Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie

duminică, 16 martie 2008

Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie

• Oraşul este plin de câini vagabonzi şi nu are iluminat stradal

Nicu TRANDAFIR

Îndepărtat chiar de colegii lui de partid pentru inactivitatea sa primarul din Olăneşti, Viorel Cioteanu, aleargă să strângă semnături pentru a candida independent. În aceste condiţii dar şi pentru că am aflat că şi actualul viceprimar, care a condus defectuos oraşul staţiune alături de primar, vrea să ajungă edil şef, am „radiografiat” vineri Olăneştiul. Am trecut peste tot. Am văzut drumuri distruse, trotuare şi alei măcinate, parcul arăta jalnic, iluminatul stradal este la pământ toate becurile sunt sparte, în centrul staţiuni primăria are o parcare cu plată de mai mare jena. Plină de pământ neamenajată.

Nici măcar beteala din pomi de la Anul Nou nu este strânsă. Singurul WC ecologic din zonă este închis cu lacătul. Drumul spre izvoarele de apă pare ideal pentru un raliu montan cu maşini de teren. Peste tot, mobilierul stradal arată jalnic. Băncile sunt distruse şi datează probabil dinainte de 1989. O clădire începută acum patru ani îşi hlizeşte zidurile cenuşii în parcul central, acelaşi parc din care primarul Cioteanu a cedat o bucată unor persoane fizice. Gunoaie peste tot pe domeniul public. Investitorii privaţi din staţiune, cei care s-au împrumutat pentru a ridica hoteluri şi pensiuni, aşteaptă cu nerăbdare schimbarea administraţiei actuale.

Candidatul PDL, prezentat de noi într-o ediţie trecută, Ioan Filip pare singura soluţie viabilă. Liberalii s-au orientat spre domnul Ciucă. Acesta este inspector general şcolar şi are un program, pe cere trebuie să îl ducă la bun sfârşit, ştiut fiind problemele complexe din învăţământ. Candidatura lui ar duce la un război intern în cadrul Inspectoratului pentru ocuparea acestui post important. Iar absenţa sa în plină pregătire a examenelor de capacitate şi Bacalaureat ar crea un mare haos. Actualul viceprimar Noajă a adoptat o tactică.

În cei patru ani de mandat, de câte ori Cioteanu dădea afară din birou pe cineva sau nu avea timp de el vicele îl „prelua” şi vorba amabil. Olăneştiul nu are nevoie însă de un om, care doar… vorbeşte. Staţiunea e distrusă rău, nu are infrastructură, drumurile, canalizarea, iluminatul public sunt într-o situaţie mai rea decât în multe comune. În aceste condiţii trebuie ales un primar –manager. Un om cu relaţii personale bune, cu ştiinţa de a crea, a dezvolta, a accesa fonduri, a face proiecte.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator...
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru...
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din...
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia...
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva...
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe