|luni, noiembrie 28, 2022
  • Follow Us!

împrumut de la bancă pentru modernizarea străzilor şi parcul industrial 

Împrumut de la bancă pentru modernizarea străzilor şi parcul industrial

• banii pentru pasajul denivelat s-au terminat înainte de începerea lucrărilor

Faptul că 2008 este an electoral este ştiut de toată lumea, doar că, de această dată va începe să se şi simtă pe buzunarele râmnicenilor. Pentru a acoperi „promisiunile electorale” din această perioadă, consilierii locali au aprobat săptămâna trecută o hotărâre prin care s-au aprobat investiţiile pentru care vor fi folosiţi cei 26.460.996 de lei obţinuţi prin împrumut de la BRD în anul 2005, în valoare de 40.000.000 de lei.

Împrumutul viza modernizarea străzii Lespezi şi Săliştea Nouă (3,1 milioane cheltuiţi până anul trecut), pentru parcul industrial din zona barajului sud (6,7 milioane şi pentru prelungirea bulevardului Tineretului prin pasajul denivelat de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu (3,6 milioane cheltuiţi). Banii alocaţi însă pentru prelungirea Bulevardului Tineretului şi pentru Pasajul Denivelat de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu au fost însă consumaţi deja, pentru achiziţia terenurilor de pe traseul bulevardului, în suprafaţă totală de 21.536 de metri pătraţi şi pentru plata despăgubirilor pentru imobilele dezafectate şi plata proiectării.

Aşa se face că, la această dată, mai sunt de consumat 26,4 milioane de lei, majoritatea urmând să fie folosiţi pentru prelungirea Bulevardului Tineretului şi pentru pasajul denivelat de pe Tudor Vladimirescu. Pentru că în acest an trebuie asigurată însă finanţarea pentru realizarea Bulevardului Dem Rădulescu, pentru plata terenurilor expropriate fiind nevoie de plata a peste 20,5 milioane lei, executivul municipalităţii a propus ca suma de 5,6 milioane care mai este disponibilă din împrumut să fie utilizată pentru altei investiţii de interes local, respectiv pentru Centrul rezidenţial pentru persoane de vârsta a treia.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Râmnicenii îl vor candidat la Primărie pe Ion T…
(Impact)Directorul Bălăşoiu, ultimul „dinozaur…
(Impact)Claunul Crăpătureanu îşi întinde tentaculele în…
(Editorial)Falşii prieteni ai lui Gutău
(Actualitate)A opta casă demolată la Mateeşti
(Impact)Elena Băsescu – acuzată de bătaie de un p…
(Sport)Oltchim – FC Nurnberg, pentru un loc în s…
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Haos în Râmnic – Poliţia rutieră dă amenzi pe b…
(Fapt divers)Opt focare de rabie în Vâlcea
(Divertisment)Membrul
(Announcements)18.000 de suluri de hârtie igienică pentru Dire…
(Administratie)Împrumut de la bancă pentru modernizarea străzi…
(Administratie)Lucrãri în tot orasul
(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?

Leave a Response