|marți, noiembrie 29, 2022
  • Follow Us!

Comuna Alunu va fi iluminată cu ajutorul banilor europeni 

Primarul Vasile Boeangiu a mai obţinut un succes

Comuna Alunu va fi iluminată cu ajutorul banilor europeni


Traian Guminski

 Despre medicul veterinar Vasile Pîrvu Boeangiu din Alunu am mai scris. Din dorinţa de a continua tradiţia familiei sale ( a avut un bunic lider liberal şi primar) tânărul doctor a renunţat la o meserie bănoasă pentru a ajunge primar. Zona Alunu a fost puternic afectată de lucrările miniere şi apoi de disponibilizări. Din 1997 până astăzi, în zonă au dispărut 870 de locuri de muncă. În aceste condiţii administraţia locală a trebuit să se axeze pe proiecte cu finanţare externă pentru a putea îmbunătăţii viaţa locutorilor.

Folosind relaţiile sale politice, cunoştinţele personale, dar şi specialişti, primarul Boeangiu a reuşit să obţină mai multe finanţări. Cel mai recent succes al său constă în faptul că proiectul de iluminat stradal „ Reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea reţelei de iluminat public din comuna Alunu” a obţinut un punctaj mare, fiind al cincilea proiect realizat în România pentru zone miniere. Populaţia formată din 4660 de cetăţeni ( din care 1870 sunt pensionari şi 940 sunt elevi) va beneficia de o reţea de iluminat public de 52 de km.

Vor fi montate 1290 de puncte luminoase cu o putere de 90kw/h. Pentru arterele principale se vor monta lămpi cu descărcare în vapori de sodiu la înaltă presiune, iar pentru arterele secundare se vor monta lămpi de tipul tuburilor fluorescente. Se vor realiza 10 tablouri electrice necesare aprinderii separate a iluminatului public. Durata de execuţie a lucrării este de 12 luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 589.937 dolari ( 1393279 lei) din care 1.253,951 RON ( 532.961,15 USD)- finanţare Proiectul de Închidere a Minelor, Refacerea Mediului şi Regenerare Socio- Economică ; 111.462 RON ( 47.374,32 USD)- contribuţie APL şi 27.865 RON ( 11.843 USD)- contribuţie cetăţeni.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Salariaţii Oltchim au ajuns bătaia de joc a mil…
(Impact)Scandal de proporţii la Primăria Brezoi
(Administratie)Ion Ungureanu, născut pentru a fi primar în Mue…
(Politica)Dumitru Persu, călcâiul lui Ahile din PSD
(Administratie)Un liberal a transformat radical Tetoiu intr-un…
(Administratie)Comuna Alunu va fi iluminată cu ajutorul banilo…
(Administratie)Începe curăţenia în comuna lui Dobre
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Fapt divers)Chituc are capul pe butuc
(Politica)Frâncu şi Pistol principalii candidaţi din Vâlc…
(Administratie)Consilierii din Popeşti vor fi trimişi la muncă
(Editorial)Viroze de primăvară
(Fapt divers)La Ramnicu Valcea 100 de poliţişti avansaţi de …
(Sport)Cupa României la handbal feminin nu se mai dispută
(Actualitate)ASP-ul se mută în cantina Liceului Sanitar

Leave a Response