|sâmbătă, martie 6, 2021
  • Follow Us!

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, mizerie şi dezolare 

Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, mizerie şi dezolare

 Maternitatea din Râmnicu Vâlcea are nevoie urgentă de fonduri pentru reabilitare. Saloanele de la Maternitate sunt aceleaşi de-acum 20 de ani, când a fost construit spitalul. Şi acum sunt aceleaşi paturi, perdele (acolo unde acestea mai există), pături, lenjerie, saltele, gândaci etc.

Nu s-a făcut nicio investiţie majoră în ultimii zece ani, începând cu bucătăria şi terminând cu saloanele unde sunt nevoite să stea pacientele. Nişte palide încercări de modernizare se văd, totuşi, în sălile de operaţie şi în unele săli de reanimare. În rest, totul pare încremenit în timp plus mizeria şi mirosul aferente vechimii lenjeriei de pe paturi.

În timp ce infrastructura spitalicească este la pământ, situaţia financiară a celor care au condus spitalul s-a îmbunătăţit considerabil. Acest lucru putând fi sesizat cu ochiul liber după maşinile şi casele acestor doctori, care au devenit „manageri“ peste noapte.

Cei mai mulţi dintre medicii, care lucrează în instituţie se mărginesc să dea din umeri şi să spună că nu există fonduri la bugetul Ministerului Sănătăţii.

Nu fac, însă, niciun demers pentru a-i prezenta ministrului situaţia dezolantă a Maternităţii Râmnicu Vâlcea, care nu are mai nimic: aparatură specializată, instrumentar medical (există, dar este învechit), medicamente (administrate de medici pacienţilor în funcţie de nivelul „cotizaţiei“), mâncare (doar pentru subzistenţa bolnavelor) etc. Iar pacientele de-aici nu au unde să se plângă, fiindu-le teamă, că vor mai fi situaţii, când se vor întoarce la acest spital „suferind“. Vom reveni şi cu alte articole referitoare la situaţia Maternităţii din Râmnicu Vâlcea.

Nicu Trandafir


Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, mizerie şi dez…
(Impact)Organizare haotică la Oficiul Poştal – Os…
(Actualitate)Majorarea de la Oltchim, amânata
(Impact)Cinci răniţi într-un accident la Câineni
(Actualitate)Botezul Domnului – Boboteaza şi Sfântul Ioan
(Administratie)Localităţi vâlcene: Comuna Alunu
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Impact)Un bărbat din Vâlcea, Florea Popescu, de 41 de …
(Fapt divers)Înecată în Popeşti
(Sport)Astăzi se reunesc şi „municipalii” …
(Fapt divers)Prostituate vămuite de sărbători
(Administratie)Toate drumurile naţionale din Vâlcea sunt pract…
(Turism)Voineasa – o staţiune montană recomandată…
(Finante)În atenţia contribuabililor care desfăşoară act…
(Administratie)Primãria extinde iluminatul public în muni…

Leave a Response