Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru moartea sergentului Popescu

duminică, 20 ianuarie 2008

Corb la corb, nu-şi scoate ochii!

Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru moartea sergentului Popescu

 Şefa Spitalului Judeţean de Urgenţe Vâlcea a preferat zilele trecute să stabilească ceva sancţiuni pentru moartea fostului genist Florea Popescu, decedat în noaptea de 2 ianuarie, după de a fost plimbat timp de două ore de la un spital la altul, decât să-şi dea demisia din funcţie. Primele rezultate ale autopsiei lui Florea Popescu vor apărea cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, în funcţie de acestea urmând să se desfăşoare şi ancheta demarată de Colegiul Medicilor.

Două sancţiuni şi un avertisment

Deşi iniţial conducerea spitalului a anunţat că nu s-au găsit vinovaţi în cadrul instituţiei pentru decesul pacientului şi că toate cadrele medicale şi-au făcut treaba, comisia formată în cadrul spitalului a stabilit acum câteva sancţiuni aproape simbolice pentru trei dintre medicii unităţii. Astfel, şeful de la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul spitalului, medicul Florin Nicolae are salariul de bază şi indemnizaţia de conducere cu 5% pe o perioadă de trei luni, iar medicul Marin Slabu, cel care a luat decizia trimiterii pacientului cu salvarea, fără asistenţă medicală la Spitalul numărul 2 s-a ales şi el cu reducerea salariului cu 10%, tot pentru trei luni. De asemenea, Maria Veleş, asistenta şefă de la UPU a primit un avertisment scris. Ancheta medicală a fost condusă de directorul adjunct al spitalului, Laurenţiu Holerga.

„Nu sunt vinovată”

Directoarea spitalului este însă în continuare hotărâtă să nu demisioneze din funcţie, aşa cum i-a cerut în mod imperativ ministrul sănătăţii. „Nu cred că Florea Popescu a murit din cauza mea, aşa că nu demisionez.“ - a spus Georgeta Sălişte. În jurul directoarei spitalului s-au strâns în ultimele zile atât medici, cât şi sindicalişti, care au început o campanie de susţinere, inclusiv în mass-media, pentru ca directoarea să ie lăsată în pace.

Managerul spitalului a fost astfel susţinută de peste 20 de şefi ai secţiilor medicale, printre care dr. Laurenţiu Holerga, director medical; dr. Emilia Ungureanu - medic şef Ambulatoriu; dr. Janeta Popescu - medic şef L.S.M.; dr. Florin Nicolae - medic şef UPU; dr. Dionisie Dubinciuc - medic şef Centrul de Hemodializă; dr. Ilie Petrescu - medic şef Cardiologie; dr. Dorina Constantinescu - medic şef Pediatrie; dr. Alexandru Turcitu - medic şef Medicală; dr. Rodica Cornoiu - medic şef ATI; dr. Ovidiu Ignat - medic şef Chirurgie Generală, dr. Adrian Pătrulescu - medic şef Ortopedie Traumatologie; dr. Gheorghe Florea - medic şef Chirurgie Pediatrică; dr. Victor Grigorie - medic şef Urologie. Acestora li se adaugă membrii Comitetului Director al SJU Vâlcea, sindicatul TESA şi personalul TESA, care susţin că nu sunt de acord cu demisia Georgetei Sălişte, cel puţin până la elucidarea cazului. În acest sens, ei au transmis o adresă la Ministerul Sănătăţii.

Telefoane mobile pentru urgenţe

Ca urmare a observaţiilor făcute de subsecretarului din cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, care a recomandat personalului de la ambulanţă să fie mai atent cu pacienţii şi cadrelor medicale să se deplaseze ele, dacă este nevoie, pentru a consulta bolnavii,în loc să-i lase pe aceştia să facă singuri drumuri între spitale, la Autoritatea de Sănătate Publică Vâlcea a fost elaborat un plan de măsuri pentru îmbunătăţirea acordării asistenţei medicale, prin reorganizarea compartimentelor de primiri urgenţe, care a devenit aplicabil începând de la 1 ianuarie 2008.

Pentru o mai bună comunicare în caz de urgenţă, medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe vor fi dotaţi cu telefoane mobile, li se va asigura un mijloc de transport cu care să se poată deplasa medicii de gardă de alte secţii la spitalul judeţean, iar Unitatea de Primiri Urgenţe va avea o linie telefonică interioară separată, cu numărul 112 sau 222 alocat, în scopul de a fi anunţate urgenţele intraspitaliceşti. Medicii care fac de gardă vor fi dublaţi în plus cu o linie de gardă la domiciliu, în scopul rezolvării situaţiilor speciale.

Alte titluri din editia curenta:

(Fapt divers)Traficanţi de droguri din patru judeţe – ...
(Impact)Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru...
(Impact)Crinu Popescu sofer nesimtit
(Actualitate)Traian Dobrinescu cercetat de DNA
(Politica)Deputatul Frâncu ţine cont de sesizările noastre
(Fapt divers)Măicuţă de la Bistriţa – operată de o tum...
(Actualitate)Vîlcea este judeţul cel mai afectat de alunecăr...
(Fapt divers)Schimbările vor continua în IPJ Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Actualitate)Medic incompetent la Drăgăşani
(Editorial)Anticiparea unei bătălii interesante
(Politica)Tableta a… politică - Ce „vechi...
(Politica)Aglomeraţia de la PNL Valcea naşte scandaluri
(Finante)Îndrumar pentru depunerea declaraţiilor fiscale...
(Administratie)Primăria Râmnicului are bani buni pentru constr...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe