Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă

duminică, 16 martie 2008

Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă

Trei drumuri judeţene şi şoseaua de centură a Drăgăşaniului vor putea fi reabilitate şi modernizate începând de anul acesta, pe bani europeni. Programele finanţate din fonduri structurale au reprezentat pentru vâlceni şansa de a rezolva probleme vechi pentru care până acum nu s-au găsit fonduri. Judeţul Vâlcea a depus 4 cereri de finanţare, care se află în diferite etape ale procesului de evaluare şi selecţie: modernizarea DJ 651 B Bălceşti – Goruneşti, (km.0 - km 12+500 m), solicitant - Consiliul Judeţean Vâlcea; Ocolirea municipiului Drăgăşani (şoseaua de centură) - solicitant Consiliul Local Drăgăşani; Reabilitarea şi modernizarea DJ 677 Mădulari-Şuşani (limita judeţului Olt km.0 - km.23 + 850 m); Reabilitare şi modernizare DJ 665, (limita judeţului Gorj – Mariţa – Izvorul Rece – Vaideeni – Horezu. Suma alocată în cadrul acestui proiect, pentru Regiunea S-V Oltenia, în următorii şapte ani este de 122,74 milioane euro.

Proiect de aproape 4 milioane de euro

Lucrările pentru realizarea centurii ocolitoare a municipiului Drăgăşani urmează să fie demarate în toamna acestui an. De mai mult de un an, firma franceză Louis Berger SAS Paris lucrează la proiectul tehnic şi la documentaţia de licitaţie pentru stabilirea constructorului la proiectul privind „Ocolirea municipiului Drăgăşani pe drumul de la Craiova la Râmnicu Vâlcea”. În prezent, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, împreună cu firma franceză de asistenţă definitivează proiectul tehnic şi documentaţia de licitaţie pentru stabilirea constructorului. Datorită modificării soluţiei tehnice, firma franceză a trebuit să refacă documentaţia.

Valoarea proiectului este de 3,95 milioane de euro, din care finanţarea Phare este de 2,66 milioane de euro, iar restul de 900.000 de euro sunt asiguraţi din fondul naţional. Amenajarea unei şosele de centură pentru municipiul Drăgăşani este unul dintre cele mai importante proiecte din planul de investiţii guvernamentale pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere. Lucrarea include executarea unui pasaj suprateran şi a unui pod, şi se estimează că lucrările vor fi terminate în 12 luni.

Bani de la Consiliu Judeţean pentru drumuri

Consilierii judeţeni au aprobat la ultima şedinţă un proiect de hotărâre prin care 1,4 milioane de lei din fondul de rulment al CJ Valcea vor fi destinaţi unor „lucrări de interes judeţean”. Anterior se aprobaseră şase milioane lei dar pentru că acestea s-au dovedit insuficiente, s-a mai căutat la vistierie şi s-au mai descoperit încă 1,4 milioane de lei disponibili. Banii se vor duce tot pe drumuri, mai exact pe covoare bituminoase la DJ 677 Mădulari - Şuşani, DJ 645 Zăvideni - Scundu - Pesceana; DJ 651 Păuşeşti Măglaşi - Stoeneşti; DJ 644 A limită judeţul Olt - Laloşu - Făureşti.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Acţionarii nemţi de la Oltchim nu sunt sănătoşi!
(Impact)SC BERE ALUTUS SA, executată silit pentru dator...
(Impact)Scandalul de la Berislăveşti continuă:
(Editorial)Eu şi Traian Băsescu
(Actualitate)Fiul primarului din Măldăreşti, profesor pentru...
(Administratie)Comuna Boişoara are cea mai frumoasă şcoală din...
(Administratie)Nouă grădiniţe „noi” în Fârtăţeşti
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Administratie)În Titeşti, primarul Cătălin Daneş nu are rival
(Administratie)Olăneşti, staţiunea sufocată de gunoaie
(Administratie)Primarul Ion Dobre vrea să păcălească populaţia...
(Administratie)Mateeşti: Despăgubiri pentru a opta familie eva...
(Fapt divers)Muniţie neexplodată la Suteşti
(Administratie)Lucrările la centura Drăgăşaniului încep la toamnă
(Politica)Bogdan Pistol a strâns simpatizanţi în Club Tao

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe