Horezu se modernizează sub conducerea inginerului Niţă

miercuri, 20 februarie 2008

Horezu se modernizează sub conducerea inginerului Niţă

 Oraşul Horezu dispunea în anii trecuţi de 70-80 de locuri pentru cazarea turiştilor. În prezent numărul acestora se ridică la peste 250. Primarul Gheorghe Niţă a sprijinit iniţiativa privată, fiind alături de artiştii şi meşterii populari din zonă la numeroase târguri de turism care s-au desfăşurat atât în ţară cât şi peste hotare. În primărie muncesc 50 de angajaţi, edilul îşi aminteşte că în urmă cu câţiva ani, oamenii veneau la primărie doar pentru adeverinţe, acum însă lucrurile s-au schimbat deoarece primăria poate oferi mult mai mult.

Este a doua primărie din judeţ în ceea ce priveşte calitatea şi diversitatea serviciilor. Primăria este certificată ISO 9001, edilul şi-a format o echipă bună de specialişti, pe care în permanenţă îi perfecţionează asigurându-le condiţii de pregătire teoretică şi practică în instituţii de învăţământ acreditate. Din structura administraţiei locale fac parte 20 de masteranzi.
Ca peste tot unde administraţia este condusă de primari liberali s-au realizat multe proiecte: satul de vacanţă de la vârful Roman, unde Obştea este proprietară, acest proiect ridicându-se la valoarea de 1.200.000 Euro.

Primăria va pune la dispoziţie planul de urbanism şi autorizaţiile, drumul va fi asfaltat, reţeaua de electricitate utilităţi şi pârtie de schi. Gheorghe Niţă ştie că bătălia de la alegerile ce se apropie nu va fi deloc uşoară. Va candida din nou pentru că este convins, că şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de locuitorii oraşului Horezu. Are curajul să revină în faţa alegătorilor pentru un nou mandat deoarece doreşte să ducă la bun sfârşit ceea ce a început. În demersurile sale, primarul este sprijinit de viceprimarul Tomescu Marius despre care are numai cuvinte de sinceră apreciere şi laudă cu toate că face parte din altă formaţiune politică.

Edilul precizează că s-ar bucura să-i fie succesor peste 4 ani considerându-l cel mai potrivit pentru preluarea acestei mari responsabilităţi. Oraşul are 7.000 de locuitori, 7 blocuri şi 7 sate poziţionate ca palma unui om. Edilul consideră că turismul este viitorul comunităţii pe care o conduce. Din strategia pe care a gândit-o pentru anii 2007-2013 a considerat prioritară dezvoltarea neîntârziată a turismului pentru că este o zonă cu o încărcată tradiţie istorică, împodobită cu monumente, locaşuri vechi de cult, meşteşuguri şi nu în ultimul rând locuri şi oameni ospitalieri.

Am creat Asociaţia Oltenia de sub Munte pentru a pune cât mai cât mai bine în lumină valorile culturale locale. Prin asociaţia centrelor de ceramică din România la care suntem afiliaţi avem invitaţii din partea francezilor, spaniolilor şi italienilor pentru crearea unei federaţii, prin care să înlesnim posibilitatea de accesare a fondurilor europene.”

Bugetul local de 15 miliarde abia ajunge pentru salarii. Valoarea proiectelor se ridică la peste 10 milioane euro. Prin aceste proiecte a fost construit corpul liceului „Constantin Brâncoveanu“, acesta este cel mai mare liceu, ca număr de elevi din Oltenia cu 2270 elevi. A fost construit un spital cu 155 paturi, în lunile martie - aprilie vor fi finalizate lucrările. Premierul liberal Călin Popescu Tăriceanu a alocat fonduri substanţiale pentru realizarea acestor proiecte. Administraţia locală a fost sprijinită activ în ultimii ani de deputaţii Emilian Frâncu şi Aurel Vlădoiu. (O.A.)

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Derbedeul Meilă terorizează Berbeştiul
(Fapt divers)Copil abandonat pe scara unui bloc
(Reportaj)Fenomenul Mateeşti se poate muta la Muereasca
(Sparle si soparle)Sparle si Soaprle
(Editorial)Coşmarul întreţinerii
(Administratie)Bărbăteştiul este o comună europeană sub admini...
(Administratie)Horezu se modernizează sub conducerea inginerul...
(Administratie)Drumuri ecologice la Măldăreşti
(Politica)Învatamintele independentei provinciei Kosovo
(Sport)ETO Gyor şi Hypo Viena conduc în grupele Ligii ...
(Fapt divers)Trei urmăriţi internaţional din Vâlcea, aduşi î...
(Editorial) Taxa pe taxă…
(Actualitate)30 de camere video – cu ochii pe vâlceni
(Actualitate)Internet cu programare pentru pensionari
(Administratie)Despăgubiri pentru sinistraţii de la Mateeşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe