Directorul Bălăşoiu, ultimul „dinozaur“ din instituţiile vâlcene

miercuri, 5 martie 2008

Directorul Bălăşoiu, ultimul „dinozaur“ din instituţiile vâlcene

Nicu Trandafir

 Este una dintre cele mai rentabile instituţii. Taxe uriaşe pentru câteva rânduri pe o hârtie. Mutarea sediului unei societăţi comerciale sau deschiderea unui punct d e lucru poate costa multe milioane de lei. Registrul Comerţului de la noi este condus de unul dintre cei mai controversaţi foşti comunişti din judeţ. După ce a cochetat cu administraţia judeţeană imediat după Revoluţie, actualul director, Constantin Bălăşoiu a găsit cel mai comod scaun cu putinţă la Registrul Comerţului. Departe de ochii politicienilor acest dinozaur şi-a construit o schemă după care încasează venituri substanţiale din activităţi legale. Legale dar imorale.

Tovarăşul Bălăşoiu face legea la Registru

Ajutat de poziţia sa uneori dar şi de cele ale foştilor săi tovarăşi din FSN, CPUN, PDSR etc cum ar fi eminenţa cenuşie Dumitru Persu, zis baronul de Măldăreşti sau Iulian Comănescu fostul cioban-şofer ajuns şef al judeţului pentru ani buni datorită unor imperfecţiuni ale sistemului democratic, tovarăşul Bălăşoiu face legea la Registru Comerţului. Şi de multe ori face ce vrea cu sume imense de bani.

Omul încasează pe lângă substanţialul salariu bani din societăţi comerciale importante. Este cenzor AGROMEC SA, cenzor SISTEMPLAST SA, cenzor DESIGNRO SA, cenzor MENTCHIM SA, cenzor supleant OLTCHIM SA şi administrator CET GOVORA. Toate aceste funcţii obţinute mai mult ca sigur datorită poziţiei sale de la Registru şi necesităţilor evidente ale unor societăţi comerciale de a se avea bine cu şeful acestui organism aduc bani buni. Mai multe surse ne-au declarat că acete poziţii nu sunt singulare.

Acţionarii minoritari ai unei societăţi importante din Vâlcea îl acuzau public pe Bălăşoiu de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti şi de nemodificarea unor date în Registru. Puţini ştiu că Bălăşoiu a dat atunci unui subaltern ordin să nu opereze, adică să nu respecte hotărârea judecătorească. Dibaci şi reptilian individul a dat ordinul verbal nu scris. În acte a ştiut mereu să se acopere. Sunt destui liberali şi pesedişti cu funcţii, care nu îl înghit dar nu ştiu cum să îl apuce.

Cum să îl îndepărteze din această instituţie în care cel mai deficitar compartiment este „Biroul de Asistenţă”. Unde numai de asistenţă nu ai parte, ci de un comportament nepoliticos al salariaţilor, majoritatea promovaţi pe pile şi aranjamente de actualul director.

Director care a făcut bani şi din alte operaţiuni despre care vom scrie în curând. Documentăm sistematic cheltuielile efectuate de Registrul Comerţului. În ediţia viitoare vom publica printre altele tarifele Registrului din Vâlcea şi ale altor registre din ţară, pentru servicii similare.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Râmnicenii îl vor candidat la Primărie pe Ion T...
(Impact)Directorul Bălăşoiu, ultimul „dinozaur...
(Impact)Claunul Crăpătureanu îşi întinde tentaculele în...
(Editorial)Falşii prieteni ai lui Gutău
(Actualitate)A opta casă demolată la Mateeşti
(Impact)Elena Băsescu – acuzată de bătaie de un p...
(Sport)Oltchim – FC Nurnberg, pentru un loc în s...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Haos în Râmnic - Poliţia rutieră dă amenzi pe b...
(Fapt divers)Opt focare de rabie în Vâlcea
(Divertisment)Membrul
(Announcements)18.000 de suluri de hârtie igienică pentru Dire...
(Administratie)Împrumut de la bancă pentru modernizarea străzi...
(Administratie)Lucrãri în tot orasul
(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe