Alegeri

miercuri, 12 martie 2008

Alegeri

Traian Guminski

Mai este puţin până la alegerile locale. Din păcate pentru unii, din fericire pentru alţii, alegerea preşedinţilor de Consiliu Judeţean se va face ca şi până acum. Adică din consilierii aleşi pe liste se va alege, de către Consiliul Judeţean, un preşedinte. Va fi loc de „joacă” între partide. Într-un vot uninominal preşedintele Consiliului din Vâlcea ar fi trebuit să fie ales de zeci de mii de oameni.

Ar fi avut o mai mare legitimitate. Dar unora le este frică de votul uninominal. În primării însă alta este situaţia. Oamenii vor alege direct şi …de cele mai multe ori vor ţine cont de om nu de partid. Aşa cum am promis noi vom susţine în aceste alegeri oameni nu partide. În fiecare ediţie vă vom prezenta oameni, care merită să conducă comunităţile locale din Vâlcea. În anii din acest mandat am trecut prin toate comunele şi oraşele judeţului.

Ştim exact cum au arătat aceste localităţi în 2004. Ştim cum arată acum. Ştim ce s-a făcut sau nu s-a făcut în ele. Ştim ce ar trebui să se facă. Ştim ce proiecte sunt în lucru. Am cunoscut edili de forţă, de caracter, de mare capacitate organizatorică. Am cunoscut şi edili delăsători, incapabili să fie gospodari la ei acasă. Nu am avut niciodată idei preconcepute spre a sprijini aleşi aparţinând unui partid politic.

Orice ziarist are o orientare interioară când votează. Noi am încercat să votam, de fiecare dată oameni, chiar şi atunci când am fost obligaţi de sistem să votăm liste. Am ales acele liste, care aveau mai mulţi profesionişti pe locuri eligibile. Vom propune aşadar electoratului din judeţ să aleagă oameni, care pot schimba în bine viaţa lor. De aceea le vom prezenta realizările profesionale, edilitare, succesele, punctele tari, dar şi pe cele slabe. În speranţa, că vă vom ajuta să alegeţi în cunoştinţă de cauză.

Precizăm că, spre deosebire de alte canale media, am refuzat de multe ori să susţinem candidaţi „pătaţi” chiar dacă acest lucru ne-ar fi putut avantaja material. Sperăm ca la alegerile care urmează să câştige cei mai buni şi fiecare localitate să prospere în următorii patru ani. Acest lucru depinde însă şi de votul fiecăruia dintre voi. De aceea vom insista mereu asupra prezenţei la vot. Cu cât procentul de prezenţă la vot este mai mare într-o comunitate cu atât cei aleşi au o răspundere mai mare.

Alte titluri din edita curenta

(Administratie)Scandal la Primăria Berislăveşti
(Reportaj)Casele olarilor din Horezu, în pericol din cauz...
(Administratie)Dumitru Buşe spune cu mândrie adio Consiliului ...
(Actualitate)„ Ziarul de Vâlcea „ susţine olimpi...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Administratie)Primarii pesedişti vor să dea în judecată Guvernul
(Sport)„Chimistele” aşteaptă o minune de ...
(Editorial)Alegeri
(Fapt divers)Magistrati vâlceni, cercetati de DNA
(Actualitate)Am primit la redacţie din partea S.C.Vadova S.R.L
(Announcements)Căruţaşul Bou a mânat calul în faţa maşinii
(Politica)Oprescu încearcă recucerirea primăriei la Păuşe...
(Politica)Dumitru Persu îl sabotează pe Ion Câlea
(Fapt divers)Şcoala din Roeşti, golită de calculatoare
(Administratie)Comuna Fârtăţeşti s-a transformat în şantier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe