Vânătoarea

duminică, 13 ianuarie 2008

Tableta a…politică

Vânătoarea

de Mihai Râmniceanu

Multe lucruri ni se mai par nefireşti în viaţa noastră de toate zilele. Bunăoară, nefiresc mi se pare ca, de câteva zile, să se bată toaca pentru un eveniment care se va termina tot aşa cum trebuia, la fel ca şi cele de până acum. Pâine bună de mâncat pentru analiştii politici, pentru aceleaşi echipe de specialişti, mereu prezenţi înaintea camerelor de luat vederi, subiect excelent pentru a mai desfăşura o dispută politică în faţa telespectatorului, pentru a da prilejul aceloraşi actori de a-ţi face creierul vraişte cu tot ceea ce ştiu domniile lor despre X sau Y, pe care îl fac praf… în lipsă! Fiecare are dreptate şi totul nu este decât un război politic dâmboviţean, care nu se mai termină şi care aruncă permanent cu praf în ochii lumii. Peste o săptămână faptele se vor aşeza lângă alte „izbânzi” deosebit de grave, unele chiar pentru securitatea ţării!

Într-o ţară de basme, toate sunt basne sau basme. Luaţi-le cum doriţi, că tot nu se va întâmpla nimic. Aşa cum spuneam şi data trecută, pleacă ai noştri şi vin tot ai noştri!
În ţara aceasta, care se face mereu de basme, în locuri de basm au loc vânători de mistreţi, dar şi de oameni. La cea de mistreţi, organizatorul şi gazda locului închis între garduri electrice, răspunde la întrebarea; „Cine a venit la partida de vânătoare?”, că poate să spună doar cine nu a venit şi pronunţă, nervos şi cu puterea pe care i-o dă banul, două nume cu care îl lasă mască pe reporter: Bush şi Putin nu au venit, restul au răspuns cu toţii invitaţiei. Ba, era prezent chiar şi unul din hăitaşii de anul trecut, care venise să-şi ia banii de tratament, după ce a fost muşcat de un mistreţ de picior. Ce sumă urma după 13 milioane lei şi 100 de euro primiţi până acum?

Cea mai crâncenă vânătoare rămâne tot cea politică. Pe Net, la recomandarea unor posturi Tv, găsim tot ceea ce ne trebuie, verificăm şi „minciunile sfruntate” şi protestul Organizaţiei Femeilor Liberale, conduse de doamna aflată în dizgraţie şi neacceptată ca ministru, cunoaştem şi metoda discreditării, mai vedem, şi cum un preşedinte şi un prim-ministru se „înţeleg” în probleme ale naţiunii şi cum unul dintre ei se bucură de împlinirea unei anumite vârste împreună cu oameni foarte grei din afacerile româneşti şi din politica noastră, adică a lor!

Dar, mai vedem şi cum se fură, cum se vânează sume de neînchipuit de la băncile româneşti de profesionişti sau neprofesionişti în falsuri, poate şi din slăbiciunea unor funcţionari bancari, plătiţi cu salarii deosebite sau nu numai din acest motiv.

Te doare capul, ţi se face rău când auzi că printre răii-platnici la CAS, de exemplu, se află avocaţi şi notari, oameni care lucrează cu legea, dar care nu pot fi „lucraţi” de lege!
Mai este o vânătoare pe care mulţi n-o înţeleg şi îi apucă frigurile când aud câţi bani dau sau iau unele cluburi româneşti pe fotbaliştii aduşi sau duşi în lume. Nu este şi asta o vânătoare de bani şi de oameni?

Vorbe degeaba. Uitaţi-vă cum se „tratează” unii cu alţii, ce declaraţii fac şi apoi, cum se năşesc şi devin „normali”.
Aş fi vrut să spun o poveste cu o vânătoare de animale sălbatice, dar sunt implicaţi prea mulţi oameni. Poate… altădată!

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Mircea Perpelea s-a îmbogăţit fără măsură
(Fapt divers)Fiica unui fost poliţist, violată într-un apart...
(Impact)Colegiul Medicilor, atitudine suspectă în cazul...
(Actualitate)Departamentul de Control al Guvernului ne crede...
(Actualitate)Anna Lesko a incendiat cazinoul President din R...
(Fapt divers)Valea Oltului a făcut două victime într-o singu...
(Religie)Vânătoarea
(Politica)Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accid...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Galacticele Vâlcii au defilat în Liga Campionil...
(Actualitate)AVAS scoate din administrare specialã Ol...
(Actualitate)Micii matematicieni, „racolaţi“ de ...
(Fapt divers)Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la re...
(Finante)În decembrie 2007, Fiscul vâlcean a stabilit su...
(Administratie)Directorul Finantelor Publice îi dã o lect...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe