bancare deschise, tergiversarea acţiunilor de executare prin contestarea actelor de executare şi solicitarea suspendării licitaţiilor publice organizate în septembrie 2007 şi, respectiv, în martie 2008.

5. În legătură cu licitaţiile organizate în 10, respectiv, în 11 martie 2008, administratorul societăţii, dl Spiridon Nicolae, a fost înştiinţat în legătură cu desfăşurarea acestora prin Adresa nr. 11.871/28.02.2008 emisă de AFPCM.
În deschiderea şedinţei de licitaţie din 10 martie a.c., administratorul SC Alutus SA s-a prezentat fără delegaţie, doar cu o adresă prin care solicita suspendarea licitaţiei, motivând că s-ar fi dispus suspendarea executării silite a bunurilor cuprinse în Dosarul de executare nr. 24/2007, fără însă a fi prezentată hotărârea instanţei în acest sens.

Analizând cererea formulată, Comisia de licitaţie a constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de art. 148 al Codului de Procedură Fiscală, întrucât administratorul debitoarei nu a depus şi un Certificat de grefă din care să rezulte că instanţa a dispus suspendarea executării silite. În aceste condiţii, executorii fiscali au aplicat prevederile legale în materie, în sensul ţinerii licitaţiei publice, începând cu ora 11 până la ora 12 şi 45 de minute, fapt consemnat în Procesul-verbal de licitaţie prin care au fost adjudecate bunuri mobile şi imobile.

Ulterior finalizării licitaţiei, reprezentanţii debitoarei au depus la registratura DGFP Vâlcea, tardiv, la ora 13 şi 27 de minute, Certificatul de grefă cu nr. 13.630/10.03.2008, prin care s-a dispus suspendarea executării silite începută în Dosarul de executare nr. 24/2007. În ceea ce priveşte licitaţia desfăşurată, întrucât licitaţia publică se încheiase, organele de executare silită au constat că, hotărârea de suspendare pronunţată de instanţă nu mai produce efecte.

6. Licitaţia prevăzută pentru 11 martie a.c. a fost suspendată ca urmare a înregistrării la DGFP Vâlcea a Certificatului de grefă cu nr. 13.630/10.03.2008.
N.R. – Titlul ne aparţine

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator...
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru...
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din...
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia...
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva...
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe