Ion Ungureanu, născut pentru a fi primar în Muereasca

miercuri, 26 martie 2008

„ Le-am arătat că se poate!”

Ion Ungureanu, născut pentru a fi primar în Muereasca

Traian Guminski

 „Dane, ce îţi trebuie, spune cu ce să te ajut?” l-a întrebat premierul Tăriceanu pe primarul din Muereasca când a vizitat cunoscuta comună de lângă mânăstirea Frăsinei. Şi edilul ştia că nu poate cere multe deodată. A cerut asfalt pentru drumul ce duce la celebrul locaş de cult. Şi premierul i-a dat. S-a făcut drum european spre un monument drag românilor. O biserică vizitată anual de sute de mii de oameni ce trec prin mica localitate.

Primarul are 44 de ani, doi copii ( o fată de 22 de ani şi un băiat de 6 ani), o soţie ( funcţionar) şi părul alb. Părul i-a albit în ultimii patru ani. La 36 de ani pierdea, în turul doi alegerile. Nu a acceptat postul de viceprimar, nu a vrut să rămână nici măcar consilier local. Vroia totul sau nimic. În 2004 a obţinut o victorie: mandatul de primar, postul de viceprimar şi şapte mandate de consilier. Totul pentru PNL. Partid în a cărui doctrină crede.

Şi crede eficient pentru că a pus-o în aplicare. „ Cei dinaintea mea spuneau mereu că nu pot face nimic pentru că u au bani, că nu există fonduri. Le-am arătat că se poate. Nici eu nu am. Bugetul de 1 miliard nu îmi ajunge nici pentru salariile funcţionarilor şi întreţinerea sediului primăriei. Dar m-am dus după bani. Am alergat după parlamentari şi miniştri prin tot Râmnicul şi prin Bucureşti. Am spus că o să îl aduc pe premier în Muereasca şi l-am adus. Şi populaţia ştie că eu nu mint niciodată şi fac mereu ce spun. De aceea la europarlamentare am obţinut peste 80 la sută. Pentru că nu mint!”

Proiecte eligibile au adus milioane de euro comunei

S-a construit un nou sediu pentru primărie, o bibliotecă şi un dispensar în Muereasca de Sus. S-au modernizat trei şcoli, trei grădiniţe şi Căminul Cultural. DJ 658 a fost asfaltat integral până la intrarea în Mănăstire. Drumul forestier a fost modernizat pe Sapard, măsura 3.5. Proiectele pentru alimentarea cu apă şi canalizare sunt eligibile şi aşteaptă evaluarea Sapard. Primarul a obţinut ajutoare pentru toate familiile cu probleme financiare.

„ ├×in mult la cadrele didactice. ├×in ca în Muereasca copii să înveţe bine, să aibă şanse în viaţă. Şcolile noastre sunt exact ca cele din oraş, au aceleaşi condiţii. Am fost primul primar care le-am decontat transportul cadrelor didactice pentru că ştiu că salariile lor sunt mici. Nici în primărie salariile nu sunt mari, dar am cerut fiecărui salariat să lucreze pentru cetăţean. Avem calculatoare moderne, am trimis oameni la cursuri, fiecare este specializat, este competent. Primăria trebuie să funcţioneze ceas fără mine; pentru că eu sunt mai mereu pe drumuri.

Consiliul local şi vicele lucrează bine cu mine. Ei ştiu că eu când plec undeva după o finanţare nu mă las până nu o obţin. Am acum mai multe proiecte în derulare şi intenţionez să obţin o finanţare pe un proiect integrat de 2, 5 milioane de euro. Vreau să rezolv regularizarea pârâului Muereasca. Comuna a fost afectată de alunecări de teren şi este afectată de transportul greu rutier, de camioanele care deservesc exploatările forestiere. A trebuit să demolez o casă şi să construiesc alta nouă pentru o familie. Populaţia este îmbătrânită, are pensii mici şi nu se mai poate ocupa de îngrijitul animalelor.

Este destul de dificil să ai grijă de 3-4 vaci. Am un cetăţean care are 20 de vaci. Are şi profit, dar munceşte foarte mult şi cei bătrâni nu mai pot face faţă unei astfel de vieţi. Pentru ei încerc să găsesc nişte soluţii. În comună s-au ridicat multe case noi cu banii celor plecaţi la muncă în străinătate. Din păcate, nimeni nu a investit într-o pensiune sau un magazin mai mare.

Cred că ar merge şi o cârciumă cu un mic hotel, pentru că vin mulţi turişti,a dar nu prea este loc. De aceea vreau să găsesc nişte modalităţi pentru a atrage investitori. Ca să îi atrag trebuie să realizez infrastructura. Nu am găsit nimic făcut , nu era nici un proiect, nici un leu, nici un program. De aceea am nevoie de încă un mandat. Pentru a finaliza proiectele în derulare, pentru a finaliza canalizarea şi alimentarea cu apă. Şi simt că voi reuşi”!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Salariaţii Oltchim au ajuns bătaia de joc a mil...
(Impact)Scandal de proporţii la Primăria Brezoi
(Administratie)Ion Ungureanu, născut pentru a fi primar în Mue...
(Politica)Dumitru Persu, călcâiul lui Ahile din PSD
(Administratie)Un liberal a transformat radical Tetoiu intr-un...
(Administratie)Comuna Alunu va fi iluminată cu ajutorul banilo...
(Administratie)Începe curăţenia în comuna lui Dobre
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Chituc are capul pe butuc
(Politica)Frâncu şi Pistol principalii candidaţi din Vâlc...
(Administratie)Consilierii din Popeşti vor fi trimişi la muncă
(Editorial)Viroze de primăvară
(Fapt divers)La Ramnicu Valcea 100 de poliţişti avansaţi de ...
(Sport)Cupa României la handbal feminin nu se mai dispută
(Actualitate)ASP-ul se mută în cantina Liceului Sanitar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe