|luni, martie 1, 2021
  • Follow Us!

PSD propune un plan de urgenţă pentru redresarea economiei naţionale 

Declaraţie de presă


PSD propune un plan de urgenţă pentru redresarea economiei naţionale

Evoluţiile economice din România în ultimele săptămâni, l-au făcut pe preşedintele Partidului Social Democrat, domnul Mircea Geoană, să atragă atenţia că se impun de urgenţă măsuri care să redea investitorilor încrederea în economia românească.

Răspunsul pe care BNR şi Guvernul Tăriceanu l-au dat la această criză, poate fi catalogat ca un răspuns palid în comparaţia cu reacţia băncilor naţionale şi autorităţilor din celelalte state afectate de criză. PSD va propune un plan de urgenţă pentru depăşirea acestei situaţii de criză.

Principalele măsuri care se impun sunt: reducerea deficitului bugetar prin reducerea cheltuielilor administrative; majorarea TVA la 25% pentru produsele de lux; reducerea TVA la produsele de bază de la 19% la 5% sau introducerea unei grile descrescătoare în raport de principalele grupe de alimente de bază. Toate aceste propuneri pot reduce impozitul negativ al deprecierii leului asupra puterii de cumpărare a populaţiei.

PSD solicită, de asemenea, Guvernului ca în discuţiile cu principalii furnizori de utilităţi publice, să introducă un moratoriu asupra preţurilor la utilităţi şi să îngheţe aceste preţuri pe o perioadă de 6 luni, timp în care se va vedea cum evoluează economia.

În opinia preşedintelui Mircea Geoană, BNR ar trebui să reanalizeze deciziile pe care le-a adoptat în ultima perioadă, propunând BNR să urmeze exemplul dat de Rezerva Federală a SUA care a redus cu 0,75% puncte procentuale rata dobânzii de referinţă; PSD consideră că este oportun ca executivul, să reanalizeze construcţia bugetară şi să vină în faţa Parlamentului cu un buget alternativ sau cu o viziune, adaptată noilor realităţi economice

Presedinte,
Ion Cilea

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Justiţia vâlceană – contracarată de magis…
(Politica)Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi î…
(Fapt divers)Mii de vâlceni au arme de apărare
(Fapt divers)Scandal la o staţie Peco – aplanat de ech…
(Actualitate)La Ramnicu Valcea Judecătorii de serviciu au pr…
(Impact)Probleme la Poliţia Rutieră Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)In judetul Valcea Un milion de euro pentru mode…
(Impact)Finanţele publice nu i-au rambursat TVA lui Piele
(Administratie)În Mihăeşti continuă modernizările
(Actualitate)Răspândirea de ştiri false – un instrumen…
(Fapt divers)Ciupercile minune!
(Finante)Firmele vâlcene mici şi mijlocii au obligaţii r…
(Politica)PSD propune un plan de urgenţă pentru redresare…
(Editorial)Monopolurile monstruoase


Leave a Response