Tableta a… politică - Ce „vechi” suntem!

duminică, 20 ianuarie 2008

Tableta a… politică - Ce „vechi” suntem!

de Mihai Râmniceanu

Ce vechi şi depăşiţi de momentele politice suntem noi, ăştia de nu ne pricepem la politichie şi cum nu înţelegem noi, cei neutri, de ce a început exodul către partidele unde trag mai bine sondajele şi unde promisiunile sunt pe faţă. Atâta lucru era simplu de priceput, a început campania! Să vezi, acum, şi să auzi uşi trântindu-se în urma unor domni politicieni care, până mai ieri, au fost trup, şi suflet, şi buzunar deschis cu partidul care i-a lansat.

Ce nepricepuţi suntem noi, aceştia mai vechi, şi nu înţelegem că vina cea mai mare pentru dezastrul leului şi al preţurilor cade pe spinarea încovoiată a pensionarului, care se „bucură” azi de pensie mărită şi care, de pensie e vorba, a întors preţurile pe dos, într-un an de campanie. Care campanie? Aia pentru scaunul acela care te ţine bine… doar pe tine, cel ales!

Ce vechi şi depăşiţi suntem şi nu pricepem de ce se lansează tot felul de scenarii elodiene, de dosare, de mape, de veniri la DNA, de cercetări, de ameninţări, de soluţii oferite pe sticla teveului de noul Gable al Bucureştiului, căruia pronunţia sumelor numite milioane îi provoacă râsul, iar restului lumii, frisoane.

Foarte depăşiţi suntem şi în ceea ce priveşte grilele şi programele unor televiziuni, care, cu zdrenţe de emisiuni, cu reclame care nu se mai termină, te atrag spre ele şi când te duci acolo, după reclama filmului sau a emisiunii, te saturi de fantome, de crime, de împuşcături, de duritate, de pumni împărţiţi cu dărnicie, de nu mai ştiu ce produce violenţă, de situaţii jenante, de urlete, dar producătorii acestor programe au grijă, şi noi asta nu înţelegem, să-i avertizeze pe cei mai fervenţi amatori de aşa ceva, pe copii, că nu au voie să vizioneze asemenea producţii, decât cu acordul părinţilor, că nu au vârsta necesară pentru vizionarea acelei „magistrale” realizări pe partea de educaţie a vârstei celei mai fragede şi uşor de strâmbat spre rău. Efectul? Tânărul, oferă spectacol încremenitor la şcoală şi-şi dă, scuzaţi-mă, pantalonii jos în faţa clasei şi a profesorului, continuând cu scene care te lasă fără grai, fără replică! Copiii înţeleg astfel avertismentul! Pe dos!

Ce depăşiţi suntem de momentele actuale şi nu pricepem că la o emisiune realizată, ce e drept de un jurnalist de valoare, tocmai de aceea este de văzut, ţi se recomandă, ţie, tinere, de unde poţi şi cum poţi procura drogurile, ba chiar îţi şi recomandă, mascat, ceva medicamente, care te pot duce în lumea viselor. Îţi faci cruce când vezi asemenea emisiune, iar specialistul (medicul) e antrenat şi el în a ţine hangul realizatorului.

Ce depăşiţi şi vechi în gândire suntem când nu înţelegem că fotbalul este o afacere fără egal, că arbitrajul este sursa de îmbogăţire peste noapte, că unii ţin parte fotbaliştilor, pentru că duc o viaţă „dură”, grea, sunt departe de familie, fac lungi cantonamente, se accidentează şi stau în afara arenei fotbalistice multă vreme şi de aceea, noi, cei din tribună, sau din afara fotbalului, habar nu avem de toate astea.

Habar nu avem de faptul că salariile sunt uluitoare, vânzările sunt pe sume ameţitoare, că viaţa lor de „muncitori” cu piciorul este scurtă, habar nu avem câţi din spatele lor îşi umplu buzunarele, din aceste vânzări de oameni, ca pe vremea sclavilor…

Ce neştiutori, ce vechi, ce depăşiţi suntem de toate acestea pentru că nu ne situăm în actualitate.

În actualitatea lor, în lumea lor…

Alte titluri din editia curenta:

(Fapt divers)Traficanţi de droguri din patru judeţe – ...
(Impact)Trei cadre medicale, sancţionate subţire pentru...
(Impact)Crinu Popescu sofer nesimtit
(Actualitate)Traian Dobrinescu cercetat de DNA
(Politica)Deputatul Frâncu ţine cont de sesizările noastre
(Fapt divers)Măicuţă de la Bistriţa – operată de o tum...
(Actualitate)Vîlcea este judeţul cel mai afectat de alunecăr...
(Fapt divers)Schimbările vor continua în IPJ Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Actualitate)Medic incompetent la Drăgăşani
(Editorial)Anticiparea unei bătălii interesante
(Politica)Tableta a… politică - Ce „vechi...
(Politica)Aglomeraţia de la PNL Valcea naşte scandaluri
(Finante)Îndrumar pentru depunerea declaraţiilor fiscale...
(Administratie)Primăria Râmnicului are bani buni pentru constr...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe