Protechim şi-a bătut joc de un baschetbalist

duminică, 27 ianuarie 2008

O ilegalitate acoperită de acte

PROTECTCHIM şi-a bătut joc de un baschetbalist

Traian Guminski

 În 13 septembrie 2005 între Călin Lucian Alexandru, şi PROTECTCHIM S.R.L se încheia contractul individual de muncă înregistrat la ITM cu nr. 671/13.09.2005. Prin contract tânărul baschetbalist era angajat la serviciul tehnic al firmei vâlcene pe o durată de timp nedeterminată . Postul pe care a fost angajat era de operator programare. Salariul de 6 milioane la care se adăuga un spor de condiţii grele de 3% şi un spor de condiţii nocive de 120 mii lei.

Comisia de negociere a contractului de muncă , formată din Enache Nicolae şi Soruin Necşulescu ştia însă că Lucian, absolvent al facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, nu va lucra nici o zi pe acest post. Angajarea sa era o formă de subvenţionare a echipei de baschet, care avea nevoie de acest jucător. Baschet Club Râmnicu Vâlcea semnase un contract cu tânărul baschetbalist pe o perioadă de trei ani iar salarizarea, în baza înţelegerii ce poate fi dovedită cu martori, urma să fie acoperită în parte de contractul de muncă cu Protectchim.

Aşa au şi decurs lucrurile timp de doi ani şi ceva . Începând cu anul competiţional 2007-2008 AS Baschet Club Râmnicu Vâlcea cu acordul jucătorului a împrumutat baschetbalistul la Clubul „Energia Rovinari” ce activa în Divizia B. Împrumutul era valabil inclusiv pentru jocurile de promovare în Divizia „A” 2007-2008. În adresa către Federaţia Română de Baschet se menţiona că Lucian Cătălin nu avea datorii faţă de clubul vâlcean. Nici Protectchim nu avea datoria de a păstra baschetablistul pe statele de plată până la pensie.

Normal era însă să îi comunice, că nu doreşte să-l mai salarizeze după efectuarea transferului. În loc să procedeze aşa cei de la sereleul vâlcean au acţionat mârlăneşte întocmind documentaţia pentru desfacerea contractului de muncă a lui Lucian pe baza… absenţelor nemotivate. Pe baza unui referat întocmit de Serviciul de Resurse Umane în care Lucian Alexandru era acuzat că a absentat nemotivat din 1 noiembrie 2007 şi până în 23 noiembrie ( dată la care era întocmit referatul) baschetbalistul a fost chemat la Comisia de Disciplină.

Normal că Lucian, care era la Rovinari în acea perioadă unde juca pentru echipa din localitate conform împrumutului ( lucru bine ştiut de cei de la Protectchim) nu s-a prezentat la aceea comisie. Prin urmare a urmat desfacerea contractului de muncă pentru absenţe nemotivate. Deci disciplinar. Lucru care s-ar putea să-l afecteze în viitor pe Lucian Alexandru, un tânăr care a simţit pe pielea lui cum te pot lovi nişte mârlani fără scrupule.

Ne punem fireasca întrebare de ce nu au găsit o formulă elegantă cei de la Protectchim de a încheia cartea de muncă şi de ce au apelat la aceste manevre imorale pentru a-l concedia pe tânărul baschetbalist.În acelaşi timp considerăm oportun deschiderea unei anchete jurnalistice pentru a afla despre relaţiile acestei societăţi cu cluburile sportive, cum se dau banii, dacă există contracte legal, dacă se fac sponsorizări pe acte sau la negru şi multe alte amănunte interesante.

Vom reveni.

Alte titluri din edita curenta:

(Administratie)Candidat puternic pentru Primăria Râmnicului
(Editorial)Justiţie murdară
(Ancheta)Protechim şi-a bătut joc de un baschetbalist
(Impact)Guvernatorul Mugur Isărescu nu are prea mulţi bani
(Reportaj)Renovare începută la Bisericuţa de la Proieni
(Actualitate)Nu se găseşte teren pentru casele sinistraţilor...
(Politica)Ungurii vor să spele creierele vâlcenilor ?
(Sport)Naţionala de handbal fete se reuneşte la Râmnic...
(Sparle si soparle)Saparle si Soparle
(Administratie)Ştiri din administraţia locală a judetului Valcea
(Administratie)Primarul Stănică a făcut treabă într-un an, cât...
(Administratie)Mircea Perpelea, cetăţean de onoare al comunei ...
(Finante)ANAF simplifică depunerea declaraţiilor on-line
(Fapt divers)Filieră de hoţi din tiruri decapitată la Vâlcea
(Impact)Judecătoarea Mihaela Chirvaşiu pune talpa pe gâ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe