Fonduri europene pentru învăţământul vâlcean

duminică, 3 februarie 2008

Fonduri europene pentru învăţământul vâlcean

Inspectoratul Şcolar al Judeţului Vâlcea coordonează în prezent, consiliază şi monitorizează activităţile pe linia managementului de proiect, a programelor cu finanţare internă şi externă. Astfel, şi în acest an, unităţile de învăţământ pot accesa astfel de programe.

Învăţare … toată viaţa

Programul Life Long Learning – Programul de Învăţare pe tot parcursul vieţii are ca obiectiv stimularea schimburilor, cooperării şi mobilităţii între sistemele educaţionale şi cele de formare din cadrul statelor europene. Comenius este prima componentă a Programului de Învăţare pe tot parcursul vieţii, care se adresează instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat şi private (de la grădiniţe la şcoli postliceale) şi tuturor membrilor comunităţii educaţionale care îşi desfăşoară activitatea în acest sector: elevilor, tuturor categoriilor de personal didactic, precum şi autorităţilor locale, asociaţiilor de părinţi sau ONG-urilor care activează în domeniul educaţional.

Comenius sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie.

La nivel naţional, în implementarea Programului Sectorial Comenius se vor avea în vedere obiective precum susţinerea dezvoltării conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii în învăţământul pre-primar, primar şi gimnazial şi promovarea performanţelor, a inovaţiilor şi a dimensiunii europene în sistemul şi practicile educaţionale.

Egalitatea de şanse, avantajele pe piaţa muncii pe care le are o persoană instruită faţă de una care nu are acces la învăţământ promovarea învăţării limbilor străine şi a diversităţii lingvistice; promovarea cooperării între şcoli din România şi instituţii similare din alte ţări europene sunt doar câteva dintre obiectivele urmărite. În cadrul programului pot fi implementate şi proiecte de parteneriat şcolar. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor de proiecte de parteneriat Comenius este 15 februarie 2008.

Sunt încurajate parteneriatele între şcoli

În România, este eligibilă să solicite finanţare pentru derularea proiectelor de parteneriat şcolar Comenius (multilaterale sau bilaterale) orice instituţie de învăţământ preuniversitar (grădiniţă, şcoală generală, şcoală de arte şi meserii, liceu, Grup şcolar, colegiu naţional, şcoli postliceale) publică sau privata, dar şi cluburile sau Palatele Copiilor şi Cluburile Sportive Şcolare.

În acest an continuă de asemenea şi proiectul Leonardo da Vinci, care are în vedere dezvoltarea tehnicilor de predare - învăţare pentru toate persoanele implicate în educaţie şi dezvoltarea instituţiilor care furnizează accesul la educaţie şi formare profesională.

Proiectele rebuie să urmărească promovarea calităţii în învăţarea şi formarea profesională pe tot parcursul vieţii; îmbunătăţirea calităţii şi productivităţii muncii; stimularea dezvoltării forţei de muncă în zonele rurale, dezvoltarea de parteneriate şi multe altele. În acest caz, termenul limită pentru depunerea proiectelor este 8 februarie 2008 – data poştei. „Candidaturile pot fi trimise numai prin poştă, la Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale din Bucureşti.” – a precizat Tatiana Mărăndici, inspector şcolar programe comunitare şi integrare europeană de la Inspectoratul Şcolar Vâlcea.

Alte stiri din editia curenta:

(Impact)Criză în justiţia vâlceană
(Impact)Firmele deputatului Becşenescu, executate silit...
(Actualitate)Combinatul Oltchim va fi scos la privatizare
(Administratie)În Drăgăşani Doctorul Pavelescu se pregăteşte p...
(Fapt divers)Putem reclama poliţiştii
(Politica)Senatorul Mihail Popescu a refuzat postul de şe...
(Actualitate)Fonduri europene pentru învăţământul vâlcean
(Sport)Tadici e unul dintre cei mai buni tehnicieni di...
(Politica)La Olăneşti primarul nu va fi votat nici de col...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Finante)Actualitatea fiscală: Obligaţii declarative ale...
(Actualitate)O firmă proaspăt înfiinţată în Prahova a prelua...
(Editorial)Ce se-ntîmplă la Poliţie
(Administratie)Lucrările la Centrul Expoziţional Seaca au intr...
(Fapt divers)Bani furaţi din altar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe