Pistol luptă pentru doi

luni, 3 martie 2008

Pistol luptă pentru doi


Traian Guminski

 Desemnarea surprinzătoare a tânărului Bogdan Pistol drept candidat al PNL la primăria Râmnicului s-a produs exact în ziua în care primarul în funcţie şi-a lansat cu mult fast candidatura pentru un nou mandat. Este martie şi oamenii lui Gutău l-au atacat de luni de zile pe Ion Nicolae, cel pe care îl considerau candidatul liberal. Au pregătit documente şi strategii pentru a-l nimici pe acesta în campanie şi au dat liber presei mercenare să-l toace mărunt şi sistematic.

Şi acum…. Surpriză! Bogdan Pistol nu are decât 28 de ani şi va fi cel mai tânăr liberal din ţară, care se va bate pentru un municipiu. Nu a avut mai multe căsnicii, ci doar una, care pare destul de solidă. Nu a avut amante, cu atât mai puţin aventuri cu minore. Nu a lucrat în funcţii de stat. E un om de afaceri din noua generaţie, elegant, cult, bine pregătit politic, cu relaţii personale foarte bune.

Directorii a două ziare din Vâlcea sunt finii săi. I-a cununat şi le va boteza şi copiii. Silviu Popescu, patronul altui ziar şi adversar făţiş al primarului ne-a declarat, că îl va susţine necondiţionat pe Bogdan în campanie. Pistol este membru în consiliul de administraţie al OLTCHIM. Presa nu prea are cu ce să îl atace zdrobitor decât poate cu greşeli, pe care le va face în campanie. Dar nici nu va vrea. În plus, în afara aparenţelor, Ion Nicolae îl va ajuta enorm în campanie, exact aşa cum ne-a declarat.

De ce va face acest lucru nu vă putem spune acum. Nu pentru că nu ştim, dar nu vrem. Vă garantăm doar că dacă alegerile aveau loc duminică, Ion Nicolae ar fi luat cu siguranţă mai multe voturi decât Bogdan Pistol. Numai că în duminica în care se va vota, Bogdan Pistol va lua foarte multe voturi. În special din zona nehotărâţilor sau a celor care spuneau că nu vor veni la vot sau a celor care pot fi atraşi din electoratul actualului primar.

Pentru PSD desemnarea lui Bogdan Pistol poate însemna o şansă importantă pentru a atinge turul doi al localelor. Calculele noastre arată că dacă candidatul liberal va fi în stare să convingă mai mult de 20 la sută din electorat să îi acorde votul vom avea două tururi de scrutin. Pentru că PSD plus PAS, PRM, PN├×CD, PC, Partidul Verzilor etc. vor lua minim 30 la sută. În această luptă electorală, candidatul liberal va lupta şi pentru cel pesedist. Şi va avea luxul de a putea spune multe în campania electorală despre actualul primar.

Va beneficia de linişte din partea celorlalţi candidaţi, care nu îl vor ataca. Lista sa de consilieri va avea mulţi oameni tineri. Tineri, dar umblaţi pin campanii electorale şi care au şi ceva bani prin buzunar. Deci care vor putea aduce segment tânăr la vot. În mai, în Râmnic, vor fi câteva mii de oameni, care nu aveau drept de vot în 2004. Ei şi alţii de prin facultăţi pot fi aduşi alături de candidatul liberal. Cu o strategie electorală bine pusă la punct şi cu o echipă de profesionişti-media alături, Bogdan Pistol poate răsturna toate „calculele hârtiei“.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?
(Fapt divers)Măicuţele de la Bistriţa, ameninţate cu levieru...
(Fapt divers)Două accidente mortale pe străzile Vâlcii
(Politica)Primarul Dobre se apropie de finalul ultimului ...
(Actualitate)Vel Pitar, are un nou director general
(Actualitate)Ambient, planuri pentru 12 magazine
(Editorial)Pistol luptă pentru doi
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Otrava pentru şoareci omoară animalele de pe Le...
(Fapt divers)Percheziţie informatică la Drăgăşani
(Sport)Sârbul Vidakovic a adus victoria „municip...
(Finante)Inculpatul Minea de la Alutus e dator vândut la...
(Administratie)Centrul de convenţii şi expoziţii de la Călimăn...
(Fapt divers)Incendiu de vegetaţie, la Mihăeşti
(Fapt divers)Urmărit general pentru înşelăciuni, prins la Vâ...


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe