Singura şansă de supravieţuire a studentului este un transplant de măduvă

miercuri, 16 ianuarie 2008

Ajutaţi-l pe Nicu!

 La doar 21 de ani, un student are zilele numărate. Atunci cînd viitorul îi surîdea, a aflat cumplita veste că suferă de leucemie. Singura şansă pentru a putea duce o viaţă normală este trasplantul de măduvă la o clinică din străinătate. Preţul pentru viaţa sa este însă scump: 140.000 de euro.

Liliana NENCIU

Niciodată nu s-a gîndit că se va îmbolnăvi. Nici măcar cînd boala i-a dat primele semne nu a crezut să aibă ceva grav. Credea doar că este obosit din cauza examenelor. Când a ajuns însă la medic, a primit o veste care i-a dat peste cap toate planurile. Are leucemie acută. Singura sa dorinţă este acum să se facă bine. Împreună cu familia şi prietena sa, care este la căpătâiul lui aproape tot timpul, Nicu luptă cu boala.

Este internat în Spitalul Judeţean Sibiu de aproape două luni. „Fac chimioterapie, am trecut de prima fază, acum sunt la inducţie. Lupt cu boala, altceva nu am ce să fac. Nu am pe nimeni în familie bolnav, nici nu mi-a venit să cred cînd medicii mi-au pus diagnosticul de leucemie. Nu am mai fost niciodată bolnav, eram o persoană foarte activă“, spune Ghiţă Nicolae, de pe patul de spital.

Are nevoie de donator

În urma unei analize care a fost trimisă tocmai la Viena, Nicu a aflat că are nevoie de donator, deorece nu poate fi folosită măduva sa pentru transplant. Principalele persoane vizate sunt cele două surori alea sale. Însă nu se ştie încă dacă acestea sînt compatibile. „Am o soră mai mică, în clasa VIII-a şi una care este măritată. Medicii au spus că ele este posibil că fie compatibile.

Dacă nu, voi avea nevoie de alt donator. Am înţeles că transplantul va fi ca o transfuzie şi că donatorul nu va avea de suferit. Am discutat cu surorile mele, ele sunt de acord. Numai că trebuie să meargă să facă nişte analize să vadă dacă sînt compatibile“, explică studentul.

Sprijinit de iubită

Nicu este din judeţul Vîlcea. În urmă cu cîţiva ani a venit în Sibiu pentru a face liceul. Atunci a cunoscut-o pe Ana-Maria, iubita sa. De atunci sîunt nedespărţiţi. Nici măcar când a aflat că iubitul său suferă de cancer, Ana nu l-a părărsit pe Nicu.

Mai mult este mai tot timpul alături de el la Spitalul Clinic Judeţean din Sibiu, acolo unde este internat tînărul. „Nu ne-am aşteptat la aşa ceva, mai ales că el nu a fost bolnav niciodată. Mai vedeam pe la televizor astfel de cazuri, nu ne-am gîndit niciodată că vom fi şi noi în situaţia asta. Am căutat pe internet despre boala sa. Ne-am tot interesat, însă ne izbim de problema banilor“, susţine Ana-Maria.

Operaţie scumpă

Pentru ca viaţa să-i fie salvată singura şansă este ca Nicu să facă un transpalnt de măduvă la o clinică din străinătate. Familia tânărului a discutat cu medicii, iar aceştia i-au sfătuit să meargă în Austria sau Germania. „A fost trimis un tînăr acum vreo două săptămîni în Austria pentru o astfel de operaţie. Am înţeles că ar costa în jur de 140.000 de euro operaţia. Noi nu avem niciun ban deocamdată. Este o sumă foarte mare. Sperăm ca cei cu suflet mare să ne ajute“, speră tînărul. În acest sens au fost deschise două conturi bancare la Banca Comercială Română. Primul cont, în euro este RO57RNCB227029037900002,
iar cel în lei este RO84RNCB0227029037900001.

Scump

140.000 de euro sînt necesari pentru ca Nicu să fie operat

Explicaţie foto l De două luni, cei doi tineri îşi dau întîlnire...la spital

 

Alte stiri din editia curenta:

(Actualitate)Singura şansă de supravieţuire a studentului es...
(Sport)Galacticele de la Oltchim Valcea vor înfrunta L...
(Actualitate)Florian Marin şi-a îndeplinit „pofta ce-a...
(Reportaj)Bogdan Gunici - Povestea unui campion al ringur...
(Fapt divers)Curba Morţii – identificată pe DN7
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)La Ramnicu Valcea campania electorală va începe...
(Administratie)Asociere între comunele vâlcene
(Politica)Mircia Gutău, pârtie deschisă spre fotoliul de ...
(Fapt divers)Bătaie între doi elevi la Colegiul Forestier di...
(Politica)Indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu...
(Politica)Deputaţii Vlădoiu şi Frâncu se bat pentru primu...
(Administratie)Săraci mutaţi în casă nouă
(Administratie)Primăria Ramnicu Valcea organizează Balul Pensi...
(Administratie)36 de localităţi din judetul Valcea – cod...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe