De la lume adunate…

duminică, 9 martie 2008

Tableta a…politică

De la lume adunate…


de Mihai Râmniceanu

   
După ce, de 8 Martie, doamnele au făcut ce-au făcut şi au scăpat de bărbaţi, vorba vine, timpul l-a adus şi pe 9 martie, adică ultima băbuţă, adică lăsatul secului, adică cei 40 de Sfinţi Mucenici, când domnii au avut voie să bea 40 de pahare cu vin. A fost şi Ziua Împăcării, dar după 40 de pahare cu vin, nu ştiu cu cine te mai poţi împăca! Au început şi Moşii, semn că vremea se încălzeşte, au sosit grijile Sfintelor Paşti, pentru cei care trebuie să facă rezervări de plăcere doamnelor.

Nici nu e greu, pentru că au la dispoziţie o mulţime de variante: de la Tenerife, cu multe nopţi şi o traistă de bani, cărora le zice şi euro, la Egipt, Creta, Veneţia… Băile Govora, Căciulata sau la una din multele Margarete (înţelegeţi pensiuni, nu altceva), aflate pe pământul scump al patriei. Şi el e scump? Bine că, totuşi, ne mai ţine! Dar, să ştiţi că acestea sunt soluţii oferite nehotărâţilor, adică celor care nu ştiu cum să cheltuiască banii, dar, mai ales, nu au ce cheltui…
   
Şi fiindcă am ajuns la turism, să nu uit a vă spune că de anul acesta la Vama Veche, pe litoral, se mai schimbă, ecologic, câte ceva, şi se speră ca, până la anul, să dispară şezlongurile de plastic, totul să se înlocuiască din lemn, să se circule cu biciclete în localitate. Despre preţuri n-am aflat nimic!    
Până atunci, să ne bucurăm că nora domnului ├×iriac a dat naştere, pe 7 martie unui frumos şi sănătos Alexandru, de nota zece, logodnica Ileana Lazariuc fiind, deci, acum, şi mamă, iar pruncul născut, parcă, pe undeva pe la Paris, e bine crescut şi ce-o să mai fie, iar Ana Violeta, fiica lui Ştefan Bănică şi a Andreei Marin a primit botezul, ieri, dar nu la biserică, ci, într-un cadru ceva mai special, la casa celor doi, unde au dominat mâncărurile moldoveneşti ş.a.m.d.
   
Şi-acum ţineţi-vă bine, că mai sunt câteva luni şi iar dăm cu ştampila pe hârtie să-i votăm pe cei care vor ţine soarta ţării în mâinile lor, iar noi îi vom ţine pe ei cu mâinile noastre. Dă, Doamne, să nimerim mai bine cu ştampila, că d-aia se vor cheltui între 6 şi 800 de miliarde de lei vechi, ca să alegem oameni noi. De n-or fi tot: pleacă ai noştri, vin ai noştri!
   
Ce mai inventează românul? Diferite metode de a fura „electricul”, de a-l trage pe sfoară, cu sfoară udă, că şi el, de câte ori n-a fost tras pe… funie! Şi, uite-aşa, repartitoarele pentru limitarea consumului pentru încălzire au devenit nişte instrumente inofensive în faţa unei sfori ude, a unor cuburi de gheaţă sau a geamurilor deschise, pentru vânt. Dacă nu avem termopane, nu merge!, aşa cum de învăţa, mai ieri, un post de televiziune. Când se brevetează?
   
Şi dacă tot suntem la invenţii, iată una mai pretenţioasă: concursul de dromaderi pentru care, pe acolo pe unde o duc ei cu viaţa, se vor construi şi camilodromuri. Pfiu! Ce afacere! Mă gândeam că şi la noi s-ar putea face concursuri de catâri sau măgari, că avem destui. S-ar mai câştiga nişte bani şi nu ne-ar strica, pe aici sau pe acolo, nişte măgarodromuri. S-ar mai distra lumea pe viu şi-ar mai uita de multe măgării prin care trece!
   
Avertisment: aveţi grijă că se apropie încondeierea de ouă. Să vedeţi, când o începe campania alegerilor, care deja se desfăşoară mascat şi în linişte în toată mass media, ce promisiuni încondeiate vom primi şi ce ne vom mai ciocni, apoi, de ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe