Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la reprezentanţele auto

duminică, 13 ianuarie 2008

Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la reprezentanţele auto

Reprezentanţele auto ale mai multor firme au fost zilele acestea ţinta hoţilor. O bandă bine organizată, care nu a fost depistată până în prezent de poliţie, a atacat în ultima săptămână două reprezentanţe auto din Vâlcea. În noaptea de 8 spre 9 ianuarie au fost sparte reprezentanţele auto ale firmelor Iveco şi Hunday.

Până acum, poliţiştii vâlceni nu au prins hoţii, deşi zeci de poliţişti sunt plecaţi în fiecare zi pe teren în căutarea lor. În primul caz, cagulaţii, care se deplasau cu un autoturism Audi 100, de culoare închisă, cu geamuri fumurii, au atacat paznicul, pe Bogdan Toader, l-au legat de mâini şi de picioare şi l-au lăsat în frig, în faţa sediului. Câinele paznicului a fost cel care i-a simţit pe hoţii care au sărit gardul împrejmuitor al reprezentanţei auto. Omul a reuşit însă să-i spargă capul unuia dintre agresori, fiind însă şi el rănit uşor la cap.

În aceeaşi noapte, hoţii au dat lovitura şi la reprezentanţa Hunday, unde nu au apucat însă să fure casa de bani, pentru că i-a speriat alarma. Au abandonat-o astfel, considerând că era prea grea. „Alarma a început să sune, dar cei de la firma de pază, care s-au deplasat la faţa locului, au crezut că era vorba de o greşeală. Au verificat uşa din faţă, care era încuiată, şi au plecat. Dacă verificau şi uşa din spate, pe unde intraseră de fapt hoţii, acum probabil că ar fi fost prinşi.” – spune comisarul şef Nicolae Sărdărescu, adjunctul şefului IPJ Vâlcea.

De la sediul firmei Iveco au fost furate cinci laptopuri. Se pare că la firma respectivă nu existau camere de supraveghere. Hoţii erau înarmaţi cu un pistol cu gaze, pe care nu l-au folosit însă. În urmă cu aproximativ o lună, înainte de sărbători, o altă reprezentanţă auto din Vâlcea, Skoda, a fost spartă de hoţi. În acest moment, pe urmele hoţilor sunt peste 30 de poliţişti de la judiciar.

Se pare că suspecţii sunt hoţi voiajori, care au mai comis furturi asemănătoare şi în alte judeţe, aşa că este foarte posibil să fie depistaţi zilele următoare. „La IPJ Vâlcea s-au constituit cinci-şase echipe care acţionează pe Drumurile Naţionale 67, 64 şi 7, pentru prinderea hoţilor. Poliţiştii au găsit la faţa locului mai multe indicii care pot conduce în scurt timp la identificarea autorilor.” - a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, comisarul şef Marcel Sărdaru. Paznicul rănit a obţinut şi el un certificat medico-legal de 8 zile de îngrijiri.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Mircea Perpelea s-a îmbogăţit fără măsură
(Fapt divers)Fiica unui fost poliţist, violată într-un apart...
(Impact)Colegiul Medicilor, atitudine suspectă în cazul...
(Actualitate)Departamentul de Control al Guvernului ne crede...
(Actualitate)Anna Lesko a incendiat cazinoul President din R...
(Fapt divers)Valea Oltului a făcut două victime într-o singu...
(Religie)Vânătoarea
(Politica)Văduva vâlceanului mort în Italia într-un accid...
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Sport)Galacticele Vâlcii au defilat în Liga Campionil...
(Actualitate)AVAS scoate din administrare specialã Ol...
(Actualitate)Micii matematicieni, „racolaţi“ de ...
(Fapt divers)Poliţiştii nu au descoperit jefuitorii de la re...
(Finante)În decembrie 2007, Fiscul vâlcean a stabilit su...
(Administratie)Directorul Finantelor Publice îi dã o lect...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe