|luni, noiembrie 28, 2022
  • Follow Us!

Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău? 

Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?

Pistol Gutau • Mircia Gutău s-a relansat cu surle şi trâmbiţe

Elena Băsescu, Emil Boc, Adrian Videanu, Elena Udrea, Vasile Blaga au participat la lansarea lui Mircia Gutău în cursa pentru un nou mandat la Primăria Râmnicului. Într-o atmosferă incendiară, la Sala Sporturilor, peste 3000 de susţinătorii şi simpatizanţii ai lui Gutău şi-au arătat susţinerea faţă de actualul edil. „Suntem azi, la Rm.Vâlcea pentru a ne arăta susţinerea deplină a lui Mircia Gutău pentru funcţia de primar al Râmnicului.“, a afirmat Emil Boc.

• „Un primar puternic conduce un oraş puternic“

Primarul Râmnicului a recunoscut în faţa râmnicenilor că cei patru ani nu au fost uşori. „S-a muncit asiduu la toate nivelurile administraţiei pentru a realiza ceea ce ne-am propus, au fost multe obstacole de depăşit şi multe mentalităţi de schimbat în drumul dinspre vechi spre nou. Din anul 2004 am început să transformăm Râmnicu Vâlcea într-un oraş care să ne ofere siguranţă, confort, un mediu în care să trăim mai bine.

 Am acordat atenţie cartierelor mărginaşe, şcolilor şi grădiniţelor din oras, mi-am dat tot interesul pentru ca cetăţenii să aibă în jurul blocului, sau pe strada lor nu noroi şi mizerie, ci locuri de parcare, iluminat public, alei, trotuare, spaţii verzi şi asfalt, apă şi canalizare, locuri de joacă pentru copii şi tineri.

Mai e nevoie de cel puţin alţi 4 ani pentru ca toate cartierele oraşului să beneficieze de minim de confort şi de condiţii de viaţă decente pentru locatarii lor. Râmnicul a început să se dezvolte şi să se modernizeze. Doresc să continui acest program pentru că vreau să ofer râmnicenilor mei posibilitatea de a trăi mai bine. Iubesc acest oraş şi-mi doresc ca fiecare cetăţean să fie mândru că trăieşte aici“, a declarat Mircia Gutău.

Surpriza deputatului Emilian Frâncu:

• Bogdan Pistol, candidatul PNL la Primăria Râmnicului

Duminică, 2 martie, cu puţin înainte de lansarea candidaturii lui Mircia Gutău din partea PDL pentru un nou mandat, Biroul Judeţean al PNL a votat ca Bogdan Pistol să fie candidatul liberalilor la Primăria Râmnicului. Este vorba despre acelaşi Pistol despre care actualul primar declara acum doi ani într-o conferinţă de presă : „Cine este acest Pistolică,? Nu am auzit de el!” Ion Nicolae a beneficiat de 9 voturi iar Bogdan Pistol de 10, ceea ce demonstrează lupta strânsă dar în acelaşi timp democratică de la PNL.

Mai mulţi analişti politici ne-au declarat, că decizia liberală este opera deputatului Emilian Frâncu, care speră că astfel rezolvă mai multe probleme. În primul rând scapă el de o candidatură impusă de la centru, o candidatură, care i-ar fi şifonat serios imaginea. Apoi îl îndepărtează pe Ion Nicolae şi scapă de un candidat atacabil punând în locul său un tânăr, pe care îl îndepărtează de pe lista de consilieri judeţeni listă pe care se va afla şi Cristian Buican, un rival al deputatului la postul de preşedinte al consiliului, dar un apropiat al lui Pistol. Unii susţin că Frâncu ştie că Pistol va ieşi şifonat din aceste alegeri.

Noi susţinem contrariul (vezi editorialul). Tânărul liberal a avut o ascensiune rapidă în partid. Provine dintr-o familie bună, este educat, este familist, este naşul a doi directori de publicaţii din Vâlcea, este membru în CA al Oltchim SA, a condus organizaţia judeţeană de Tineret, care îl susţine cu ardoare, este (aproape) inatacabil şi va fi, la 28 de ani, probabil cel mai tânăr candidat liberal pentru o reşedinţă de judeţ. Vom prezenta într-o ediţie viitoare un portret politic, profesional şi familial complet al candidatului liberal. După terminarea şedinţei Biroului Permanent Judeţean al PNL am discutat telefonic cu cei doi candidaţi la postul de candidat.

Bogdan Pistol :
„Sunt onorat de votul ce l-am primit azi. Îmi doresc cu adevărat să câştig această competiţie şi voi face totul, alături de colegii mei, pentru a dovedi că se pot face lucruri forte multe şi bune pentru oraş. În zilele următoare o să îmi definitivez programul, strategia de campanie şi echipa. Am încredere că domnul Ion Nicolae se va implica pentru a mă susţine. Vom purta discuţii pentru stabilirea listei de candidaţi pentru consiliul local pentru a stabili o listă echilibrată dar în care ştiu că se vor regăsi multe persoane tinere. Cu experienţă dar tinere.”

Ion Nicolae :
„ Votul de azi este votul Biroului Judeţean. Total diferit de votul organizaţiei municipale. Este un vot politic pe care mi-l asum. Mă voi conforma deciziei colegilor mei şi mai mult decât atât îl voi ajuta în campanie pe Bogdan. Nu atâta cât m-a ajutat el pe mine, ci mai mult decât m-a ajutat pe mine toată organizaţia. O să-l ajut material, cu efort fizic, intelectual, din toate punctele de vedere.

Nu am discutat încă dacă voi fi pe lista lui. Candidatul are un cuvânt greu de spus în alcătuirea listei de consilieri şi este normal să fie aşa. Probabil mă voi întâlni zilele următoare să discut cu el. Voi merge prin Râmnic peste tot în campanie şi îi voi pune la dispoziţie toate informaţiile şi documentele, pe care le am despre contracandidaţii săi. Îmi doresc ca PNL să obţină rezultate foarte bune în Râmnic ca şi în tot judeţul şi sper să le obţină.”

P.S. În urmă cu trei ediţii „ Ziarul de Vâlcea” preciza că liberalii vor face o surpriză semnată Emilian Frâncu.

Alte titluri din editia curenta:

(Politica)Buturuga Pistol răstoarnă carul Gutău?
(Fapt divers)Măicuţele de la Bistriţa, ameninţate cu levieru…
(Fapt divers)Două accidente mortale pe străzile Vâlcii
(Politica)Primarul Dobre se apropie de finalul ultimului …
(Actualitate)Vel Pitar, are un nou director general
(Actualitate)Ambient, planuri pentru 12 magazine
(Editorial)Pistol luptă pentru doi
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Otrava pentru şoareci omoară animalele de pe Le…
(Fapt divers)Percheziţie informatică la Drăgăşani
(Sport)Sârbul Vidakovic a adus victoria „municip…
(Finante)Inculpatul Minea de la Alutus e dator vândut la…
(Administratie)Centrul de convenţii şi expoziţii de la Călimăn…
(Fapt divers)Incendiu de vegetaţie, la Mihăeşti
(Fapt divers)Urmărit general pentru înşelăciuni, prins la Vâ…

Leave a Response