Indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu rata inflaţiei

miercuri, 16 ianuarie 2008

O idee bună a PSD

Indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu rata inflaţiei

Printr-o declaraţie de presă, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD ,Ion Câlea, a prezentat măsurile luate de PSD în sprijinul celei mai defavorizate categorii sociale din România, pensionarii. "După doi ani şi jumătate de guvernare de dreapta, pensionarii din România se aflau într-o situaţie îngrijorătoare.

├×inând cont de faptul că, pentru o viaţă decentă, în 2007, aveam nevoie 640 lei, iar pensia medie era de 340 lei, dar şi că pensia medie reprezintă doar 70% din mărimea pe care o avea in 1990, 31% din salariul mediu pe economie, 55,3% dintre pensionari n-au avut posibilitatea să facă faţă cheltuielilor pentru satisfacerea nevoilor de consum din anul 2006, dar şi creşterile la utilităţi, PSD a impus în Parlament, în luna iunie 2007, aprobarea creşterii pensiilor cu 50% în ciuda opoziţiei constante a PNL şi PD.

Ca urmare a Legii PSD, un pensionar care avea în iunie 2007 un venit de 300 ron, va avea 430 ron în anul 2008, iar la 1 ianuarie 2009, aproximativ 560 ron. Valoarea punctului de pensie la începutul lunii ianuarie 2009 va reprezenta 45% din salariul mediu pe economie. De asemenea, PSD a propus pentru pensionari şi a insistat pentru finanţarea de la bugetul de stat a unor drepturi, cum ar fi: acordarea soţului supravieţuitor a 25% din cuantumul pensiei soţului decedat, decontarea tichetelor de călătorie neutilizate de pensionari, creşterea cu 50% a fondului alocat pentru bilete de odihnă şi tratament pentru pensionari sau compensarea integrală a medicamentelor pentru pensionarii cu venituri mici.

PSD a propus devansarea creşterii pensiilor încă din luna noiembrie 2007, ca urmare a anunţatelor creşteri masive de preţuri, însă guvernul, în loc să ţină în frâu creşterea preţurilor, s-a apucat să trimită scrisori pensionarilor, care au costat 1,1 milioane de euro, suma din care se puteau plăti, spre exemplu, pensiile lunare a 22.000 de pensionari agricultori.

Cu toate acestea, puterea de cumpărare a pensionarilor nu a crescut atât de mult pe cât a sperat PSD atunci când a iniţiat aceasta lege de majorare a pensiilor, pentru ca preţurile au explodat datorită proastei guvernări, marca Tăriceanu II. În ultimele trei luni, prin iniţiativa de devansare a creşterii punctului de pensie încă de la 1 noiembrie 2007 (de la 416 la 541 lei) şi de la 1 ianuarie 2008 (de la 541 la 581, 3 lei), PSD a reuşit să crească prin măsurile propuse punctul de pensie din luna noiembrie 2007 până azi cu 39%. De aceea, PSD va propune un proiect de lege care să revină la indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu rata inflaţiei, în aşa fel încât puterea de cumpărare să rămână neatinsă.".

Alte stiri din editia curenta:

(Actualitate)Singura şansă de supravieţuire a studentului es...
(Sport)Galacticele de la Oltchim Valcea vor înfrunta L...
(Actualitate)Florian Marin şi-a îndeplinit „pofta ce-a...
(Reportaj)Bogdan Gunici - Povestea unui campion al ringur...
(Fapt divers)Curba Morţii – identificată pe DN7
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Editorial)La Ramnicu Valcea campania electorală va începe...
(Administratie)Asociere între comunele vâlcene
(Politica)Mircia Gutău, pârtie deschisă spre fotoliul de ...
(Fapt divers)Bătaie între doi elevi la Colegiul Forestier di...
(Politica)Indexarea trimestrială a pensiilor în raport cu...
(Politica)Deputaţii Vlădoiu şi Frâncu se bat pentru primu...
(Administratie)Săraci mutaţi în casă nouă
(Administratie)Primăria Ramnicu Valcea organizează Balul Pensi...
(Administratie)36 de localităţi din judetul Valcea – cod...


 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe