Campanie profesionistă

duminică, 10 februarie 2008

Campanie profesionistă

Traian Guminski

Într-o discuţie purtată în urmă cu câteva săptămâni, nişte colegi din presa locală se plângeau că în campania de la locale nu va fi mult de lucru. Că actualii primari vor câştiga, majoritatea, un nou mandat. Că în Râmnic nimeni nu are curaj să se măsoare cu actualul primar şi că lucrurile par bătute în cuie. Că în viitorul Consiliu Judeţean vor intra doar trei partide.

Le-am spus atunci că, după părerea mea, va fi o bătălie pe viaţă şi pe moarte la locale. Că sunt destui candidaţi buni în comune care pot bate actualii primari iar cei în funcţie s-au obişnuit cu banii şi se vor agăţa de funcţie. Că actualii lideri de partide vor încerca să fure primari buni de la alte partide pentru a îi pune candidaţi. Că nici în Râmnic nu este exclus să se declanşeze bătălii pentru că Mircia Gutău a strâns şi destui adversari în aceşti patru ani iar PSD şi PNL sunt partide, care pot susţine financiar o bătălie electorală şi pot promova candidaţi respectabili.

Nu bănuiam atunci că vor fi folosite mijloace media noi. Inventate peste noapte. Iată că bătălia electorală a început deja mai devreme. Am aflat că vor apărea două ziare noi în curând iar de două săptămâni o publicaţie nouă, scoasă pe firma unor domnişoare şi susţinută de tineretul PD-L a trecut la atac.

Nu e nicio problemă doar că junii care cred că presa se poate face după ureche au copiat numele unei publicaţii deja existente pentru a crea confuzie. Tehnoredactat prost, cu poze neprelucrate profesionist dar distribuită gratuit în mii de exemplare fiţuica pare un manifest serografiat de unii care cred că aşa se poate manipula opinia publică. Senatorul Dorel Jurcan, deputatul Petre Ungureanu şi primarul Mircia Gutău au negat că ar fi implicaţi sau că autorii ar avea acordul partidului susţinând că totul este o iniţiativă privată a unor persoane oarecare.

Vom vedea dacă lucrurile stau aşa. Deocamdată noi dar şi alţi colegi din presă prezentăm profesionist realizările unor oameni, pe care îi susţinem pentru că par a avea puterea, energia şi dorinţa de a face ceva concret în sensul bun pentru comunităţile pe care le reprezintă. Nu vom ezita să luptăm pentru a schimba şi câţiva edili, care nu îşi merită poziţia aşa cum este cazul în comuna Dăeşti.

Dar o facem la vedere cu numerele de telefon publicate, cu adresa redacţiei în caseta redacţională, semnând cu numele noastre şi nu ascunzându-ne după o firmă fantomă şi pseudonime. Ca de obicei şi în acest an campania va fi câştigată de cei care o fac profesionist.

Alte titluti din edita curenta

(Impact)Case înghiţite de pământ la Mateeşti
(Politica)Nicolae Jivan pleacă din PNL Valcea
(Administratie)Primarul Gheorghe Şerban a făcut fabrică de pro..
(Impact)Leasă îl sponsorizează pe Becali
(Actualitate)Sinistraţii de la Ocnele Mari – în pragul...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Fapt divers)Sute de mii de euro pentru şcolirea hackerilor ..
(Actualitate)Valea Oltului, coşmarul şoferilor
(Sport)Adunarea Generală a AJF a decis în şedinţă ordi...
(Editorial)Campanie profesionistă
(Fapt divers)Miliţianul Chituc nu ştie ce face
(Finante)Atenţie angajatori: se apropie termenul limită ...
(Actualitate)Nouă microhidrocentrale noi la Vâlcea.
(Administratie)Balul bobocilor, din bani destinati sportului s...
(Fapt divers)IPJ Valcea Buletin de presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe