Ştiri din administraţia locală a judetului Valcea

duminică, 27 ianuarie 2008

Ştiri din administraţia locală

Titeşti

• Primarul comunei Titeşti are în vedere betonarea terenului de fotbal de la Şcoala cu clasele I-VIII Titeşti. Începând cu data de 7 ianuarie elevii din comuna montană beneficiază de microbuz şcolar. Pentru crearea unor condiţii mult mai bune pentru localnici, Cătălin Daneş realizase şi un proiect privind introducerea canalizării în comună, dar acesta a fost respins, din cauza numărului mic al populaţiei.

Dăeşti

• Datorită lui George Popolan, candidatul liberal la primăria Dăeşti şi a vicepreşedintelui liberal al Consiliului Judeţean, Cristian Buican, în curând cinci gospodării din localitate vor fi racordate la reţeaua cu alimentare a energiei electrice.

Nicolae Bălcescu

• Comuna Nicolae Bălcescu se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei, în prezent în localitate fiind peste 500 de persoane vârstnice aflate în imposibilitatea de a se întreţine singure. Administraţia locală a decis înfiinţarea unui cămin de bătrâni care să deservească 25 de persoane.

Stoileşti

• Săptămâna trecută în comuna Stoileşti s-a inaugurat un sistem informatizat care face legătura între şcolile Stăneşti şi Stoileşti şi primărie. A fost pus în funcţiune şi un cabinet de informatică în Şcoala Stoileşti

• În judeţul Vâlcea, pe Legea 247/2005 privind retrocedarea proprietăţilor, la Instituţia Prefectului au fost depuse 34.294 de dosare, 28.968 de cereri fiind soluţionate de consiliile locale. La rândul lor, comisiile judeţene au validat 11.627 de cereri, fiind respinse 12.000. Au fost nevalidate 2.473 de cereri.
Frânceşti

• Comuna Frânceşti are nevoie urgent de fonduri pentru demararea, în regim de urgenţă, a unui proiect ce vizează alimentarea cu apă potabilă şi introducerea canalizării în localitate. În anul 1997, aici au început lucrările la obiectivul "Alimentare cu apă", cu finanţare prin Programul privind pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice. Din cauza întreruperii finanţării, lucrările nu au mai fost finalizate. De asemenea, prin OG nr.7/2006 a fost aprobat programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, însă comuna Frânceşti nu a accesat acest program motivând că îi lipsesc resursele financiare necesare pentru întocmirea documentaţiilor specifice. Pentru a rezolva această problemă, deputatul liberal Emilian Frâncu a făcut o intervenţie la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative.
Galicea

• Comuna Galicea are în curs de derulare 20 de proiecte. Printre proiectele ambiţioase se numără: - amenajarea şi asfaltarea drumului sătesc Cocoru - Dealul Mare - Bratia Deal; decolmatarea canalelor şi a şanturilor pentru cursul normal al apelor; continuarea amenajării şi asfaltarii drumului judeţean Galicea - Valea Râului - Mănăstirea Flămânda - Dosul Râului; consolidarea alunecărilor de teren cu ajutorul Consiliului Judeţean (Bratia-Vale, Bratia-Deal, Cremenari şi Dealul Galicii); construirea unei punţi pietonale peste râul Topolog (80 metri lungime şi trei metri lăţime) în punctul Cocoru ; construirea unei punţi pietonale peste pârâul Teianca, în satul Teiu.

Alte titluri din edita curenta:

(Administratie)Candidat puternic pentru Primăria Râmnicului
(Editorial)Justiţie murdară
(Ancheta)Protechim şi-a bătut joc de un baschetbalist
(Impact)Guvernatorul Mugur Isărescu nu are prea mulţi bani
(Reportaj)Renovare începută la Bisericuţa de la Proieni
(Actualitate)Nu se găseşte teren pentru casele sinistraţilor...
(Politica)Ungurii vor să spele creierele vâlcenilor ?
(Sport)Naţionala de handbal fete se reuneşte la Râmnic...
(Sparle si soparle)Saparle si Soparle
(Administratie)Ştiri din administraţia locală a judetului Valcea
(Administratie)Primarul Stănică a făcut treabă într-un an, cât...
(Administratie)Mircea Perpelea, cetăţean de onoare al comunei ...
(Finante)ANAF simplifică depunerea declaraţiilor on-line
(Fapt divers)Filieră de hoţi din tiruri decapitată la Vâlcea
(Impact)Judecătoarea Mihaela Chirvaşiu pune talpa pe gâ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe