|marți, noiembrie 29, 2022
  • Follow Us!

├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene 

Vicepreşedintele Buican are motive să fie optimist

├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene

Consiliul Judeţean Vâlcea, prin vicepreşedintele Cristian Buican, Ion Sandu, primarul comunei Perişani, primarul comunei argeşene Sălătrucu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Marian Fulga, şi directorul Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, Iulian Cioflan, au iniţiat o asociere între localităţile situate în nordul judeţelor Vâlcea şi Argeş în vederea dezvoltării unor proiecte şi programe pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor de infrastructură din zona respectivă, precum şi punerea în valoare a potenţialului turistic al zonei.

„Avem în vedere dezvoltarea căilor de comunicaţii dintre Valea Oltului şi localităţile situate în nordul judeţului Argeş; identificarea şi marcarea traseelor turistice; crearea de refugii moderne pentru turişti; punerea în valoare a monumentelor istorice ale zonei, precum castrul roman şi Posada de la Perişani; crearea de unităţi turistice, realizate în colaborare cu parteneri privaţi etc. Dar nu în ultimul rând, se intenţionează reabilitarea Drumului Naţional 7 D, care este coloană vertebrală a acestui proiect.

În acest sens, am făcut intervenţii la Ministerul Transporturilor pentru a fi prins în programul de modernizare începând cu acest an. Există promisiunea ca porţiunea de drum situată în judeţul Argeş va fi transferată din categoria drumuri judeţene în categoria de drumuri naţionale şi va fi reabilitat printr-un program cu finanţare externă”, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Cristian Buican. Finanţarea acestui proiect de dezvoltare a zonei de nord se va face atât cu fonduri europene, cât şi cu contribuţia comunităţilor locale. Vicele Buican doreşte cooptarea în acest program şi a altor localităţi din zonă, precum comunele Titeşti, Boişoara şi Racoviţa.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Facturile emise de CEZ au scos din minţi mii de…
(Impact)Sute de disponibilizări la fostele subunităţi a…
(Fapt divers)Profesor sexagenar, acuzat de hărţuire sexuală
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)Primarul Gutău se „sinucide“?
(Politica)Ion Tudor, singurul contracandidat REAL al lui …
(Actualitate)Gura de oxigen pentru afaceristul-deputat Becse…
(Administratie)Primarul Dobre din Dăeşti a încălcat legea
(Administratie)Ioan Filip şi-a anunţat candidatura la Primăria…
(Sport)„Municipalii” au învins la scor de …
(Fapt divers)Tănăsoaica muşcă mâna celui, care i-a dat să mă…
(Administratie)├×ara Loviştei intră în vizorul Uniunii Europene
(Finante)Obligaţii declarative ale contribuabililor cu t…
(Politica)Deputatul Frâncu nu suportă minciunile lui Bleotu
(Sport)FC Nurnberg, gruparea timişoreanului Muller, um…

Leave a Response