Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4 milioane lei

miercuri, 6 februarie 2008

Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4 milioane lei

• Cel mai tânăr patron din mezeluri a cumpărat active Oltchim

 Oltchim Râmnicu Vâlcea a vândut în bloc 1,3% din activele sale firmei Carvil Mizil pentru suma de 24,46 milioane lei, prin intermediul unei licitaţii deschise cu strigare, potrivit comunicatului trimis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Oltchim a vândut complexul de păsări Avicola Băbeni, fabrica de nutreţuri Combinate Băbeni şi Complexul de porci Suinprod Băbeni, iar câştigătorul licitaţiei a fost firma Carvil Mizil, care a plătit pentru activele Combinatului suma de 20,55 milioane lei, la care se adaugă taxa pe valoarea adăugată (TVA).

Compania Carvil Mizil este deţinută şi administrată de Iustin Paraschiv, unul dintre cei mai tineri oameni de afaceri din industria cărnii. Printre cele mai importante active administrate de Iustin Paraschiv, 26 de ani, se numără companiile Ana & Cornel, cu activităţi în producţia de preparate din carne, Carmistin, axată pe distribuţia de produse din carne şi peste 1.000 de hectare de teren. Acestea i-au adus anul trecut tânărului om de afaceri rezultate financiare cumulate de aproximativ 100 de milioane de euro.

Conducerea Combinatului de produse chimice din Râmnicu Vâlcea a precizat că vânzarea activelor nu va avea un impact negativ asupra activităţii viitoare a societăţii, întrucât reprezintă circa 1,3% din totalul activelor Oltchim, iar activitatea lor nu face parte din obiectul principal de activitate al societăţii.

Oltchim intentionează să mai vândă fabrica de conserve Râureni, tot prin intermediul unei licitaţii deschise cu strigare, care se va desfăşura în data de 12 februarie.

CIFRE

În primele nouă luni ale anului trecut, Oltchim a obţinut un profit net de 3,37 milioane lei (un milion euro), cu 57,72% mai mic decât în intervalul similar din 2006, când compania a afişat un câştig de 7,97 milioane lei. Oltchim a realizat în primele nouă luni din 2007 o cifră de afaceri de 1,31 miliarde lei (391,05 milioane euro), cu puţin (1,76%) peste cea aferentă perioadei similare a anului 2006, de 1,29 miliarde lei.

Compania are un capital social de 32,36 milioane lei, divizat în 323,6 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura acţionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine 53,26%, grupul german PCC SE controleaza 12,87%, iar SIF Oltenia are o participaţie de 5,93%.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Şeful de post Mircea Chituc a fost prins în fla...
(Actualitate)VTV – Râmnicu Vâlcea, cea mai modernă tel...
(Impact)Bolnavii de la Călimăneşti spun că nu vor supra...
(Actualitate)Oltchim şi-a vândut 1,3% din active pentru 24,4...
(Editorial)Câlea, Persu şi… caii morţi
(Impact)PD-L intră cu forţa în presa locală
(Administratie)Primarul Stănică se ţine de cuvânt: Apa a ajuns...
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)Ziarul de Vâlcea este lider pe piaţa locală
(Impact)Acţiunile DNA fac curăţenie în Poliţie
(Politica)Primarul Mircia Gutău criticat de PSD
(Sport)Tadici vrea arbitri străini la meciurile cu Bai...
(Administratie)Propunerea de buget local pentru anul 2008 din ...
(Administratie)Vicepimarul Dicu se implică în salubrizarea Râm...
(Actualitate)Sanitas renunţa la greva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe