Pază deficitară la casele de schimb valutar

luni, 31 martie 2008

Pază deficitară la casele de schimb valutar

Pentru a constata cât de eficienţi sunt paznicii de la casele de schimb valutar şi de la alte firme care lucreayă foarte mult cu bani, poliţiştii vâlceni au simulat zilele acestea trei atacuri asupra caselor de schimb valutar, în urma cărora a fost declanşată alarma. Din nefericire, agenţii de pază angaţi au ajuns însă foarte târziu la faţa locului. Unii dintre agenţii de pază nici măcar nu cunoşteau locaţia obiectivului unde s-a declanşat alarma şi interveneau la un alt obiectiv.

În alt caz, agenţii din cadrul unei societăţi de pază  au intervenit în ţinută civilă, fără a avea asupra lor niciun mijloc de intervenţie şi protecţie (armament, spray iritant-lacrimogen etc.), aceştia motivând că au venit în acest mod doar pentru a constata ce se întâmplă la casa de schimb valutar, urmând ca, ulterior, să fie anunţat dispeceratul societăţii şi echipa de intervenţie. Au fost aplicate 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1000 de lei pentru agenţii din cadrul mai multor societăţi de pază, ca urmare a neîndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi a modului defectuos de intervenţie la obiective, iar ca urmare a neregulilor constatate, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, conducerea uneia dintre societăţile de pază a dispus măsuri disciplinare pentru agenţii din cadrul societăţii, pentru unul dintre aceştia procedându-se chiar la desfacerea contractului individual de muncă.

 „Compartimentul Sisteme Pază din cadrul Serviciului Poliţiei de Ordine Publică va continua acţiunile de acest gen, în scopul prevenirii infracţiunilor cu violenţă asupra personalului angajat în cadrul societăţilor cu grad ridicat de risc, cum sunt casele de amanet, casele de schimb valutar, casele de pariuri sportive, staţiile PECO, unităţile bancare.” – a precizat Diana Smărăndoiu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe