în Olăneşti, Doru Ioan Filip conduce detaşat în sondaje

luni, 31 martie 2008

În Olăneşti, Doru Ioan Filip conduce detaşat în sondaje

 Se pare că în sfârşit populaţia din Olăneşti va vota un gospodar şi un om responsabil ca primar. Ultimele sondaje arată că cel pe care îl susţinem deschis de câteva luni, Doru Ioan Filip, candidat al PDL la funcţia de primar, a fost perceput de cetăţeni ca un om responsabil, bun manager, un om care poate revitaliza această staţiune în care trăieşti ca la sat, dar plăteşti taxe şi impozite ca în Capitală. Candidatul PSD este prea tânăr şi lipsit de experienţă, cel al PRM s-a compromis oarecum conducând oraşul alături de Cioteanu, iar candidatul liberal are de finalizat acţiuni importante la Inspectoratul Şcolar şi nu poate lăsa baltă învăţământul dintr-un judeţ, chiar în preajma examenelor de bacalaureat, capacitate şi admitere în învăţământul superior.

Proiect pentru Mosoroasa

Săptămâna trecută Doru Filip a vizitat satul Mosoroasa, loc în care primarii nu au urcat niciodată. Drumul este impracticabil pe 5 kilometri pentru autoturisme. Zona este afectată grav de alunecări de teren, stâlpii de înaltă tensiune stau să cadă. Populaţia de aici este bolnavă, bătrână şi sărăcită. Condiţiile de trai sunt ca în evul mediu. „Imediat ce voi ajunge primar voi realiza un proiect pentru refacerea drumului şi pentru stabilitatea zonei. Am prieteni în firme de consultanţă care mi-au promis sprijin în accesarea unor fonduri destinate zonelor calamitate.” Ne-a declarat viitorul primar.

Fanfara cântă din nou

Înainte de 1990, turiştii din Olăneşti, dar şi populaţia, se bucura când auzea fanfara cântând în parcul central. Parcul a ajuns o paragină (am prezentat recent un reportaj despre cum s-a distrus această zonă). Fanfara nu a mai fost auzită de ani buni. Până în această primăvară. Candidatul PDL a luat legătura cu fanfara de la Palatul Copiilor din Râmnicu Vâlcea. Cei mici au fost încântaţi să cânte câteva ore în week-end în staţiune şi să primească aplauzele turiştilor. Concertele au loc în parcul central dar şi în Olăneşti Sat, în faţa monumentului.

Înecaţi în fecale

„E o situaţie extrem de dificilă în zona blocurilor de pe strada 1 Decembrie. Canalizarea oraşului este subdimensionată. În jos, pe această stradă, se înfundă frecvent. Mai ales în perioada ploilor. Şi mizeria iese în subsolurile blocurilor. Oamenii sunt disperaţi, pe bună dreptate. Mirosul este insuportabil şi în plus există un risc iminent de îmbolnăvire. Am contactat deja mai mulţi specialişti în canalizări pentru a găsi o soluţie tehnică optimă. Vreau ca imediat după alegeri să am deja proiectul gata şi să caut finanţări pentru a-l pune în aplicare. Îi înţeleg perfect, am fost acolo, am vorbit cu oamenii, am văzut ce problemă gravă au” spune îngrijorat Doru Filip.

Dor de spectacole

Erau mereu filme, spectacole de teatru, de muzică uşoară, de muzică populară. Olăneştiul era deosebit înainte de 1990. În timp ce judeţul s-a dezvoltat, staţiunea a căzut în paragină, condusă de edili incapabili şi indolenţi. Vineri seară organizaţia PDL a invitat tinerii la discotecă. Candidatul a vorbit cu adolescenţii, a aflat că aceştia îşi doresc o sală de sport modernă, să aibă şi ei unde se duce în timpul liber. Iar părinţii lor vor spectacole.

Pentru început un spectacol deosebit, pregătit de profesionişti, va fi oferit celor din Olăneşti pe 20 aprilie, la ora 19.00, când Doru Ioan Filip îşi va prezenta şi echipa pentru consiliul local. Sâmbătă a avut loc o întâlnire cu locuitorii din Pleaşa. Nu au fost uitaţi nici locuitorii de pe străzile Molidului şi Libertăţii. În programul electoral, pe care îl vom publica în curând, Doru Ioan Filip a prevăzut punctual lucrările din fiecare zonă a staţiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe