|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea. 

Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea.

• Staţiunile – locaţii prioritare

În Vâlcea au fost identificate recent nu mai puţin de nouă posibile amplasamente pentru construcţia unor microhidrocentrale noi. În cazul hidrocentralei de pe aducţiunea de la Cheia a fost elaborat studiul de fezabilitate. În zonă este prevăzută realizarea unei centrale hidroelectrice de mică putere, care ar urma să producă 3500 MW/h anual. Pentru ca acest plan să devină însă realitate mai este nevoie de bani, aşa că autorităţile locale au intervenit la Agenţia Română pentru Conservarea Energiei pentru asigurarea cofinanţării de 30% din suma totală a investiţiei, care se ridică la 450 000 de euro.

Conducerea Apavil, beneficiarul proiectului a fost înştiinţată însă de faptul că Agenţia Română pentru Conservarea Energiei nu mai asigură finanţări pentru asemenea investiţii, astfel încât se încearcă în prezent promovarea proiectului pentru finanţare din Fondul pentru Mediu. Consiliile locale ale oraşelor Horezu şi Băile Olăneşti, precum şi cel al comunei Alunu au emis şi ele hotărârile privind acordul de încheiere a unui parteneriat public privat pentru realizarea de microhidrocentrale.

S-a propus cuprinderea în Programul de investiţii pe 2008 a fondurilor necesare elaborării fazei următoare de proiectare, respectiv Proiectul Tehnic pentru microhidrocentrala de la Cheia. Documentaţia va fi depusă apoi la Administraţia Fondului pentru Mediu pentru analiză şi aprobarea a 60% din valoarea proiectului, sumă care va fi alocată din Fondul pentru Mediu. S-a solicitat, totodată, ca SC Hidroelectrica SA Bucureşti să transfere cu titlu gratuit cele două microhidrocentrale existente pe aducţiunea de apă a oraşului Horezu, precum şi pe cea existentă pe aducţiunea de apă din staţiunea Băile Olăneşti.

Alte titluti din edita curenta

(Impact)Case înghiţite de pământ la Mateeşti
(Politica)Nicolae Jivan pleacă din PNL Valcea
(Administratie)Primarul Gheorghe Şerban a făcut fabrică de pro..
(Impact)Leasă îl sponsorizează pe Becali
(Actualitate)Sinistraţii de la Ocnele Mari – în pragul…
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Fapt divers)Sute de mii de euro pentru şcolirea hackerilor ..
(Actualitate)Valea Oltului, coşmarul şoferilor
(Sport)Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordi…
(Editorial)Campanie profesionistă
(Fapt divers)Miliţianul Chituc nu ştie ce face
(Finante)Atenţie angajatori: se apropie termenul limită …
(Actualitate)Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea.
(Administratie)Balul bobocilor, din bani destinati sportului s…
(Fapt divers)IPJ Valcea Buletin de presa

Leave a Response