Falşii prieteni ai lui Gutău

miercuri, 5 martie 2008

Falşii prieteni ai lui Gutău


Tiberiu PÎRNăU

 Pe lângă orice om puternic şi cu bani s-au aciuat mai mereu oportunişti care au încercat să profite. Aceştia joacă rol de consilieri, de prieteni, de avocaţi, de sfătuitori, de… Oameni de BINE! În realitate în această gaşcă găseşti de obicei cele mai viclene specimene ale comunităţii respective. Edilul Râmnicului nu a scăpat de această povară.

Aceea de a susţine, pe spinarea lui şi pe răspunderea sa un asemenea alai. Cum oraşul e mare, bugetul la fel şi postul de primar idem, Mircia Gutău are falşi prieteni din toate domeniile. Mulţi importaţi de la alte partide. Sunt politicieni, ziarişti, oameni de afaceri, patroni de presă, jurişti, colegi de partid, sportivi, funcţionari publici. Sunt bărbaţi dar şi femei. Sunt tineri dar şi bătrâni.

Au un punct comun însă. Dorinţa de a face bani pe spinarea primarului. Ei sunt mânaţi de interese personale care nu sunt în nici un caz interesele râmnicenilor. Şi de aceea de multe ori îl duc la greşeli pe primar. Şi pe cei care, ca şi Gutău, nu pot, nu au curajul, forţa sau capacitatea de a se debarasa. În Vâlcea prin corul lăudătorilor interesaţi al sfătuitorilor de profesie regăsim fel de fel de persoane controversate : Miţaru, Popescu, Tănăsoaica, Romeo Rădulescu, Potop, Ploscă, Filip, Georgescu, Constantinescu etc.

Prieteni de conjunctură. L-am putea ajuta pe Gutău să facă un exeperiment. Să nu le mai dea contracte oamenilor de afaceri să nu le mai dea bani celor doi moguli din presa pupincuristă. Să nu îi mai invite la masă, să nu îi mai ajute să prospere. O lună. Doar o lună dacă ar face acest experiment ar vedea cum stau lucrurile. Drept e că trebuia să sugerăm acest lucru altădată.

Nu în campanie electorală. Că acum ăştia s-ar transforma în nişte hiene capabile să sfâşie fără milă mâna care i-a hrănit. Patru ani. În oraş sunt oameni care au fost apropiaţi de edil când acesta nu era decât un simplu inginer iar soţia sa nu câştiga 10 miliarde anual. Probabil nu sunt mulţi. Printre ei domnule Gutău sunt adevăraţii prieteni. Iar consilieri personali? Găsiţi în firme specializate.

Puteţi să vă angajaţi profesionişti care să vă dea sfaturi. Nu lingăi care vă curtează pentru a profita, vă laudă pentru a vă închide ochii şi vă vor trăda pentru că trădarea le stă în fire. Nu vă ascundem că aceşti oameni chiar vă doresc să câştigaţi un nou mandat. Dar nu pentru că vă iubesc şi vă respectă. Cu atât mai puţin pentru că îi doare de Râmnicu Vâlcea. Doresc un nou mandat pentru a vă „mulge“ în continuare. Pe dumneavoastră şi bugetul oraşului. Şi pentru a prospera. Nemeritat!

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Râmnicenii îl vor candidat la Primărie pe Ion T...
(Impact)Directorul Bălăşoiu, ultimul „dinozaur...
(Impact)Claunul Crăpătureanu îşi întinde tentaculele în...
(Editorial)Falşii prieteni ai lui Gutău
(Actualitate)A opta casă demolată la Mateeşti
(Impact)Elena Băsescu – acuzată de bătaie de un p...
(Sport)Oltchim – FC Nurnberg, pentru un loc în s...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Haos în Râmnic - Poliţia rutieră dă amenzi pe b...
(Fapt divers)Opt focare de rabie în Vâlcea
(Divertisment)Membrul
(Announcements)18.000 de suluri de hârtie igienică pentru Dire...
(Administratie)Împrumut de la bancă pentru modernizarea străzi...
(Administratie)Lucrãri în tot orasul
(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe