Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi în Parlamentul României

miercuri, 30 ianuarie 2008

Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi în Parlamentul României


• Deputaţii vâlceni, Aurel Vlădoiu şi Emilian Frâncu, ocupă poziţii fruntaşe în topul celor mai activi parlamentari români

Traian Guminski

 Vâlcea are 9 parlamentari. Trei senatori : Dorel Jurcan (PDL), Viorel Dumitrescu (PRM), Mihail Popescu (PSD) şi şase deputaţi : Aurel Vlădoiu (PSD), Emilian Frîncu (PNL), Petre Ungureanu (PLD), Rovana Plumb (PSD), Dumitru Becşenescu (independent) şi Dumitru Dragomir (PRM). Conform unui raport întocmit de Institutul Pentru Politici Publice Bucureşti în sesiunea parlamentară septembrie-decembrie 2007 grupul parlamentar din Vâlcea a făcut treabă bună. Din păcate din datele prezentate mai jos veţi înţelege că acelaşi rezultat ar fi fost obţinut cu 3-4 parlamentari în loc de 9.

Prezenţă bună la vot şi multe interpelări

În topul deputaţilor cu cea mai bună prezenţă la vot deputaţii Aurel Vlădoiu ( 94,79 %) şi Emilian Frîncu ( 93,06%) ocupă poziţii de invidiat. La Senat peremistul Viorel Dumitrescu a fost prezent la 92% din votări. Prezenţa medie la vot a parlamentarilor pe circumscripţii situează circumscripţia noastră pe o poziţie foarte buna cu o prezenţă de 71,61%. Senatorul Viorel Dumitrescu ocupă prima poziţie la proiecte delege semnate având 107 astfel de iniţiative.

Judeţul nostru este al doilea după Cluj la numărul de interpelări cu 84,9 interpelări/ deputat. Asta în condiţiile în care deputatul Dumitru Dragomir nu a făcut nici o interpelare fiind ocupat cu vizitele, meciurile de fotbal şi declaraţiile televizate. Din nou Frîncu ( 32 de interpelări- locul doi) şi Vlădoiu ( 93 de interpelări- locul 16) au propulsat în top Vâlcea. Conform raportului parlamentarii cei mai activi provin din judeţele Cluj, Covasna şi Vâlcea.

Liberalul Emilian Frîncu ocupă prima poziţie în clasamentul parlamentarilor cei mai fideli faţă de partid cu un procent de 99,30 de voturi exprimate în concordanţă cu solicitarea partidului ce îl reprezintă.

La şedinţele de comisii nu s-au înregistrat absenţe nemotivate în afară de cele ale deputatului Dumitru Becşenescu ( 32.43%). Eputaţii Aurel Vlădoiu şi Emilian Frîncu precum şi senatorul Viorel Dumitrescu au o activitate peste medie faţă de ceilalţi parlamentari. Cu toţii au o prezenţă la vot de peste 90 la sută, nu înregistrează absenţe de la şedinţele comisiilor din care fac parte, au un număr mare de proiecte delege iniţiate şi un număr mare de interpelări şi declaraţii politice.

Din materialul prezentat de IPP rezultă că parlamentarii vâlceni (n.r. care locuiesc în Vâlcea) cu cea mai slabă activitate în Parlament sunt senatorul PD-L, Dorel Jurcan şi deputatul Dumitru Becşenescu.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Justiţia vâlceană – contracarată de magis...
(Politica)Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi î...
(Fapt divers)Mii de vâlceni au arme de apărare
(Fapt divers)Scandal la o staţie Peco – aplanat de ech...
(Actualitate)La Ramnicu Valcea Judecătorii de serviciu au pr...
(Impact)Probleme la Poliţia Rutieră Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)In judetul Valcea Un milion de euro pentru mode...
(Impact)Finanţele publice nu i-au rambursat TVA lui Piele
(Administratie)În Mihăeşti continuă modernizările
(Actualitate)Răspândirea de ştiri false – un instrumen...
(Fapt divers)Ciupercile minune!
(Finante)Firmele vâlcene mici şi mijlocii au obligaţii r...
(Politica)PSD propune un plan de urgenţă pentru redresare...
(Editorial)Monopolurile monstruoase


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe