|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râmnicului 

Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râmnicului

O echipă din primăria municipiului împreună cu specialiştii de la Inspecţia în Construcţii au lucrat pentru a creea cadrul necesar începerii lucrărilor la groapa de gunoi de la Feţeni. A fost elaborată o expertiză tehnică pentru obiectivul construirii staţiei de compost a noului depozit de deşeuri de la Feţeni şi închiderea depozitului de deşeuri, de la Râureni.

Viceprimarul Nicolae Dicu ne-a expus necesitatea evaluării tehnice a lucrărilor de amenajare a terenului de fundare a depozitului de deşeuri de la Feţeni după perioada de întrerupere a lucrărilor de execuţie din perioada 2006-2007.

Documentaţia a fost întocmită pentru a trata următoarele aspecte: s-au stabilit măsurile care se impun pentru asigurarea stabilităţii versanţilor amenajării; se vor reface lucrările de excavaţii degradate de intemperii; s-au stabilit soluţiile de stabilizare a alunecărilor active existente pe teren, s-au elaborat soluţiile de proiectare pentru oprirea proceselor de eroziune care au format ravenele existente în incinta amenajării; s-au precizat soluţiile de fundare la digul din ancoramente din canalul barajului; s-au făcut recomandări privind evitarea producerii de noi alunecări şi îmbunătăţirea condiţiilor de stabilitate în zona lucrărilor de amenajare a depozitului.

S.C. Hidroconstrucţia S.A. va realiza lucrările de amenajare a deponiei de la Feţeni. Se începe cu executarea primelor două celule pentru a se putea creea până în luna iunie condiţii optime pentru începerea efectivă a depozitării. Hidroconstrucţia va continua cu lucrările de amenajare şi la restul celulelor ca deponia să poată fi folosită la întreaga sa capacitate.

(O.A.)

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în fla…
(Actualitate)VTV – Râmnicu Vâlcea, cea mai modernă tel…
(Impact)Bolnavii de la Călimăneşti spun că nu vor supra…
(Actualitate)Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4…
(Editorial)Câlea, Persu şi… caii morţi
(Impact)PD-L intră cu forţa în presa locală
(Administratie)Primarul Stănică se ţine de cuvânt: Apa a ajuns…
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Ziarul de Vâlcea este lider pe piaţa locală
(Impact)Acţiunile DNA fac curăţenie în Poliţie
(Politica)Primarul Mircia Gutău criticat de PSD
(Sport)Tadici vrea arbitri străini la meciurile cu Bai…
(Administratie)Propunerea de buget local pentru anul 2008 din …
(Administratie)Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râm…
(Actualitate)Sanitas renunţa la greva

Leave a Response