Banii din gunoaie au răpus chimistele

miercuri, 9 ianuarie 2008


Cu complicitatea şi acceptul arbitrilor Pavel şi State,

Banii din gunoaie au răpus chimistele

- în urma jocului de la Braşov două jucătoare de bază ale naţionalei, Steluţa Luca şi Roxana Gatzel, au fost scoase pe braţe din teren

 Ceea ce se anunţa a fi derbiul Ligii Naţionale de handbal feminin a fost în fapt un măcel marca Rulmentul Braşov, măcel în urma căruia două jucătoare de la Oltchim, Steluţa Luca şi Roxana Gatzel, au fost grav accidentate, fiind scoase de pe teren pe braţe.

Aşa a înţeles Mariana Târcă să-şi motiveze jucătoarele să câştige contra „galacticelor”, care mai îmbracă şi tricoul naţionalei atunci când jucătoarele sale se odihnesc. Aşa a înţeles Braşovul, printr-un masacru bine pus la cale, cu sprijinul arbitrilor Pavel şi State, să bată echipa care de doi ani nu are adversar în Europa. A fost 16-15 la pauză şi 27-26 la final pentru echipa celei care să vedem cum va mai fi primită în mai de către vâlceni în Polivalentă.

Început echilibrat

Aneta Barcan a deschis scorul, Gâlcă a egalat, Neagu a preluat conducerea şi a venit golul egalizator vâlcean din partea Ramonei Maier. S-a mers apoi cap la cap până la 5-3 pentru gazde, apoi până la 8-7, şi la 10-7 datorită jocului dur tolerat de cei doi arbitri la gazde, Steluţa Luca s-a accidentat grav şi nu a mai putut continua jocul.

Era minutul 13 şi căpitanul naţionale noastre a fost scoasă pe braţe de medicii vâlceni şi transportată direct la spital. După 12-9, s-a făcut 13-11, apoi 14-12, vâlcencele au reveni la 16-15, acesta fiind de altfel şi scorul pauzei, în favoarea braşovencelor.

Vâlceanca Gatzel - aut

În debutul reprizei secunde a continuat recitalul celor doi arbitri, buzăuanii Pavel şi State, care au „tras” în continuare cu gruparea gazdă. Barcan este cea care înscrie prima pentru 17-15, apoi Lecuşanu reduce din diferenţă. Pe fondul unui arbitraj ostil vâlcencele primesc alte trei goluri, dar înscriu şi ele de două ori, 20-17.

La 25-22 pentru gazde vâlceanca Roxana Gatzel este din nou accidentată, se pare că e vorba de dublă fractură la braţ, astfel că ex-zălăuanca a ieşit şi nici ea n-a mai putut continua. Reamintim că Gatzel s-a accidentat destul de grav tot într-un meci cu Rulmentul, la Supercupa României, meci jucat la Bistriţa în primăvara anului trecut.

Final dramatic

Finalul a fost unul dramatic. Vâlcea a egalat la 25, apoi trupa lui Tadici a ratat şansa de a prelua conducerea şi au înscris gazdele prin Barcan. Vâlcea egalează prin Meiroşu, însă Şorodoc face 27-26. mai erau 40 de secunde, la atacul vâlcean Tadici cere ceva arbitrilor, observatorul Walter Dăncescu le cere acestora să-i dea o eliminare de bancă, este scoasă o jucătoare de Oltchim.

Iritată, nici Dinu, ajunsă în atac, nu-şi poate ţine cumpătul şi este şi ea eliminată. Vâlcea rămâne în 4 jucătoare, cu Beşe îmbrăcând tricoul de portar. Ultimul atac este al vâlcencelor dar Meiroşu nu găseşte calea spre gol şi Braşovul câştigă, 27-26. campionatul nu este însă jucat, returul urmând a avea loc în luna mai la Rm. Vâlcea.

Tadici: „A fost rugby, nu handbal!”

„A fost un meci care s-a jucat după regulile partidelor de rugby, dar numai în cazul nostru. Am avut un arbitraj care ne-a dezavantajat. Am spus că meciul de aici ar putea fi la fel ca cel de la Sf. Gheorghe, însă n-a fost deloc aşa. Cel puţin acolo am fost lăsaţi să jucăm. Aici două jucătoare de bază de la naţională au fost scoase pe braţe din teren. Păi, acesta mai e handbal?! Nicidecum!” – a declarat, furios, pe bună dreptate, profesorul Gheorghe Tadici.

Date tehnice

Marcatoarele echipei vâlcene în acest meci au fost Maier – 9, Beşe – 7, Meiroşu – 5, Gâlcă – 3, Luca, şi Lecuşanu – fiecare câte 1 gol. De la Rulmentul au punctat Gogârlă – 10, Barcan – 5, Neagu, Vizitiu – 3, Niculae, Hee, şi Şorodoc – fiecare câte 2, Damian –1 gol. Arbitraj total ostil vâlcencelor, cu tentă clară în favoarea braşovencelor, asigurat de arbitri buzăuani Pavel şi State, sub privirile indulgente ale observatorului Walter Dăncescu, cel care este chiar şeful lor.

Alte titluri din editia curenta:

(Impact)Jaf înarmat la două reprezentanţe auto din Râmn...
(Sport)Banii din gunoaie au răpus chimistele
(Impact)La muncă, Petre, nu la mână întinsă!
(Ancheta)Demitere contestată la Stoeneşti
(Actualitate)Schimbări în Consiliul de Administraţie al Oltchim
(Sparle si soparle)Sparle si soparle
(Fapt divers)Pãdurar braconier la Mãciuca
(Administratie)Pasaj pe sub calea ferată pe strada Bogdan Amaru
(Reportaj)Ocazie de măritiş pentru fete, la Vaideeni
(Editorial)Hoitarii spitalelor noastre
(Actualitate)Judeţul Valcea nu are decât 12 salvamontişti
(Fapt divers)Două bătrâne, moarte în incendii
(Actualitate)Criză de donatori de sînge
(Politica)Eforturile deputatului Emilian Frâncu au dat roade
(Actualitate)Modernizarea Parcului Zăvoi şi a filarmonicii ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe