Gutău nu poate salva PDL

luni, 31 martie 2008

Gutău nu poate salva PDL

Alegerile locale în Vâlcea stau, pentru PDL, în mâinile lui Mircia Gutău. De el depind rezultatele în general. El trebuie să salte lista de consilieri locali municipali, majoritatea anonimi pentru populaţia Râmnicului, el trebuie să salte procentele pentru Consiliul Judeţean unde PDL nu are măcar un lider reprezentativ, un om popular, care să fie cunoscut în judeţ şi tot Gutău trebuie să scoată un procent bun în ideea de a ajuta candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean. Care se pare că va fi controversatul Anton Miţaru.

Un individ, care s-a plimbat prin mai multe partide, care a şocat intelectualitatea din Vâlcea de câte ori a scăpat pe posturi de televiziune, omul având grave probleme de exprimare şi de limbaj. Miţaru nu a câştigat nici o campanie de alegeri pe numele lui, doar pe numele partidului. Iar acum partidul nu îl poate ajuta pe fostul preşedinte de consiliu judeţean şi fost deputat. Partidul aşteaptă minuni de la Mircia Gutău. Fără să bănuiască că nici jumătate din cei care îl vor vota pe primar nu vor vota şi celelalte liste la fel. Adică nu vor pune ştampila pe PDL.

Mulţi râmniceni nu au o părere foarte bună despre Sorin Zamfirescu, fost primar ţărănist şi satrap al apei reci ( al cărui preţ a crescut de 10 ori cât a condus ACVARIM) aflat acum pe lista primarului. Mulţi nu îl au la inimă pe controversatul Bebe Ungureanu, pe care îl ştiu ce poate face la un proces. Majoritatea râmnicenilor ştiu cât de „cult, fin, intelectual şi altruist“ este Miţaru. În plus în judeţ PDL a făcut grave greşeli. Ziarul nostru va susţine, din păcate, spunem noi, prea puţini candidaţi PDL. Nu pentru că nu am fi vrut dar pentru că nu aveam pe cine.

La Slătioara, democraţii l-au ales candidat pe actualul edil. Un migrator politic, care nu a făcut patru ani decât să-şi mărească propria avere şi care cerşeşte un nou mandat, ca un milog pentru a ieşi la pensie ca primar. La Păuşeşti, PDL vrea să meargă pe mâna actualului primar din Olăneşti, care şi-a făcut un nou domiciliu în comuna vecină. Imaginea lui nu e bună deloc. La Drăgăşani, fostul inspector general Vieru va băga în cele din urmă PD în consiliu local, dar modul agresiv în care atacă contracandidaţii nu îl va duce la victorie.

Apoi primarii democraţi au fost ajutaţi mai degrabă de Frâncu sau de Câlea decât de Jurcan şi de aceiaşi consilieri judeţeni pe care PD îi are de mai multe mandate. În aceste condiţii Mircia Gutău nu poate face mai nimic. Decât pentru el. Iar dacă nu îl aveau candidat, democraţii ar fi luat o bătaie zdravănă la locale. Probabil că nu ar fi trecut de 10 la sută. Finanţele reprezintă o altă problemă. O campanie electorală costă. Primarul Râmnicului şi-o plăteşte pe a sa. Dar campania lui Miţaru, a consilierilor judeţeni şi a candidaţilor la primării de cine va fi suportată?

De Samuil Vâlcu, de Bulacu, de Bebe Ungureanu, de Sorin Zamfirescu, de Dorel Jurcan? Toţi sunt oameni cărora le place să trăiască bine, dar care cu greu şi-ar rupe din economii pentru a le da partidului. La liberali fiecare candidat a adus constant, timp de luni bune, bani la partid. Bani pentru a finanţa o campanie adevărată. Iar la PSD sunt oameni, care au adus bani în comune şi care au străbătut non-stop judeţul, au donat la biserici, au ajutat şcolile, au fost alături de oameni la sărbători. Va putea compensa popularitatea lui Gutău toate acestea? Noi nu credem!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe