Justiţie murdară

duminică, 27 ianuarie 2008

Justiţie murdară

Traian Guminski

 În wekend m-am întâlnit cu mai mulţi avocaţi, jurişti, colegi din alte publicaţi şi oameni care au avut probleme cu justiţia din Vâlcea. Probabil situaţia de la noi din judeţ este nici mai rea nici mai bună ca în altele. Am pierdut un proces, în primă instanţă, un proces pe care nu aveam cum să îl pierd. Pentru că am scris , acum câteva luni un articol. Documentat.

Pe baza unor acte pe care le-am avut în mână şi de pe care am făcut copii . Am prezentat facsimilele în ziar. Şi aveam martori. Dar totuşi doamna miliardară a câştigat. Aveam senzaţia că dacă judecătoarea este tânără este bine, va fi mai tentată să-şi exercite rolul de parte activă, de persoană care face totul pentru a afla adevărul. Amicii mi-au spus că nu este aşa. „Judecătorii tineri au nevoie de mai mulşi bani şi au mai mult tupeu.

Te fac varză fără remuşcări. Au legături cu avocaţii tineri, din aceiaşi generaţie care aranjează procesele.” Nu cred că poţi da totuşi o hotărâre fără să audiezi şi cealaltă parte. Am fost prezent la trei termene. La al patrulea nu m-am dus. Şi atunci m-au şi au executat firma editoare. Nu mi s-a întâmplat acest lucru în peste 50 de procese pe care le-am avut ca ziarist în ultimii 10 ani.

Poate în unele din ele aveam o parte de vinovăţie. În cel de acum nu am avut dar nici nu am fost lăsat să arăt că nu am. Nu am putut aduce martori în schimb au depus mărturie oameni care sunt subalterni ai reclamantei. Oameni care nu au cum să cunoască adevărul care nu au contestat nişte acte pentru că nu sunt experţi. Dar mărturia lor şi avocatul au contat. „ Păi nu îl şti pe ăla mi-au spus mai mulţi cunoscuţi.

E un om fără scrupule, aranjează procese, merge la şpriţuri cu judecătorii, îl găseşti în cârciumi. El aranjează cu judecătorii şi nevastăsa face actele.” Nu mă interesează că o hienă din Barou bea fără măsură, nu mă interesează nici măcar că încearcă să aranjeze procese, nu mă interesează că are stagiară fiica unei judecătoare, colegă cu alte judecătoare.

Nu mă interesează că reclamanta este sora unui deputat controversat şi soţia unui om de afaceri îmbogăţit din gunoaie şi parvenit prin manevre economice-judiciare de preluare a unei firme pe care nu a construit-o ,nu a inventat-o ci a acaparat-o. Mă interesează doar cum pot fi puşi la punct şacalii ăştia plătiţi cu sute de milioane să facă dreptate şi care preferă, în absenţa cuiva care să-i controleze, să se prostitueze moral dând sentinţe murdare, acoperite de minciuni şi plătite cu bani negri.

Ar trebui să nu îmi pese prea mult dacă aş fi un caz singular. Dar dacă câteva sute de oameni îţi spun în trei zile, iar dintre ei mulţi au tangenţă directă cu justiţia, că la noi în judeţ nu se face dreptate decât prin intervenţii economice, politice sau de altă natură atunci problema e clară.

Mai devreme sau mai târziu un neîndreptăţit care va pierde un astfel de proces va considera că este mai bine să îşi vândă casa pentru a apela la serviciile unor băieţi din Chişinău decât pentru a plăti banii unor jigodii fără bun simţ, bani pe care nu îi merită şi care de fapt reprezintă un furt. Iar idioţii din presă care ar putea să se bucure de răul nostru ar trebui să nu ţină cont că este greu până se formează un precedent.

Dacă vom fi aranjaţi şi la recurs oricine din judeţ şi din ţară va putea, folosind o filieră asemănătoare, va putea să obţină condamnarea unor ziarişti şi firme editoare şi să obţină daune în valoare de sute de salarii, nemeritate şi nefondate. Este un precedent periculos pentru că azi suntem noi dar mânie poate fi oricine. Călăii în robe nu au mamă nu au tată iar legea este pentru ei doar o simplă armă!

Alte titluri din edita curenta:

(Administratie)Candidat puternic pentru Primăria Râmnicului
(Editorial)Justiţie murdară
(Ancheta)Protechim şi-a bătut joc de un baschetbalist
(Impact)Guvernatorul Mugur Isărescu nu are prea mulţi bani
(Reportaj)Renovare începută la Bisericuţa de la Proieni
(Actualitate)Nu se găseşte teren pentru casele sinistraţilor...
(Politica)Ungurii vor să spele creierele vâlcenilor ?
(Sport)Naţionala de handbal fete se reuneşte la Râmnic...
(Sparle si soparle)Saparle si Soparle
(Administratie)Ştiri din administraţia locală a judetului Valcea
(Administratie)Primarul Stănică a făcut treabă într-un an, cât...
(Administratie)Mircea Perpelea, cetăţean de onoare al comunei ...
(Finante)ANAF simplifică depunerea declaraţiilor on-line
(Fapt divers)Filieră de hoţi din tiruri decapitată la Vâlcea
(Impact)Judecătoarea Mihaela Chirvaşiu pune talpa pe gâ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe