|joi, octombrie 28, 2021
  • Follow Us!

Case înghiţite de pământ la Mateeşti 

Case înghiţite de pământ la Mateeşti

 Precipitaţiile abundente căzute în ultimele zile au reactivat alunecarea de teren pe halda de steril Panga Nord din Comuna Mateeşti, sat Turceşti, fenomen ce a pus în pericol două gospodării din zonă. Prefectul Radu Renga, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, a dispus deplasarea la faţa locului a grupei operative sub comanda şefului centrului operaţional al ISU Vâlcea şi luarea măsurilor necesare siguranţei cetăţenilor şi bunurilor acestora.

La faţa locului s-a constatat că pe halda de steril aflată pe proprietatea comunei Mateeşti se manifestă o alunecare de teren în direcţia N-E pe o suprafaţă de cca 10 ha, alunecare reactivată, cu istoric din 2005, ce pune în pericol două gospodării(Ilina Floarea-două persoane şi Niţu Aurelian- două persoane). Frontul de alunecare se afla la aproximativ 10 m de locuinţa lui Niţu Aurelian, viteza de deplasare a alunecării fiind de 3-4 m pe oră.

Cele două familii au acceptat evacuarea, familia Niţu având altă locuinţă în afara zonei de pericol iar pentru familia Ilina Floarea s-a asigurat cazare provizorie la Şcoala Turceşti. Au fost luate următoarele măsuri: tăierea copacilor din zona stâlpilor de joasă tensiune din zonă pentru a evita ruperea firelor, prelungirea drumului de acces către cele două gospodării prin balastare, tăierea arborilor de pe direcţia ebulmentului pentru evitarea prăbuşirii acestora peste locuinţele aflate în pericol.

Personalul şi utilajele de intervenţie au fost asigurate de ISU Vâlcea, CLSU Mateeşti şi Exploatarea Minieră Berbeşti iar fenomenul din zonă este monitorizat în permanenţă.

Alte titluti din edita curenta

(Impact)Case înghiţite de pământ la Mateeşti
(Politica)Nicolae Jivan pleacă din PNL Valcea
(Administratie)Primarul Gheorghe Şerban a făcut fabrică de pro..
(Impact)Leasă îl sponsorizează pe Becali
(Actualitate)Sinistraţii de la Ocnele Mari – în pragul…
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Fapt divers)Sute de mii de euro pentru şcolirea hackerilor ..
(Actualitate)Valea Oltului, coşmarul şoferilor
(Sport)Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordi…
(Editorial)Campanie profesionistă
(Fapt divers)Miliţianul Chituc nu ştie ce face
(Finante)Atenţie angajatori: se apropie termenul limită …
(Actualitate)Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea.
(Administratie)Balul bobocilor, din bani destinati sportului s…
(Fapt divers)IPJ Valcea Buletin de presa

Leave a Response