Ciupercile minune!

miercuri, 30 ianuarie 2008

Ciupercile minune!

De-a lungul istoriei culturii si civilizatiei umane ciupercile au avut un rol extrem de important nu numai ca aliment ci si in medicina traditionala a multor popoare, in special a celor din Asia Centrala si de Rasarit. Ciupercile medicinale reprezinta o sursa inepuizabila de substante imunostimulatoare, ale caror efecte benefice in tratamentul bolilor tumorale, infectioase sau imunologice sunt confirmate de studii clinice recente. Imunoterapia naturala, bazata pe utilizarea acestor ciuperci medicinale constituie o cale eficienta de interventie atat in tratamentul unor afectiuni cronice sau acute, dar mai ales in prevenirea aparitiei acestora.

Ciupercile medicinale reprezinta un grup de specii, a caror evolutie in timp este strans legata de cea a ecosistemelor in a caror structura s-au integrat printr-un proces perpetuu de adaptare la variatiile perturbatoare ale factorilor de mediu. Sunt utilizate ca factori adaptogeni ( stimuleaza sisitemul imun prin cresterea rezistentei organismului uman la factorii de stres nespecifici, cum sunt: noile produse chimice introduse in natura, efortul fizic prelungit si activitatea sportiva performanta, stresul psihic prelungit/depresiile etc).

Stimulentii imunologici directi potenteaza rezistenta organismului la factorii de stres specifici, de tipul microorganismelor patogene (virusurilor si bacteriile). Afectiuni predilecte secolului XX, SIDA, candidozele, sindromul de oboseala cronica si cancerul depasesc posibilitatile medicinei alopate, terapia cu ciuperci medicinale devenind un bun model de prevenire si tratare a acestora. Efectul terapeutic al acestora este evident demonstrat de nenumaratele experimente si studii clinice efectuate pana-n prezent in intreaga lume.LABORATOARELE MEDICA au realizat special pentru dumneavoastra gama de produse ce au in compozitia lor ciuperci medicinale:

LING ZHI
Ling Zhi este cea mai faimoasa ciuperca medicinala, denumita si ciuperca nemuririi, cu efecte confirmate si apreciate de studiile contemporane (inclusa pe lista oficiala a produselor pentru tratarea cancerului).Are efect antitumoral, antioxidant, imunostimulator, detoxifiant si hepatoprotector, hipoglicemiant, hipocolesterolemiant si antidiareic; amelioreaza simptomele menopauzei si combate tulburarile de somn


SHIITAKE&MAITAKE

Produsul are in compozitie Maitake (Grifola frondosa) si Shiitake (Lentinula edodes), acestea fiind ciuperci folosite de mii de ani in China si in medicina complementara datorita proprietatilor terapeutice exceptionale, confirmate de cercetari stiintifice; are efect imunostimulator, antiviral si antibacterian, antiinflamator, antitumoral, adaptogen si detoxifiant, hepatoprotector, hipoglicemiant si hipocolesterolemiant; indicat in degenerscenta maculara.


Agaricus Blazei

Agaricus a fost descoperita in America in anul 1893 de catre botanistul Horton Peck , fiind utilizata in scopuri culinare inca de la inceputul sec 19 sfarsitul sec 20 .
In 1970 a fost redescoperita in Brazilia considerandu-se a fi o noua specie Agaricus Blazei .
La scurt timp ciuperca a inceput sa fie utilizata pentru proprietatile sale medicinale.

Agaricus blazei este o ciuperca comestibila , foarte usor de recunoscut , are un cust dulceag si o aroma de migdale si este utilizata in obtinerea unor substante ce ajuta in lupta cu celulele canceroase metastazice , in special cu cancerul uterin .De asemenea reduce presiunea sanguina , nivelul colesterolului , nivelul glucozei si efectele arteroscrelozei .

Agaricus Blazei este o ciupercã albã, termofilã, are suprafaþa netedã ,palaria prezentând unele neregularitãþi ºi o micã concavitate în centru, necesitând temperaturi ideale între 21° –26° C. Este cunoscutã sub denumirea de "God’s Mushroom", ciuperca zeului, datoritã proprietãþilor medicinale vestite ce i se atribuie, din vechi timpuri, în Brazilia ºi Japonia.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Justiţia vâlceană – contracarată de magis...
(Politica)Dorel Jurcan şi Dumitru Becşenescu, corigenţi î...
(Fapt divers)Mii de vâlceni au arme de apărare
(Fapt divers)Scandal la o staţie Peco – aplanat de ech...
(Actualitate)La Ramnicu Valcea Judecătorii de serviciu au pr...
(Impact)Probleme la Poliţia Rutieră Vâlcea
(Sparle si soparle)Sparle si Soparle
(Actualitate)In judetul Valcea Un milion de euro pentru mode...
(Impact)Finanţele publice nu i-au rambursat TVA lui Piele
(Administratie)În Mihăeşti continuă modernizările
(Actualitate)Răspândirea de ştiri false – un instrumen...
(Fapt divers)Ciupercile minune!
(Finante)Firmele vâlcene mici şi mijlocii au obligaţii r...
(Politica)PSD propune un plan de urgenţă pentru redresare...
(Editorial)Monopolurile monstruoase


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe