Primarul Dobre se apropie de finalul ultimului mandat

luni, 3 martie 2008

În Dăeşti lumea vrea o schimbare

Primarul Dobre se apropie de finalul ultimului mandat

Traian Guminski

 Joi,28 februarie, am vizitat comuna Dăeşti unde am petrecut mai mult de trei ore discutând cu cetăţenii din toate satele. Am împărţit gratuit 400 de exemplare din ediţia noastră demarând cu această ocazie o promoţie prin care fiecare ediţie de a noastră va fi prezentată populaţiei din o comună vâlceană. I-am ascultat pe oameni care s-au plâns de starea proastă a drumurilor, de lipsa de investitori din zonă, de lipsa confortului de care beneficiază.

Lucrările edilitare nu se văd

În ediţia noastră de joi, ca de altfel în toate recentele noastre apariţii, erau prezentate pe larg realizările edilitare din mai multe localităţi vâlcene. Am simţit clar dezamăgirea unor locuitori din Dăeşti când au citit ce lucruri s-au înfăptuit în alte comune în ultimii patru ani. Dăeşti este o comună limitrofă Râmnicului şi oraşului Călimăneşti a cărei populaţie trăieşte în aceleaşi condiţii ca în urmă cu 17 ani când l-au ales pentru prima dată pe Ion Dobre primar. Acesta este cu siguranţă motivul pentru care comuna este departe de ceea ce ar fi putut să fie. Pentru PSD actualul primar părea o speranţă la prima alegere.

A obţinut patru mandate dar lumea s-a săturat de el şi acum este la ultimul. Ion Dobre este cel mai ineficient primar pe care l-a avut PSD vreodată în Vâlcea. Cel mai incapabil de a construi ceva temeinic, de a aduce fonduri, de a crea locuri de muncă. Un pesedist din zonă ne-a jignit spunându-ne că suntem un ziar cumpărat de liberali. I-am arătat clar realizările altor primar social democraţi despre care am scris. I-am spus că personal l-am susţinut cu ani în urmă pe actualul lor primar dar că nu mai pot face acest lucru azi pentru că acest om nu şi-a urmărit, în atâţia ani decât interesul personal, interes impregnat de comoditate.

Comuna nu are nici acum sediu de primărie. Primăria funcţionează cu chirie într-o clădire veche şi urâtă. Până nu demult nu avea nici apă curentă iar grupul sanitar era o baracă în fundul curţii. Drumurile sunt terminate iar şcolile arată ceva mai bine doar datorită intervenţiilor liberale din ultimii ani şi alocării fondurilor guvernamentale la lobby-ul făcut de deputatul Emilian Frâncu impresionat de rugăminţile lui George Popolan. Acesta alături de soţia lui a muncit mai mulţi ani în Marea Britanie.

Cu banii strânşi de acolo a demarat o mică afacere pe care a extins-o. Printre altele firma în care este asociat construieşte case în Vâlcea. O parte din profit a fost transformat în ultimii ani în materiale de construcţie pe care Popolan le-a donat concetăţenilor săi. Mulţi îl cunosc ca pe un iubitor al sportului el jucând şi acum la Vartex Dăeşti, un iubitor al copiilor şi un sprijinitor al persoanelor vârstnice. Am discutat cu cetăţeni care au încredere în candidatul liberal pe care îl vor desemna primar la alegerile din luna mai. Ei speră ca o dată cu schimbarea edilului comuna să se poată dezvolta. „ Ziarul de Vâlcea” va prezenta pe larg programul electoral al candidatului liberal într-o ediţie ce o vom publica în campania electorală.

Popolan are susţinere

Atât deputatul Emilian Frâncu cât şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Buican şi viceprimarul Râmnicului, Constantin Monceanu, îl cunosc foarte bine pe George Popolan pentru care garantează că va face tot ce va promite în campanie. El a făcut deja multe lucruri bune pentru comună în ultimul an.

În urma intervenţiilor făcute de tânărul Gheorghe Popolan, candidatul PNL pentru Primăria Dăeşti, pe lângă secretarul de stat Zvetlana Preoteasa, în comuna respectivă va începe, în cel mai scurt timp, construirea unei grădiniţe lângă şcoala cu clasele I-VIII. De asemenea, sala de sport şi reabilitarea generală a şcolilor se va produce cât mai curând posibil.
În ultimele luni, tânărul Gheorghe Popolan a arătat, prin acţiunile desfăşurare, că ţine la concetăţenii săi din Dăeşti.

Acesta este şi motivul pentru care-şi va depune candidatura pentru postul de primar: să-i poată ajuta pe oamenii din Dăeşti cum poate mai bine. Zilele trecute, candidatul PNL a ajutat cu materiale de construcţie şi lemne de foc două familii numeroase şi cu posibilităţi reduse. „Eu sunt interesat de un trai cât mai bun pentru vecinii, prietenii şi concetăţenii mei din Dăeşti, nu mă interesează că primarul Dobre va promite marea cu sarea în campania electorală”, ne-a declarat George care, sâmbătă 1 martie, a făcut o surpriză frumoasă doamnelor şi domnişoarelor din Dăeşti cărora le-a oferit câte o floare.

PSD condus de un dezinformator

Pe o uliţă ne-am întâlnit cu liderul pesedist din Dăeşti. Învăţătorul Adi Voicilă s-a lăsat fotografiat cu ziarul nostru în braţe dar a încercată să ne dezinformeze aruncând fel de fel de minciuni despre George Popolan. Nu ştia că îl cunoaştem, că ştim că este consilier local de foarte mulţi ani, ani în care nu a făcut nimic nici măcar pentru satul Sâmbotin unde domiciliază.

Disperaţi că vor pierde alegerile cei ca Voicilă mint neştiind că minciuna are picioare scurte. El a încercat să ne convingă că în familia candidatului liberal ar fi probleme acesta fiind certat cu socrul. Ceea ce nu este adevărat când toţi locuiesc în aceiaşi gospodărie şi au o familie unită şi bine închegată.

Învăţătorul Voicilă ar trebui să lase minciuna de o parte şi mai ales să nu mai ameninţe părinţii elevilor săi că nu le semnează carnetul de cecuri pentru a ridica alocaţia copiilor în cazul în care votează cu liberali. Să fim serioşi domnule Voicilă vremurile când FSN obţinea voturi prin minciuni şi şantaj au trecut. Lumea nu mai este aşa proastă ca să nu îşi dea seama că un om ca dumneata ar trebui să stea la pensie nu să câştige nemeritat ]ndemnizaţia de consilier!

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?
(Fapt divers)Măicuţele de la Bistriţa, ameninţate cu levieru...
(Fapt divers)Două accidente mortale pe străzile Vâlcii
(Politica)Primarul Dobre se apropie de finalul ultimului ...
(Actualitate)Vel Pitar, are un nou director general
(Actualitate)Ambient, planuri pentru 12 magazine
(Editorial)Pistol luptă pentru doi
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Otrava pentru şoareci omoară animalele de pe Le...
(Fapt divers)Percheziţie informatică la Drăgăşani
(Sport)Sârbul Vidakovic a adus victoria „municip...
(Finante)Inculpatul Minea de la Alutus e dator vândut la...
(Administratie)Centrul de convenţii şi expoziţii de la Călimăn...
(Fapt divers)Incendiu de vegetaţie, la Mihăeşti
(Fapt divers)Urmărit general pentru înşelăciuni, prins la Vâ...


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe