Constantin Pop a fost executat din motive politice, dar şi economice

duminică, 23 martie 2008

DNA acţionează din nou neprofesionist!

Constantin Pop a fost executat din motive politice, dar şi economice

Traian Guminski

 La sfârşit de săptămână, DNA a emis un comunicat de presă prin care anunţa trimiterea în judecată a mai multor persoane printre ele fiind şi Constantin Pop, fost şef al Gardienilor Publici şi patronul unei prestigioase firme de pază şi protecţie, „ Gardienii SRL”, membru al PNL. Modul în care au acţionat colegi de-ai noştri din presa centrală, care fără a-i lua o declaraţie acuzatului l-au răstignit cu titluri dure arată clar că afacerea DNA este una comandată. Nu excludem ca acţiunea să fie dictată de adversari ai PNL, dar există indicii că în spatele poveştii s-ar afla concurenţa „Gardienilor”. Iată comunicatul :

COMUNICAT

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor:

- POP CONSTANTIN, fost şef al Corpului Gardienilor Publici Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul şi participaţie improprie la infracţiunea de fals, săvârşite în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu;

- ROŞOAGă LUCIAN-GHEORGHE, fost contabil şef la Corpul Gardienilor Publici Vâlcea, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru altul şi participaţie improprie la infracţiunea de fals, săvârşite în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu;

- RADU STăNESCU TOMA, administrator la S.C. DELTA RADU SRL Râmnicu Vâlcea, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru sine şi infracţiunea de fals săvârşită în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu;

- MIHAI DAN, administrator la S.C. TUBINOX SRL Râmnicu Vâlcea, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice în vederea obţinerii unui avantaj patrimonial pentru sine şi infracţiunea de fals săvârşită în realizarea scopului urmărit prin infracţiunea de abuz în serviciu;

- MIHAI AUREL, administrator la S.C. RAMSILV SRL Râmnicu Vâlcea, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

- VASILE BOGDAN, asociat şi administrator la S.C. B.M. & COMPANY SRL Râmnicu Vâlcea, pentru complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice şi infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2003 – februarie 2005, inculpaţii Pop Constantin şi Roşoagă Lucian Gheorghe, în calitatea menţionată mai sus, au iniţiat şi derulat operaţiuni de compensare cu societăţile administrate de inculpaţii Radu Stănescu Toma, Mihai Dan, Mihai Aurel şi Vasile Bogdan, cu încălcarea gravă a dispoziţiilor legale ce reglementează operaţiunile de compensare.

Concret, operaţiunile de compensare s-au derulat utilizându-se facturi fiscale întocmite în fals de agenţii economici, facturi care ulterior erau anulate sau stornate, fără a fi înregistrate în evidenţa financiar-contabilă a Corpului Gardienilor Publici şi a agenţilor economici. Circuitele de compensare s-au derulat fără ca între persoanele juridice participante să existe operaţiuni economice reale şi fără să existe obligaţii de plată certe reciproce.

Pe cale de consecinţă, procesele-verbale de compensare, borderourile de compensare şi ordinele de compensare au fost întocmite de agenţii de compensare în temeiul unor documente falsificate.
Prin intermediul circuitelor de compensare fraudulos realizate, agenţii economici au încasat contravaloarea facturilor emise în fals, sume care au fost virate într-o proporţie mult mai mică Corpului Gardienilor Publici Vâlcea.
Prejudiciul cauzat Consiliului Judeţean Vâlcea prin operaţiunile de compensare nelegale este în cuantum de 19.441.694.750 ROL.

La data de 29 decembrie 2004, inculpatul Pop Constantin, în calitate de şef al Corpului Gardienilor Publici, a emis un ordin intern cu încălcarea reglementărilor legale în vigoare, iar inculpatul Roşoagă Lucian Gheorghe a întocmit nota contabilă referitoare la acel ordin, prin care s-a dispus casarea în întregime a echipamentului de serviciu al gardienilor publici, fără a se lua în calcul gradul de uzură şi durata de utilizare rămasă, în condiţiile în care un număr de 87 gardieni publici au fost transferaţi începând cu 1 ianuarie 2005 ca agenţi de pază la S.C. GARDIENII SRL, societate al cărei asociat unic şi administrator este inculpatul Pop Constantin.

Prejudiciul cauzat prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu este în cuantum de 1.610.393.084 ROL.
Prejudiciul total cauzat Consiliului judeţean Vâlcea este în cuantum de 21.052.087.834 lei ROL.
În vederea recuperării prejudiciului s-a dispus măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpaţilor.
Dosarul a fost înaintat la Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Declaraţia acuzatului:

„ Am aflat din presă despre aceste acuzaţii. Nu pot comenta nimic, nu înţeleg cum se poate face justiţie prin presă, nimeni nu mi-a cerut părerea, vreo declaraţie, nu mi-a spus ce mi se impută. Este o dovadă a faptului că procurorii acţionează la comenzi. Imediat ce voi studia acuzaţiile vă voi prezenta un punct de vedere.”

Epilog

Pentru noi este evident un fapt. Curtea de Conturi face controale anual la unităţile de stat. Dacă Pop ar fi făcut ceva nelegal, controlul Curţii de Conturi de la Consiliul Judeţean descoperea acest lucru atunci, în urmă cu ani buni. Cum naiba apare acest dosar cu două luni înainte de alegeri?

Mai multe surse ne confirmă un posibil amestec al unui greu din administraţia judeţeană, dar şi a unor cozi de topor dintr-o asociaţie ASPP, asociaţie ai cărei membri au încercat de mai multe ori să-l caroteze pe Pop, invidioşi fiind pe succesul economic al firmei sale. Vom reveni în ediţia de joi!

Alte titluri din editia curenta:

(Sport)Primarul Gutău pierde promovarea
(Impact)Constantin Pop a fost executat din motive poli...
(Politica)Peseditul Dumitru Persu, un profitor lipsit de ...
(Administratie)Primarul din Goleşti se şcoleşte la Bruxelles
(Politica)Deputatul Vlădoiu a adus milioane de euro în Râ...
(Editorial)Câlea sau Frâncu?
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Animalele de la Zoo Valcea vor avea bucătari de...
(Actualitate)Directoarea Spitalului de Urgenţă Valcea, demis...
(Fapt divers)Prinsă în flagrant, făcând sex
(Actualitate)Femeile – marginalizate pe piaţa muncii
(Administratie)Gutau este într-o campanie perpetuã
(Actualitate)World Vision ajută copiii defavorizaţi
(Editorial)Mărturisiri
(Fapt divers)Vagon deraiat în gara Drăgăşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe